Битката е в НС. Президентът потушава конфликти, не ги създава

Още за втория опит за консенсус за антикорупционния закон
18 окт 2017 11:10, Петя Славова
19

При последното заседание на КСНС президентът излезе извън функциите си на балансьор между две страни. Той зае страна, което не е добре за държавен глава. Един президент трябва да говори като баща на нацията, а не да стига до нивото на политиците. Битката е в парламента. Това не е битката на Радев и не трябва и да бъде. Той трябва да потушава конфликтите, не да ги води!
Още по темата

Това бе мнението на журналиста Валерия Велева в "България сутрин", която, заедно с Георги Харизанов от Института за дясна политика, коментираха втория неуспешен опит за консенсус по антикорупционния закон при последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Според Харизанов няма нищо лошо президентът да вдига темата за антикорупционното законодателство, но насочи темата към поведението на БСП:

"Откъде идва въпросното "пакетиране" на опозицията? Именно от желанието на държавния глава да назначава ръководителя на този ръководен орган, за което бе подкрепен от БСП. Но той няма такива правомощия по Конституция. Ние не сме президентска държава, а парламентарна, което прави такъв спор безсмислен".

Георги Харизанов твърди, че това "присъединяване" на левицата към изявената президентска воля е по-скоро "прилепяне" и търсене на изкуствен сблъсък по оста на опозиция-управляващи, отколкото реално политическо действие.

"По този начин БСП абдикира отговорността си на парламентарна сила да води в НС избор на ръководител на бъдещия орган", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма грешка беше да се обсъждат закони на КСНС
14
11
 
10
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Спомням си *** как ме поучаваше на тема демокрация, а сега се опитва да ме копира. Що така бе Деси?
13
8
 
19
 
! Отговори
победа преди 6 години
Каква битка бе,пъпеши Президента е с одобрение 56% а НС 9% кой е победителя а?все повече хора искат Президентска република,отвратени от *** НС.
12
18
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Според БСП, ако братът на президента Радев е ръководител на престъпна група... - това е без значение... - ето, това е партия, за която тероризмът е нещо естествено и е в основа на нейната идеология...
11
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ви казвах, че от шапкар, който цял живот е скатавал в армията, нищо не става. Освен разбира се да се уреди с връзки за нощен пазач на някой строеж
10
5
 
7
 
! Отговори
Волк преди 6 години
Ну, Заяц! Ну, погоди!
9
19
 
10
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Не един, три нови мандата на ГЕРБ пожелавам аз!
8
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е един *** човек по случайност оказал се президент.
7
5
 
11
 
! Отговори
don преди 6 години
*** започнаха масирана атака.Защо тези симпатизанти на С о Р о с не си признаят как разбиха българската икономика сега ни лук яли ни лук мирисали големи продажници.Виждаме какво е състоянието в държавата кражби подкупи рекет а журналистите казват че всичко е ОК.Кой командва България нека да отговорят на този въпросБорисов или ЦветановНинова или ДобревРадев или Йотовама на края ще излезе ДОГАНв какви времена живеемвсеки сам си определя мирогледа за да не се сърди после
6
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам Румен Радев, мисля че бюджета за отбрана на държавата ну трябва да бъде намален поне двойно. Няма никакъв смисъл на необразовани хора да се дават много пари за никаква работа
5
22
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Другари, щом полицията започна да ви лови това е добре, много добре за България! Успех на ГЕРБ и Обединение патриоти! И още един мандат!
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКога ще разследват ролята на Лукойл в изборите за президент у нас?
3
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се разследва ролята на кремъл в изборите за президент у нас?
2
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРУГАРЯ РАДЕВ ИСКА ДА Е КАТО ПУТИН, НО НЕ МОЖЕ.
1
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте!!! Социалистическата идеология е създадена не като политическа, а като терористична!