ГЕРБ и БСП пак в схватка: Отговаря ли брат за брата при депутата?

Социалистите връщат дарение за партията на арестувания брат
Обновена: 18 окт 2017 12:24 | 18 окт 2017 12:22, Екип на Dnes.bg
72
 ГЕРБ и БСП пак в схватка: Отговаря ли брат за брата при депутата?
Снимка: Facebook

ГЕРБ и БСП влязоха в нова словесна схватка за това носи ли отговорност брат за брата, особено ако единият е депутат. Повод за сблъсъка пак стана депутатът от БСП Георги Стоилов, чийто брат Илия бе арестуван като част от престъпна група в Русе. Оказа се, че Илия бил и дарител за кампанията на социалистите.

От БСП днес пак застанаха категорично зад народния си представител и настояха, че той не може да е отговорен за действията на брат си, който е сочен за организатор на престъпната група, която бе разбита при спецакция в Русе.

Още по темата

Социалистите обещаха и че ще върнат дарението от 400 лева за партията, направено от Илия Стоилов.

"Ние като парламентарна група и ръководство на партията решихме това дарение от 400 лева, направено от брата на Георги Стоилов, да го върнем. Не защото сме предрешили, че той е престъпник, а защото не искаме да остава съмнение, че парите, които се даряват, трябва да са чисти", каза депутатът от левицата Таско Ерменков.

Той обясни и че атаката от страна на ГЕРБ срещу колегата им Георги Стоилов е несъстоятелен опит за отвличане на вниманието.

Ерменков настоя, че между депутата и неговия брат няма нито една обща фирма, няма никакви преводи на пари. Братът на Стоилов не е назначаван и на общински и държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки. Действията му са в качеството на физическо лице, уточни соцдепутатът.

"Живеем в правова държава и онези черни времена, когато син отговаряше за баща си и брат за брат си, или до девето коляно, вече не са актуални. Всеки отговаря за собствените си действия", заключи Ерменков.

ГЕРБ продължиха с атаките към БСП заради двамата братя.

Депутатът Тома Биков поиска конкретен отговор на въпроса, след като от левицата твърдят, че Георги Стоилов нямал нищо общо с бизнеса на брат си, вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на Илия във фирма, която се е занимавала с внос и поправка на ротативки.

"Те твърдят, че той не е фактор в БСП, да кажат тогава защо през 2013 г. Георги Стоилов е бил назначен за шеф на фонд "Земеделие" в Русе, това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци", призова Биков.

Освен това поиска от левицата отговор и на въпроса дали е вярна информацията, че през 2016 г. е бил взривен автомобил "Лексус", собственост на брата на депутата, който обаче е бил управляван от Стоилов.

"След като считат, че няма нищо нередно в действието на Стоилов, защо тогава връщат дарението на брат му, ако тези пари са чисти, няма смисъл да ги връщат", настоя още Тома Биков.

Самият Георги Стоилов отказа да коментира скандала. "Обвиненията са към брат ми, не към мен", разграничи се и той.

Тома Биков пък отказа да коментира обвиненията на червените, че зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е участвал в корупционни схеми през 2012–2014 г. и е искал от транспортния бранш пари.

"Питайте Министерски съвет, ние тук сме депутати", лаконично каза той.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно е, че Борисов не е способен сам да се защити, че трябва слугите му в парламента да правят това.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При това положение значи и сестрата на Борисов е виновна за неговите дела (знаем какви)?
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65ТОЧНО ТАКА! БОРИСОВ НАЛИ Е КОМУНИСТ!
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунист = крадливо нагло Г0В-О
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, че брат отговаря за брата, че синът отговаря за постъпките на баща си, само в едно време, дълбоко ненавиждано и отричано от днешните демокради. Ушите ни проглушиха през последните дни, че корупцията си била нещо нормално, че си съществувала преди и ще си я бъде завинаги...Тези болни и ошашавени от престъпната си власт и глупава алчност люде с добро няма да си идат.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този депутат щеше да е виновен ако брат ми с престъпни пари му е финансирал влизането в парламента, като под финансиране говоря дарение от порядъка на стотици хиляди левове. Това с тези 450 лв. е просто нелепо и смешно. Съвсем друго е да назнача мой роднина като депутат и двамката да редим обществените поръчки като уреждаме само определени фирми. Почти всеки има брат или сестра и ако не дай си боже се окаже наркопласьор, защо Вие трябва да страдате от това при положение, че нямате нищо общо?
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДЯТ, НЕЗАВИСИМО ОТ МРЪСОТИИТЕ И ГЕШЕФТИТЕ ИМ
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що калинки са полазили ромското лято! И всичките лоботомирани!Добрата страна на демографската криза е, че и ид.иотите ще намалеят.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брат за брата не отговаря но с едно уточнение - това важи само ако са комунисти.
58
0
 
6
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Имам чувството, че и едните и другите изкуствено създават медийни конфликти, за да отклонят вниманието на хората от реалната ситуация в държавата, която може би е много по тежка от това което е на повърхноста!?
57
3
 
1
 
! Отговори
... преди 6 години
Арно си е момчето. Спрете да го плюете!
56
0
 
5
 
! Отговори
Niki13 преди 6 години
До Анонименточно така , комунист и не само , и ДС кадри, но не забравяй че в ГЕРБ в момента са повече от тези в БСПи освен това ги има навсякъде
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркове разиграват за публиката.Пляскайте!
54
3
 
9
 
! Отговори
ист преди 6 години
Двама братя, едни и същи гени. Единият брат е заловен като престъпник, другият още не е.
53
2
 
9
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
БСП пак си пострада с "БАТКО и БРАТКО", роднинството при тях е ТРАДИЦИЯ!
52
4
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Ся шъ ви кажа: Нападанието на Левски - ГЕРБ е много нефелно пред здравата защита на ЦСКА-БСП. Па нападението на ЦСКА-БСП е много по-ефективно и при контрите и в халфовата линия, при достигане вратата на противника:))) Левски-ГЕРБ губи мача,засега само класически, догодина и катастрофално;)))
51
2
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
А Румен Радев кога ще публикува списъка на ДАРИТЕЛИТЕ в президентската кампания????
50
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
то зарад това имаш проблеми и понеже едно се пробва маика му била работила в съда господа на това едно ще му докажа чее никои но явно е решило да се бута там а ядосва където не трябва му обещавам да ие там де муе мястото
49
2
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Комунис на комуниста око не вади.Кум или брат- коя връзка е по кръвна.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМА КАК ЩЕ НАКАЖАТ ДРУГАРЯ ,НАЛИ ВСИЧКИ СА СЕ ВМИРИСАЛИ ОТ СЪЩИТЕ ЛАЙ.А ,АКО ТОЗИ ГО ПОСОЧАТ ДНЕС С ПРЪСТ УТРЕ ТЕ ЩЕ СА НА ПАНГАРА !