ГЕРБ и БСП пак в схватка: Отговаря ли брат за брата при депутата?

Социалистите връщат дарение за партията на арестувания брат
Обновена: 18 окт 2017 12:24 | 18 окт 2017 12:22, Екип на Dnes.bg
72
 ГЕРБ и БСП пак в схватка: Отговаря ли брат за брата при депутата?
Снимка: Facebook

ГЕРБ и БСП влязоха в нова словесна схватка за това носи ли отговорност брат за брата, особено ако единият е депутат. Повод за сблъсъка пак стана депутатът от БСП Георги Стоилов, чийто брат Илия бе арестуван като част от престъпна група в Русе. Оказа се, че Илия бил и дарител за кампанията на социалистите.

От БСП днес пак застанаха категорично зад народния си представител и настояха, че той не може да е отговорен за действията на брат си, който е сочен за организатор на престъпната група, която бе разбита при спецакция в Русе.

Още по темата

Социалистите обещаха и че ще върнат дарението от 400 лева за партията, направено от Илия Стоилов.

"Ние като парламентарна група и ръководство на партията решихме това дарение от 400 лева, направено от брата на Георги Стоилов, да го върнем. Не защото сме предрешили, че той е престъпник, а защото не искаме да остава съмнение, че парите, които се даряват, трябва да са чисти", каза депутатът от левицата Таско Ерменков.

Той обясни и че атаката от страна на ГЕРБ срещу колегата им Георги Стоилов е несъстоятелен опит за отвличане на вниманието.

Ерменков настоя, че между депутата и неговия брат няма нито една обща фирма, няма никакви преводи на пари. Братът на Стоилов не е назначаван и на общински и държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки. Действията му са в качеството на физическо лице, уточни соцдепутатът.

"Живеем в правова държава и онези черни времена, когато син отговаряше за баща си и брат за брат си, или до девето коляно, вече не са актуални. Всеки отговаря за собствените си действия", заключи Ерменков.

ГЕРБ продължиха с атаките към БСП заради двамата братя.

Депутатът Тома Биков поиска конкретен отговор на въпроса, след като от левицата твърдят, че Георги Стоилов нямал нищо общо с бизнеса на брат си, вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на Илия във фирма, която се е занимавала с внос и поправка на ротативки.

"Те твърдят, че той не е фактор в БСП, да кажат тогава защо през 2013 г. Георги Стоилов е бил назначен за шеф на фонд "Земеделие" в Русе, това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци", призова Биков.

Освен това поиска от левицата отговор и на въпроса дали е вярна информацията, че през 2016 г. е бил взривен автомобил "Лексус", собственост на брата на депутата, който обаче е бил управляван от Стоилов.

"След като считат, че няма нищо нередно в действието на Стоилов, защо тогава връщат дарението на брат му, ако тези пари са чисти, няма смисъл да ги връщат", настоя още Тома Биков.

Самият Георги Стоилов отказа да коментира скандала. "Обвиненията са към брат ми, не към мен", разграничи се и той.

Тома Биков пък отказа да коментира обвиненията на червените, че зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е участвал в корупционни схеми през 2012–2014 г. и е искал от транспортния бранш пари.

"Питайте Министерски съвет, ние тук сме депутати", лаконично каза той.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След грабежа на КТБ,БТК и още и още руски обири като Белене,сега се задава нов мега руски обир,нов договор със Росатом и ремонт на няколко руски мига.А да ви е честито,зад всяко бедстващо българско семейство стои едно охранено руско такова.Про руската *** на българските политици е БЕЗГРАНИЧНА
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Георги Стойлов е тартора на бандитите .... такава група без полити4ески 4адър И Ръководаство не би могла да съществува ....
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1-Про еврейската *** на управляващите България е БЕЗГРАНИЧНА .Зад всяко едно гладно българско семейство стои едно охранено еврейско такова.
4
10
 
4
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Как сега,изведнъж се сетиха,че са братя....и,кво?Всеки има майка,баща,брат,сестра,чичо,вуйчо,комшия,съученици....Депутатите не падат от небето.И те са хора,като нас.И всичко е пушилка за три дни,просто скандалите в Герб станаха ежедневие...
3
0
 
18
 
! Отговори
истина е преди 6 години
СИК и ВИС в люта битка !! Така се управлява *** която е в ЕС. !!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нагли, лъжливи и безочливи
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Про руската *** на управляващите България е БЕЗГРАНИЧНА.Зад всяко едно гладно българско семейство стои едно охранено руско такова