Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма

Налага се цензура, заяви соцдепутатката
134
Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма
Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

В района на Малко Търново има огромна яма, голяма част от оградата я няма и това са само част от кадрите във филм, подготвен от червената депутатка Елена Йончева.

След решението на правителството да обяви оградата по българо-турската граница за стратегически обект от значение на националната сигурност най-вероятно той няма да види бял свят, което й даде основание да обвини властта в налагане на цензура.

Йончева обясни, че от три месеца прави свое разследване по темата в качеството й на депутат и журналист.

Още по темата

„Правителството отпусна 200 милиона лв., но не е реализиран проектът на МВР, ами друг, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават за минути по 40 души и това съм го снимала, през оградата преминават по-бързо, отколкото би минал автобус с бежанци през КПП“, каза тя.

Соцдепутатката разказа, че е имала проблеми и с граничари, които са опитали да й попречат да отиде до Малко Търново.

„В района има изкоп пет на три метра, който в продължение на 2 седмици не е зарит, а като депутат имам достъп до оградата. Преди два дни бях там и исках да документирам съществуването на този ров и ми беше казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни дейности и не мога да бъдат допусната, но след много сериозен разговор с гранична полиция ме пуснаха“, каза Йончева.
 
Тя твърди, че има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението, а сега с решението на кабинета разговорът по темата за преминаването на мигранти оттам на практика се прекратява.

„Държавата налага цензура на всички журналисти, депутати, на всички, които искат да разследват корупционни практики, на бежански канали“, отсече Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не подаде сигналите където трябва ами се прави на много отворена!?
15
4
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Нищо че не ти разрешават да посещаваш границата .Това което стори и изнесе тя и природата е с теб .Споделените снимки на граждани от граничния район във ФЕЙСБУК согромното свлачище е видно колко надеждна е оградата и с какъв материал е строена .Управляващите не им е до ограда а как по бързо да усвоят парите от ЕС .
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ОПЛИТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ ЛЪЖИ.КАЗАХА, ЧЕ ПРЕЗ ОГРАДАТА ПИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПО ПЪТИЩАТА ХВАЩАТ СТОТИЦИ МИГРАНТИ, САМО НА СРЪБСКАТА ГРАНИЦА СА ХВАНАЛИ 4000, А КОЛКО СА МИНАЛИ УСПЕШНО ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ.ТА ЩОМ ОГРАДАТА Е НЕПРИСТЪПНА, ТЕЗИ ОТКЪДЕ СА МИНАЛИ?
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ограда без дупка не е никаква ограда
12
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завижда на Моника Йосифова, която живее в разкош в Брюксел.
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият скандал по времето на управлението на станишев беше закона за амнистията на министрите от неговото правителство. Такава гнусотия не се беше случвала у нас от времето на диктатурата на пролетариата
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В НС се обсъждат закони, затова основната част на хората там трябва да бъдат с юридическо образование. Когато там се съберат случайни хора, като артисти, журналисти, чалгари, доносници и лакеи се получава една махленска говорилня. Основните теми на парламента се задават с хвърляне на кал и лъжи
9
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато беше жена на Станишев Държавата я пращаше в командировки , от които получаваше милиони лв. хонорари . Защо сега не отиде в Ирак или Сирия да снима т.н. горещи точки , нали е голям журналист . Др. Йончева толокова си прозрачна , че никого не можеш да заблудиш с тази кирлива интрига за оградата .
8
4
 
2
 
! Отговори
ууу преди 6 години
До АнонименИ да те осиновят!
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал деса би много як шут на прессекретарката на Радев.
6
21
 
8
 
! Отговори
огромна яма преди 6 години
ех, аз си помислих, че е пропаднала континенталната плоча под половин Странджа, а то изкопали дупка 3 на 5 метра, сигурно ще строят барачка или тоалетна, споко значи
5
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината на лошия журналист е, че някой му пречи да прави новини
4
29
 
4
 
! Отговори
xxx преди 6 години
Таз е била там с линийката да я премери и да съобщи новината на народа...
3
1
 
35
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Тия управници бетер от Ердоган. Жената едно видео не може да излъчи по телевизиите. Поне да го качи в Ю Туб.
2
6
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
ГЕРБ и лъжепатриотите биха по кражби и далавери дори шампионите от БСП и ДПС.Факт !
1
47
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева, кажи си за милионите които източи от бедната ни държавица...