ГЕРБ и БСП спорят - кой да назначава антикорупционен орган?

Според едните трябва да е НС, според другите - президента
Обновена: 18 окт 2017 10:01 | 18 окт 2017 09:48, Петя Славова
20

1144 гледания   |  Още видео
Вторият опит за провеждане на КСНС бе успешен. Консенсусът, до който стигнаха институциите е, че държавата има нужда от нов антикорупционен орган. Партия ГЕРБ работи по тази тема от 3 години насам и позицията ѝ не се е променила, отбеляза депутатът Това Биков.

"Ние предвиждаме тази нова структура да бъде назначавана от Народното събрание, тъй като в него има както управляващи, така и опозиция, която да контролира действията и назначаванията в нея", добави още Биков пред репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.

В отговор на тези предложения, депутатът от БСП Филип Попов изтъкна, че от неговата партия предлагат антикорупционният орган да има разследващи функции, както и да бъде назначаван от президента, тъй като неговата институция е отдалечена от законодателната и изпълнителната власт.

"В президентството няма опозиция, която да контролира антикорупционното звено. БСП явно предвиждат промяна в конституцията, тъй като дават разследващи функции на друга институция освен прокуратурата", отвърна на коментара Биков.

По отношение на казуса с депутата от БСП Георги Стоилов, чиито брат Илия бе обявен за ръководител на престъпна група за рекет в Русе, Попов подчерта, че колегата му не е направил никакво нарушение, и уточни, че всеки сам носи наказателната си отговорност.

"По обвиненията за шуробаджанащина ще имам коментар когато опозицията вкара тези актове в прокуратурата и се разбере дали реално е извършено престъпление", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 10 месеца
Управляващите са тези, които могат да получават пари от корупция. Ако ГЕРБ чрез парламентарното си мнозинство назначават ръководителя на звеното за борба с корупцията, той кого ще разследва? В най-добрия случай - кметовете на БСП. А по-нагоре? Това, което предлагат гербаджиите отсега е ясно, че няма да работи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 10 месеца
*"замете"
16
3
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 10 месеца
Президента ако го назначи и ако той се окаже корумпиран, ще го уволни, колкото уволни секретарят си! Колкото повече хора контролират даден орган, толкова е по- голяма вероятността той да е по- прозрачен! Президентът иска да "заместен корупционните практики на цицорест@та фльорца и БСП!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен

БСП НЕ ИСКА ДА ПРАВИ ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ! БСП Е МАФИЯ. СОЦИАЛИЗМА Е ТЕРОРИЗЪМ.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Нужна е приемственос

ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДРУГАРИ. ГЕРБ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ!
13
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 10 месеца
Диска е при флашката!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП ако иска да направи нещо добро за България и лошо за Герп най добре да изчезне! Това е ужаст за Герп и Кой! Защото вакуума ще се заеме от някой, когото няма да мога да обвиняват за мандри, кашкавалени питки и че брат му дарил 450 лева за предизборна кампания! Досега си отглеждаха послушна БСП начело с Герговци, които нападнаха Нинова защото много се активизира срещу любимия им съмафиот Боко Едрата Тиква.
11
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Тъй като въпроса е жизнено важен за народа, а не за политиците, какво пречи на 2 или 4ри години да се избира от народа както ужким избираме (анти)„народни представители“ ?
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ И ОП ЩЕ НАЗНАЧАВАТ АНТИКОРУПЦИОНЕН ОРГАН, ЗАЩОТО БСП Е МАФИЯ.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Специално за таков орган трябва да има квота на извънпарламентарните сили и най вече на госпожа Стела Банкова и господин Минчо Христов.Те единствени са отказали допълнителни възнаграждения ,,полагащи'' се безотчетно на депутатите. Дори цялата комисия трябва да е съставена от лица извън парламент, правителство и президентин.
7
0
 
11
 
! Отговори
Всички са вързани 2 преди 10 месеца
Не може НСъбрание, което, която и партия да хванеш е съдавала лобистки закони, енергетика - фотоволтаици, вода, арно,колекторски фирми.
Категорично твърдя, че всички Закони след 1990 г. са в ущърб на данъкоплатците.
Да видим колко депутати, те или чрез поставени лица имат частни клиники - естествено, че ще фалират държавните болници. Колко депутатски фирми и кръгове, общини участват в дивашката приватизация - нарена Публично Частен Сектор.
Създателят на корупцията да я разследва, що за нон сенс
6
1
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 10 месеца
Има значение! Ако го назначи президент, след като не работи ще го изхвърли като мърляво коте с един указ! Ония назначат ли го ще векува там в нищоправене.Ако случайно не оправдае доверието и се разработи, тогава ще го отстранят след поредица процедури и скандали.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спор няма! Назначава Бойко! Те нека си приказват, че сме парламентарно управление!
4
0
 
12
 
! Отговори
Всички са вързани преди 10 месеца
Къде е диска от Германия с 500 милионера с ошфорни сметки, защо не стигна до НАП?
Кои са 750 милионера заграбили 1 милиард от Външнотърговските дружества?
Кои са 70 -десетте фирми на изхода на Козлудуй, заради които БГ народа плаща безумно скъп ток. Защо 2010 г. продадохте 77% акции от Софийска вода на Веолия. Скандално изгонена от Ф-я и Г-я за корупция. 2006 г. НДСВ, БСП, ДПС - докараха Веолия в БГ. Снимките на яхтата с Вълчев и брейди облигациите? 33% държавен дял ток продаден от Трайков?
3
0
 
12
 
! Отговори
истина е преди 10 месеца
Който и да се назначи ,нокога няма да разследва себе си !!Ако имаше съд в страната ни ,затворите нямаше да могат да поберат политиците !!
2
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 10 месеца
Имали значение кой ще назначи рабдотник, ако той не си върши работата пак ще бъде безполезен. Просто хората, които са назначени да се борят с корупцията не си вършат работата. Те са пробдлема, а не законите. Един закон е добър когато се изпълнява.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да се назначава с лотария