Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма

Налага се цензура, заяви соцдепутатката
134
Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма
Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

В района на Малко Търново има огромна яма, голяма част от оградата я няма и това са само част от кадрите във филм, подготвен от червената депутатка Елена Йончева.

След решението на правителството да обяви оградата по българо-турската граница за стратегически обект от значение на националната сигурност най-вероятно той няма да види бял свят, което й даде основание да обвини властта в налагане на цензура.

Йончева обясни, че от три месеца прави свое разследване по темата в качеството й на депутат и журналист.

Още по темата

„Правителството отпусна 200 милиона лв., но не е реализиран проектът на МВР, ами друг, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават за минути по 40 души и това съм го снимала, през оградата преминават по-бързо, отколкото би минал автобус с бежанци през КПП“, каза тя.

Соцдепутатката разказа, че е имала проблеми и с граничари, които са опитали да й попречат да отиде до Малко Търново.

„В района има изкоп пет на три метра, който в продължение на 2 седмици не е зарит, а като депутат имам достъп до оградата. Преди два дни бях там и исках да документирам съществуването на този ров и ми беше казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни дейности и не мога да бъдат допусната, но след много сериозен разговор с гранична полиция ме пуснаха“, каза Йончева.
 
Тя твърди, че има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението, а сега с решението на кабинета разговорът по темата за преминаването на мигранти оттам на практика се прекратява.

„Държавата налага цензура на всички журналисти, депутати, на всички, които искат да разследват корупционни практики, на бежански канали“, отсече Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
16
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Хрътката на курсланинова...пак е скъсала синджира!Я да попита световния социалист сърГей Стати-шеф как гласува за директен внос на африкански шебеци в Брюксел....и тогава да лае!
35
5
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Ето защо не се приема Антикорупционен план, защото ще лъсне цялата " велика" корупция на ГЕРБ и сие.Няма за пенсии,обучение,здраве.Доведоха народа до просешка тояга.ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ !!!
34
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СлавянинМного си елементарен и по-папагалски повтаряш тъпотиите на другите рубладжии. Бита карта сте червени ле-кета. Власт няма да видите, марш в азиатски Сесеристан
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки патрЕот с чадър и на браздата!!!
32
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега тая дупка побере сичките комунисти,славянисти,русоглисти и фашисти!
31
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянин А, вие рулофилистическите по.длоги сте нагли, гнусни и изостанали. Съветска ***, състояща се от *** и дементни бабишкери
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дупката не е в оградата,а в долната страна на Мончева. И не е една- две дупки са: ДВЕ (Д-В-Е)!
29
3
 
21
 
! Отговори
къде са парите преди 6 години
Не мота да разбера, защо някои от пишещите по - долу не искат да разберат, къде са отишли 80 милиона от отпуснатите 170. Нали тези пари са от Нашите и от Вашите пари. За да не искате това означава , че и на Вас Ви се плаща да пишете /може би от същите пари Ви плащат/
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвък държи всеки трафик през Капитан Андреево. Естествено с неговите игрички ще опита да прикрие явните герберски мръсни далавери. Разберете герб=мутри.
27
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се обръща внимание на тези разярени и некадърни песове - комунифилистиците. Те са едни ***, доносници, провалени некадърници на бунището на историята- с подарено от партият образование, със заграбени имоти от хората. С една дума изпечени лъжци и крадци, единствено може да им съперничат *** в тези направление
26
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те се договарят с турските съюзници на Путин да направят дупка в оградата точно там,където Мончева ще стигне без да си повреди ценните крака,за да не й пострада сексапила и да не откаже черните гости на червения секретар.
25
8
 
11
 
! Отговори
ЛЕНА преди 6 години
В КУХАТА ТИ КРАТУНА ИМА ЕДНА ДЪЛБОКА ЯМА ПЪЛНА С ТОР ...
24
15
 
9
 
! Отговори
Хайтър Пийтър преди 6 години
Червени журналисти няма- има доносници на Путин,обявили се за "журналисти"!
23
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромна яма зее в йончева дирникът!
22
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева прави дупки по оградите и после ходи да ги снима.
21
22
 
7
 
! Отговори
Страж-ветеран преди 6 години
Докога ще позволяваме на цивилни простаци да разгласяват публично неща свързани с националната сигурност на Република България влизащи в така наречената категория "класифицирана информация".Нещата свързани с НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ НЕ ПОНАДАЛЕЖАТ НА ПУБЛИЧНОСТ. Националната сигурност е материя с която трябва да работят само професионалисти от сферата и никакви външни лица от сорта на обществеиници, журналисти, политици, социолози и прочие баласт в обществото.Вчера изразих това свое становище пред съпартийците на другарката Йончева, че като гракнаха върху мен нейните другари и другарк
20
0
 
20
 
! Отговори
Къде е сега преди 6 години
лизачката Жени Марчева да защити смело горките политици от лошата й колежка.
19
20
 
10
 
! Отговори
Капанар преди 6 години
Де да беше верно... И всички комуноиди да ги наблъскаме вътре и заровим завинаги.Ех мечти!
18
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВАСА МЕДИИТЕ, ЧЕ ДА ВИДИ ЦЕЛИЯ НАРОД СУРАТЯ НА УПРАВНИЦИТЕ НИ.ИНАЧЕ ВСИЧКО ПОТЪВА В ПРАШНИТЕ ПАПКИ НА ПРОКУРАТУРАТА.
17
7
 
15
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ДО ГЕРБЕРУНГЕЛ 15И КАКВО ОБЩО ИМА ТОВА С ГРАБЕЖА ПО СТРОЕЖА НА ОГРАДАТА? СИГУРНО ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ ПО ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ АМНИСТИРАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ, КОИТО КРАДАТ МИЛИАРДИ?