Заплатата на зам.-министър - процент от тази на шефа му

Началниците на кабинети също ще са с почти двойно увеличение
Обновена: 18 окт 2017 17:26 | 18 окт 2017 14:28, Веселина Йорданова
10
Заплатата на зам.-министър - процент от тази на шефа му
Снимка: Dnes.bg

Правителството одобри нов начин за определяне на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на премиера, вицепремиерите и министрите.

Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически кабинети ще се определят в процент от основната месечна заплата на министър. По този начин ще се поддържа определена йерархия на възнагражденията в контекста на спецификата на функциите им, съобщиха от МС.

Така размерите на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на заместник-министър председателите ще бъде 85 на сто от основната месечна заплата на министър.

Началникът на кабинета на премиера ще взема 90 на сто от основната месечна заплата на министър, а началниците на кабинетите на министрите – 80 на сто от основната месечна заплата на министър.

В момента основната месечна заплата на министър-председателя е с 55% по-висока от заплатата на един депутат, която е на база 3 средни работни заплати за страната. За юни по данни на НСИ средната заплата в обществения сектор е била 1034 лева.

Министрите получават с 30% повече от депутатите. Това означава, че зам.-министрите вече ще получават около 3400 лв., което е двойно повече от досега. Началниците на кабинетите също ще вземат почти двойно повече пари - около 3200 лв.


 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличението търтеи за клизми да си го похарчите!!! Нагли мuшku. Не стига, че крадат като бесни ***, ами и от заплати да го докарват. Изпосляци гнусни!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Вузмутен преди 1 година
А защо този принцип на определяне на възнагражденията не се приложи във всички сектори? Съотношенията между началници и подчинени на други нива са абсурдни.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Батман

Ще я врътнат на процент от заплатата на министър-председателя, напр. 85% за министър и 90% за вицепремиер ... А заплатата на МП - това вече ще е държавна тайна ;-)
7
2
 
14
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Абе най добре си кажете , че искате увеличение на заплатите, стига сте увъртли.
6
2
 
21
 
! Отговори
Срамота!!! преди 1 година
Лакомиите прибират с всички допълнителни суми (от комисии и т.н.) чисто по около 10,000 не месец.Това са пари само от заплати,а те имат и други доходи.Срамота при толкова бедни,гладни и болни хора!!!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наложително е военните да завземат властта за една година и чистка до дупка!Иначе няма оправия с тези крадци и българопродавци!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова всички бизнесмени станаха депутати, политици защото държавата е оинклузив за тях ...а пенсионерите да мрат !Когато за 15 години дадат по 10 % на някоя от работещите групи всички тръбят по цяла година колко милиона са дали а за тия не се коментира....НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ КАТО НА НАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛАКОМИИ !
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ НАШИ ПОЛИТИЧЕСКИ АКУЛИ НЯМАТ СПИРКА....ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ВСЕ ПАРИ НЯМА ,НО КАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ТЯХ ,ЗА ПРОКУРОРИ И СЪДИИ ВЕДНАГА НА МИГА СЕ НАМИРАТ ПАРИ !
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздута администрация все за свои хора...независимо кой е на власт.Наложително е големи съкращения.
1
0
 
13
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Ами да бяха казали и колко е заплатата на министъра.....