Клати ли се столът на Корнелия Нинова?

БСП - разделения в партията или сблъсък на интереси?
Обновена: 17 окт 2017 14:01 | 17 окт 2017 09:29, Петя Славова
77
Клати ли се столът на Корнелия Нинова?
Снимка: архив, Булфото

Българската социалистическа партия прие свикването на извънреден конгрес с 54 на 50 гласа.

"Не мисля, че има трагедия по начина, по който се взе решението за пленума. Нормално е да има хора с различно мнение, които да тълкуват приоритетите на партията по различен начин. Едни от основните точки, които ще обсъждаме са алтернативата на БСП като управляващи и алтернативно предложение за "Бюджет 2018 г.", отбеляза членът на Националния съвет на БСП Петър Мутафчиев.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че не може да се говори за разделения в партията, а за сблъсък на интереси.

"БСП е единствената политическа сила, изградена на демократичен принцип и тук няма никакви съмнения. Тежестта идва от Националния съвет на партията. Крайната дума е в него, а не в лидера", посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос къде е сгрешила сегашният лидер на партията Корнелия Нинова, Мутафчиев отбеляза, че тя има проблеми с комуникацията си с Националния съвет на БСП. Въпреки това, той смята, че Нинова все още не е изчерпала ресурса си като председател.

"За борба с корупцията може да се говори, когато партиите съумеят да създадат имунитет, така че да се пречи на политици да приемат закони, които полагат основите на корупцията, иначе изглежда че никой не иска реално да се бори", заяви Петър Мутафчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Но след това България си стъпи на краката и народът се замогна.да бе и през 1989 държавата взе, че фалира. Останаха само едни купони и режим на тока. Ама иначе каскетите продължават да реват за правешкия селянин.
40
6
 
33
 
! Отговори
Гергов преди 6 години
Миличката тя е вече пътник....днес взела да си изнася багажа от Позитано 20...Ама така ще е като не слуша ...Точно пък тя да ми приказва за борба с корупцията?!
39
5
 
9
 
! Отговори
Леля Кунка преди 6 години
Да си идва др.Станишев и да оправя партията.Стига експерименти.Агенти на Иван Костов не ни трябват.
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38 Точно така другарю! Ореха трябваше да остане на власт а Пеевски да стане шеф на ДАНС! Никога няма да простим че Свинята и Хидрогеолога не оглавиха службите! Венсеремос!
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 38Нещо твърдо и се клати в петолъчката!
36
1
 
17
 
! Отговори
Циник до 38 преди 6 години
Нямаше да простим на Виденов...после на Костов...после на Стани-шеф...после на царя...Толкова сме безкомпромисни, че само който не е пожелал...не ни е "обладал" - не народ - а свинкя за разплод!
35
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Борисов си мисли, че народът ще му прости подлия начин по който свали Ореха много се лъже. Нищо не е забравено, нито простено. Изкара си от.репките през 2013-та, опикаха центъра на София срещу заплащане.
34
8
 
32
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Другаря Гергов го каза в прав текст - ще са му необходими часове да изброи поименно другарите милионери от БългарскатаКапиталистическаПартия!Само носталгични текезесари....и червени пенсионери гласуват за тези!
33
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите гюрултии преди 89-та беха докъм 60-та година. Но след това България си стъпи на краката и народът се замогна. И социалната политика я имаше. Единственото, което му пречеше на българина беше, че не може да пътува по света. Стандарта на живот беше за повечето хора, а не за 80-те хиляди, които се влачат в Гърция по празниците.
32
15
 
13
 
! Отговори
Ааа,нищо чудно, преди 6 години
Боцо си стъпи на врата,за да свали Орешарски. Фалира КТБ и беше готов да фалира всички банки и да му прехвърли вината. Сега работи упорито да свали враговете си Радев и Нинова и да стане президент.И за да отмъсти на българите,ще нагласи сламеното човече Поплювналиев за премиер. Няма по- отмъстителен екземпляр от Борисов.Дай му да прави преврати и да глътне цялата власт и държавата.Дай Боже да му приседне!!!!
31
5
 
14
 
! Отговори
от трън та на глог преди 6 години
До Анонименот КУНева на ***! Няма спасение от жени!!!!!
30
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Герб освен фурнажийски лопати други нема. Подложиха се на козяците, продадоха България и сега доволни лапат и хвърлят кал по останалите.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изберат ли Гергов и компания, от Пловдив ще имат 1 глас - този на Гергов.
28
10
 
4
 
! Отговори
поразителна прилика преди 6 години
До Анонимен Преди 89-та всичко бе оплискано с кръв а сега и кръвчица не остана!!!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те Гергов и Свинетка си въртяха далаверите, сега им резнаха клончетата и беснеят. Според мен и Бойко и Корнелия ще станат жертви на преврат в собствените си партии, защото вече не са удобно на някого.
26
4
 
13
 
! Отговори
Чобанена преди 6 години
Абе и *** си е една *** мома :)))
25
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да е Нинова и да е друг Герб ще си останат същите крадци и некадърници, от които България загива.
24
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родените преди 89-та година не помнят. Но за по-старото поколение, които помним приликата с на Герб с БКП е потресаваща. Същото поведение, същата фразеология. Онези поне нещо правеха та народа връзваше двата края. А тези сега се не наядоха - по три кожи дерат.
23
1
 
4
 
! Отговори
Песен преди 6 години
ади са.оня ден некой зема да мели за некаъв стол и ората го махнаа от парлиментоса па некой за стол е тръгнал да говори и кво. кой кае думата стол и одма -вън ли ще му казват? а кога ще работят оти он Симитлийскио Суджо само записва и кой колко неизвинени е назбрал толко Суджи ша да го/я одмълзява маьонезата мъжка
22
5
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
щом е била при другаря Костов какво да очакваме.Той се измъкна като пръдня,тя също ще се измъкне.Лъжат та се цепят.Пребоядисани яйца.