Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма

Налага се цензура, заяви соцдепутатката
134
Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма
Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

В района на Малко Търново има огромна яма, голяма част от оградата я няма и това са само част от кадрите във филм, подготвен от червената депутатка Елена Йончева.

След решението на правителството да обяви оградата по българо-турската граница за стратегически обект от значение на националната сигурност най-вероятно той няма да види бял свят, което й даде основание да обвини властта в налагане на цензура.

Йончева обясни, че от три месеца прави свое разследване по темата в качеството й на депутат и журналист.

Още по темата

„Правителството отпусна 200 милиона лв., но не е реализиран проектът на МВР, ами друг, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават за минути по 40 души и това съм го снимала, през оградата преминават по-бързо, отколкото би минал автобус с бежанци през КПП“, каза тя.

Соцдепутатката разказа, че е имала проблеми и с граничари, които са опитали да й попречат да отиде до Малко Търново.

„В района има изкоп пет на три метра, който в продължение на 2 седмици не е зарит, а като депутат имам достъп до оградата. Преди два дни бях там и исках да документирам съществуването на този ров и ми беше казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни дейности и не мога да бъдат допусната, но след много сериозен разговор с гранична полиция ме пуснаха“, каза Йончева.
 
Тя твърди, че има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението, а сега с решението на кабинета разговорът по темата за преминаването на мигранти оттам на практика се прекратява.

„Държавата налага цензура на всички журналисти, депутати, на всички, които искат да разследват корупционни практики, на бежански канали“, отсече Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 6 години
НАШАТА ОГРАДА НЕ СТРУВА ГОСПОДА !!! КОЙТО ИСКА ДА ВИДИ ИСТИНСКА ОГРАДА НА ГРАНИЦАТА С ОХРАНИТЕЛНИ КУЛИ И АВТОНОМНИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ (12,7 ММ КАРТЕЧНИЦИ С ТЕРМОВИЗИОРИ) НЕКА ДА ПОГЛЕДНЕ ТУРСКАТА !!! ВЪВ ВЪЗДУХА НАД ТУРСКАТА ОГРАДА ПАТРУЛИРАТ И ВЪОРЪЖЕНИ ДРОНИ ТУРСКО ПРОИЗВОДСТВО !!!!ПРЕД ОГРАДАТА ТУРЦИТЕ СА ИЗКОПАЛИ РОВ А ПРЕДИ РОВА ИМА МИННО ПОЛЕ !!!!!!!А ЗАБРАВИХ ОГРАДАТА МИ НА СЕЛО Е ПО-ЗДРАВА !!!!!
95
1
 
2
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА 98 Ти недей да сравнявяш възможностите на Турция с нашите.Сравнявай я с възможностите на Русия.Така е по честно.
94
2
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Ямата се е образувала от големите дъждове. А ти Еленке, организирай младежкото БСП , поканете и Бригадир Аспарухов за патрон и запълнете дупката.Направете най после нещо полезно.
93
2
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Така постъпиха и в образованието, не конкретизираха, за да контролират всички. Можеха да се прицелят в родители, които не образоват децата си чрез никакъв образователен продукт. Или такива, които не владеят български и не могат да го предадат на децата си. Но те предпочетоха да изпълнят наказателната си акция върху всички семейства и преслушаха и онези, които обучават децата си доста успешно, но по други системи. Държавата използва борбата с престъпниците като претекст, да контролира.
92
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Според управляващите патриоти, ние не можем дори да си говорим помежду си, ако първо не сме се допитали до тях. Защото може пък да е радикален ислям. Но не им стиска да назоват проблема по име и да конкретизират престъплението. И не искат, защото не се страхуват толкова от радикалния ислям, колкото от истината! И целта им е да имат контрол над съзнанието на обществото. Престъпленията не се борят с ограничаване свободата на словото, а с назоваването им ясно и борба единствено с престъпниците.
91
6
 
