Нов опит за КСНС за корупцията: Закъснели и липсващи няма

Премиерът, шефовете на депутатите и министри са при президента
Обновена: 17 окт 2017 13:38 | 17 окт 2017 13:37, Камелия Цветанова
13

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вторият опит на президента Румен Радев да свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, на което да се обсъдят нуждите от законодателни промени за мерките за борба с корупцията, започна без закъснели и липсващи.

Предишното заседание по темата беше прецедент, след като за първи път КСНС пропадна поради липса на кворум. Тогава премиерът Бойко Борисов дойде с час закъснение, по средата на разговора си тръгнаха шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ,финансовият министър Владислав Горанов, а външната министърка Екатерина Захариева, военният министър Красимир Каракачанов въобще и не присъстваха.

Още по темата

Това накара Радев да сложи край на срещата, което пък стана повод червената шефка Корнелия Нинова да обвини управляващите, че бойкотират държавния глава.

Вторият дубъл на заседанието даде резултат.

Точно в 13 ч. на „Дондуков“ 2 започна срещата, в която участват премиерът, МВР шефът Валентин Радев, военният министър, председателите на парламентарните групи, висши магистрати, представители на службите.

Според президента корупцията е сериозен проблем.

Досега и ГЕРБ, и БСП излязоха със свои антикорупционни законопроекти.

Според текстовете на управляващите ще бъде създаден нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, сред които Комисията за конфискация на имущество и БОРКОР.

От БСП пък предложиха свой закон, който предвижда да бъде създадена специална агенция "Антикорупция".

Един от основните спорове между ГЕРБ и левицата е кой ще назначава председателя на бъдещата антикорупционна структура.

Управляващите предлагат това да става в парламента, а от левицата искат президентът да назначава ръководителя на новия орган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
34
 
! Отговори
Какво решиха-НИЩООО преди 6 години
4 часа яли,пили и ...се веселили..това е днешния резултат от КСНС при Радев...Инак тлъстите им заплатки..си вървят...работиха упорито днес...
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Остава наистина да изберат Бойко Борисов, главният Суджук за шеф на комисията Антикорупция и тогава пародията ще бъде повече от пълна.ББ няма шанс, *** ше е. Само тя е уволнявана за корупция.
9
1
 
36
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Чудя се, дали партньорите на ГЕРБ ги карат да носят микрофони на такива срещи или после им вярват на разказаното?
8
3
 
40
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Остава наистина да изберат Бойко Борисов, главният Суджук за шеф на комисията Антикорупция и тогава пародията ще бъде повече от пълна.Ама няма да се учудя - все пак сме в България - страната на ракийката пред телевизора вечер със салатката и на овчия народ.За голяма част от българите Бате Бойко е някакъв сврухгерой, а не обикновен селски тарикат, намърдал се чрез интриги и фалшификации, и не без помощта на медиите естествено, за да може да краде безнаказано.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как председателят на комисията да се избира от управляващите, в случая ГЕРБ и тя да се бори с корупцията, разбирай пак ГЕРБ.Защото корупцията винаги е сред управляващите, които и да са те.Те разпределят порциите, те възлагат Обществените поръчки, те разпределят големите тпарични потоци.Нали се досещата, че това просто е нонсенс. Не може някой сам да се бори със себе си и да върви срещу собствения си интерес.Това е нонсенс.
6
2
 
37
 
! Отговори
frank преди 6 години
chestitooooo bratia bulgari ,,,,bate Boiko shte e glavata na tazi komisia !!!! Mai che poznah,,
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисия корупция не бори, а мъгла за наивници !
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От седенките при Генерал-президента най-важната новина, е дали някой "суджук" е липсвал.
3
1
 
38
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Очевадно е! Ако председателя на тази бъдеща антикорупционна комисия (кой ли орган по ред с тази мисия!), се избере от Парламента, разбирай от ГЕРБ и Патриотите, можем да си представим безоблачното бъдеще на на много от по-първите люде в държавата. И след 3, 4, 5, 6 години пак ще се чудим пак кой да предложи бъдещия Председател на....комисия. Ако въобще има нужда от комисия, поради липса на държава.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно Законът "Антикорупция" може да се преименува и на "АнтиГЕРБ".
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуците да се борят с корупцията, това означава да се борят сами със себе си, което е невъзможно.Единсвтвено Президентът Радев може да направи това, но българите трябва да го подкрепят и да искат разширение на правомощията им.Иначе ще си тънем в блатото още няколко мандата.