Патриотизъм, сигурност... Депутатски страсти заради оградата

И сняг да завали, ще искат оставката на Симеонов, негодува Сидеров
Обновена: 19 окт 2017 17:09 | 19 окт 2017 17:00,
17
Патриотизъм, сигурност... Депутатски страсти заради оградата
Снимка: архив Булфото

Шефът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров защити вицепремиера Валери Симеонов, след като от БСП му поискаха оставката заради решението оградата по границата с Турция да стане стратегически обект от значение за националната сигурност. В това социалстите видяха засекретяване на всичко, което касае оградата.

Сидеров обвини червените в тенденциозност и бе учуден защо не се иска оставката на целия кабинет, а само на двама души /бел. ред. вътрешният министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов/, тъй като решението е на Министерския съвет.

Още по темата

"Искането на оставката на Валери Симеонов не е нещо ново. Имаме чувството, че и сняг да завали, ще бъде поискана оставката на Валери Симеонов. Моят въпрос е защо след като има решение на МС, не иска оставката на министър-председателя, министрите, защо само на тези двама министри", запита той.

Според Сидеров оставките се искат, защото наближава европредседателството, при което ще се легитимира управлението, което е успешно и стабилно. Това обаче е лошо за ДПС и съответно БСП, защото ще покаже, че в управлението може да има и патриотични формации, обясни лидерът на "Атака".

Той заяви и че не приема "патетично изказване за свободата на словото" на БСП, тъй като във всяка държава има секретни обекти от националната сигурност.

"Идете да снимате стената, която Израел построи, идете да снимате на максиканската граница", призова Сидеров.

Той запита и защо Елена Йончева не е снимала филм, когато мигрантите са биели и чупели в центъра на София.

"Защо Елена Йончева не направи един пълен последователен филм за миграцията. Защо не отчете статитистически колко намаля миграцията след построяването на оградата. По-добре ли беше преди, когато влизаха на тълпи? Така че много ви моля, когато искате оставки, започнете от себе си", настоя Сидеров.

Лидерът на "Атака" се обърна и към ДПС и обори твърденията им, че в Европа няма държава, в която да участват националисти във властта, и даде примери със Словакия и Естония.

"Това е подем на тези партии в Европа, защото те противостоят на процесите, които съсипват националната идентичност", настоя Сидеров.

Йордан Цонев от ДПС пък отвърна, че нито една от посочените партии в Европа не е етнонационалистическа и заяви, че искат оставката на Валери Симеонов, защото думите му обиждат и разделят етносите в страната.

"Ние се борим с етнонационализма, а не срещу патриотизма. Патриотизмът кара всички етноси да се обединят около родината, в която са родени. Тонът и езикът, който се използва от Симеонов, не спомагат за единството на нацията, а напротив - разделят, обиждат, една етническа група е настроена срещу друга", настоя той.

По думите му между партиите в Европа и "Обединени патриоти" няма общо, тъй като първите се борят с диктата на Брюксел, а на вторите темата им е "бийте турците и циганите".

Въпреки това той остана доволен от тона на Волен Сидеров и го определи като "спокоен, без обиди и без квалификации".

"Г-н Сидеров, вашата реч беше с тон и по начин, с който можем да говорим, но вашите колеги не говорят така.", оплака се Йордан Цонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 6 години
Ние патриотето, само отвреме на време, на чашка джезве кафе и коняк, се разбираме с ДПС - те да ни плюят, демек, че вършиме нящо. Работа да има за всички!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една истина- цялото правителство ЗАД БОРДА.Незнам да има друг народ, който толкова да търпи.
10
0
 
17
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Яяяяяя, златното пръстче отново се появи! Този път говори тихо и кротко! А къде отиде плама с който анатемосваше противниците си? Май това е начина да остане на трапезата, научил си е урока.
9
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Цялата предизборна кампания Сидеров проведе, като ни убеждаваше, че ще работи за:1. Прекратяване грабителските договори за Мариците, за добиване на златото от чужди фирми.2. За спиране на новините на турски език по националната телевизия.3. За търсене на отговорност при неизгодни концесии и договори.ДА СТЕ ЧУЛИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА СЛЕД КАТО СЕ ПРИСЛАМЧИ КЪМ КОКАЛЧЕТО С ДЪРЖАВНО МЕСЦЕ?
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка ***.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО КАТО ГО ВИДЯ И СЕ СЕЩАМ ЗА ЛОМБРОЗО.
6
1
 
9
 
! Отговори
Kuba преди 6 години
Siderov kak e vremeto vav Varadero?
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените просто искат за пореден път да свалят властта и да я заграбят
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф, този Волен и той един националист, да ти падне магарето. Беше седесар, после националист, после русофил, после златен пръст на БСП и ДПС, пълен клоун. Сега понеже му се роди син и трябва да трупа пари за да го изхрани и изучи, та ще се държи в този парламент със зъби и нокти.
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като дойде БСП на власт и партньора му ДПС заяви не искаме ограда не е европейско кво Йончева ще ходи ли да снима и кърпи дупки по оградата или изведнъж ще стане безинтересно? Е това е двуличие
2
16
 
9
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Ненавиждам, БСП, ДПС и ЮРУШ на сидер ага. Един дол дренки са!Да живее България!
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е толкова противен и гнусен тип, че нямам думи.По-противен и по-гнусен от него е може би единствено Цветанов.