2
 
! Отговори
месара преди 6 години
елено еленоооо, кажи като каква се падаш на другаря серго та те вкара в политиката, като роднина ли си или като бивша метреса? а политиката я остави на политиците, това не е като да щракаш с апарата и да лaпаш яко пари!
90
1
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Управляващите унищожиха доста много човешки права, за които хората са се борили стотици години. Затова поредният закон забраняващ нещо не ме изненадва. Държавата никога не е имала правомощия да забранява действие, което изрично не е доказала, че е престъпление. Но сега се въвеждат масово забрани и регулации под претекст за сигурност, нищо ново под слънцето, този дух ми е съвсем познат от историята. Според новото законодателство и Христос щеше да е разпнат още един път, за неподчинение на властта
89
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Helleborus": Добре беше, че преди управляващите благодаряха и обещаваха да направят нещо по въпроса, но сега вече не само че не благодарят, а подскачат като ощипани моми. Нямало цензура и нямало криене на истинското състояние? Нека някой журналист, който не е народен представител като Йончева да се опита да отиде до оградата на границата и да заснеме нещо. Ще го пуснат ли? Силно се съмнявам.
88
8
 
5
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Ще отворя фотошопа и ще направя снимки как Йончева и *** ми прескачат дедовеца 40 минути!
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тъй като все още сме в гратисния период преди обнародването на решението, а и оградата е обект от национално значение, по-добре би било Елена Йончева да изкара филма си в следващите няколко дни.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА ХА ПРЪЦИ извънземни с летящи чинии.Пък Турция ще си стои в чисто нов триметров кафез.
85
4
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
ТУРЦИЯ ЗА 1 ГОДИНА ПОСТРОИ 911 ( ДЕВЕТСТОТИН И ЕДИНАДЕСЕТ) КИЛОМЕТРА БЕТОННА СТЕНА НА ГРАНИЦАТА СИ СЪС СИРИЯ - ВИСОКА 3 МЕТРА ( + 1 БОДЛИВА ТЕЛ) СЪС ПРИЛЕЖАЩ ПЪТ, + КАНАЛ 4×4, + МИННО ПОЛЕ, + БЕТОННИ КУЛИ - 25 МЕТРОВИ (5 ЕТАЖА) :)))), В МОМЕНТА СТРОЯТ 144 КМ НА ГРАНИЦАТА С ИРАН - ВСЕКИ МОМЕН ЩЕ Е ГОТОВ - ПОЧНАХА Я ПРЕДИ 4 МЕСЕЦА,ПОСЛЕ Е ИРАК, АРМЕНИЯ , ГРУЗИЯ, ГЪРЦИЯ, И ДОКАТО НИЕ ДОВЪРШИМ НАШАТА - ЩЕ ИМАМЕ БЕТОННА ОТ ТУРЦИЯ - С АВТОНОМНИ ВЪОРАЖЕНИ РОБОТИ :))))))
84
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Йончева явно критическата сериозно я гази!То бива плюнки ,ама нейното е извън всякакви граници.Това само комунист го може.
83
5
 
16
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Баси оградата,баси временното защитно съоръжение,баси държавата значи.....
82
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ленче, разнищи ли русенските си другаре?
81
4
 
13
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Добре, че е успяла да направи филма за оградата, преди есенните дъждове да я отнесат. А от управляващата партия би трябвало да благодарят, нали така правеха преди, спрямо журналистите, благодарим ви, че ни показахте този случай, за да го поправим.
80
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена беше няколко години параван за съмнителната ориентация на лидера на неокомунистите и син на убиеца-шумкар Димитър Станишев. За награда я произведоха за журналистка и я държаха на хранилка, а сега и депутатка я направиха. Не вярвам и на една дума от това, което казва.
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднолично Вожда налага цензура, и не само това.Слухтенето продължава, оня блогър дето се разбра за него е само част от привикваните за критики към Вожда.Платените с наши пари т.н. държавни органи са в ръцете на Вожда и Той ги употребява срщу нас.Много хитро, нали.Все пак истината няма сила, която да е скрие.Малка територия сме и ги знаем бандюгите.Друг е въпросът, че йе ни стиска да го кажем така , както го прави Йончева.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тошко Тошко, показва ти едно- как са ти откраднали парите, за да трепериш за децата и бъдещето си и как с твоите пари се дава възможност да забогатеят уж "некомунистите". Вдяна ли? Или да ти го обясня по- просто?
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** на СергейМуджихадините идват на рояци, утре ще ти резнат тиквата, той дудне с кога спал тоз и оня.