Заради оградата по границата с Турция: БСП иска оставки в кабинета!

Елена Йончева снимала филм и в него - отворени шахти, липса на контрол...
Обновена: 19 окт 2017 13:31 | 19 окт 2017 13:10,
67
Заради оградата по границата с Турция: БСП иска оставки в кабинета!
Снимка: архив "Булфото"

БСП остро разкритикува решението на Министерския съвет оградата по българо-турската граница да стане стратегически обект от значение на националната сигурност и поискаха оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

Според решението на кабинета така ще се допринесе за опазването на неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазването й. Опозицията разтълкува това като засекретяване на всичко, което касае оградата.

Още по темата

От левицата смятат, че решението на правителството е провокирано от филм на депутатката от БСП Елена Йончева, който не искат да бъде излъчен. Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини правителството в погазване свободата на словото.

"За нас причината точно вчера, е фактът, че от 3 месеца Елена Йончева снима кадри, говори със свидетели, събира документи, засне в реално време преминаване на организирани групи мигранти. Този филм показва паднала ограда, отворени шахти, преминаване безконтролно със стълби. За тези нейни действия депутат от същия район каза, че "Елена обикаля като лисица в клетка", каза шефката на социалистите Корнелия Нинова.

Тя допълни и че на Елена Йончева й е бил забранен достъпът до свободна територия на българската държава от гранична полиция и след решението на кабинета нейното посещение е едва ли не заплаха за националната сигурност.

"Това означава ли, че и ние, народните представители, не можем да поставяме въпроси, не можем да подлагаме на парламентарен контрол министрите, защото оградата е обект на национална сигурност? Заплаха ли е филмът на Би Би Си за корумпираните власти, които помагат на мигранти да преминат по пътя към Европа?", попита Нинова.

Според соцлидерката правителството заплашва свободата хората да питат, да показват истината и да говорят.

"Кое е заплаха за националната сигурност - корупцията или свободата да говориш, да мислиш, да питаш", запита Нинова.

Тя се закани и че ще поканят всички европейски посланици и ще им предоставят кадрите от този филм и документите, уличаващи правителството в корупция, за да се види как се харчат европейски средства и как се пази границата.

Нинова обеща и всички от парламентарната група да станат съавтори на филма на Елена Йончева и да го излъчат.

"Г-н Борисов, ще бъдете уведомен кога и къде ще бъде излъчен този филм  и очакваме да ни изпратите да ни арестуват, 80 депутати от БСП", обърна се червената лидерка към премиера.

БСП получи подкрепа от ДПС.

 

Йордан Цонев припомни случая с активистката на НФСБ Анелия Велева, която бе арестувана за трафик на мигранти на АМ "Тракия". Разбирате ли, че коалиционните ви партньори са в тази игра?, обърна се той към ГЕРБ.

"Затова от ДПС ще подкрепим всички усилия независимо дали на БСП или на когото и да е, да бъде разкрита тази истина и пред българсикте граждани и пред европейските ни партньори!", заяви Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
3
 
! Отговори
Коко преди 6 години
*** ще си свалят сами кукувицата какаКури.Нали те са измислили корупцията а доста време не са във властта и очакваха *** да ги вкара вътре като изтребителя ама явно не всички умни са на терминал 2 .Неизбежно за нея скоро БСП ще е тясна.Червените са отмъстителни и когато нямат кльопачка озверяват от глад.Чао кака ***!!!
50
4
 
6
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
49
12
 
8
 
! Отговори
Как Сийка преди 6 години
Нинова и нейната шайка са най-крадловото племе в Бъ;гария! И не само това - упорито продълцават да ни ограбват и като отявлени крадци викат :"Дръжрш крадеца! " Нещо да са сътворили през последните години освен компромати и пускане на зловредни слухове ?! Тази партия е време вече да премине в историята и да се забраваи,защото освен не щастия не е донесла нищо друго на българския народ! Язък,че много честни хора умряха за нейните идеи,които си останаха САМО... идеи?! Пфу!
48
6
 
11
 
! Отговори
чери преди 6 години
ЧУВСТВАТЕ ЛИ " БРАТЯ " ГЕРБЕРАСТИ КАК ВИ ВЛИЗА ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА КОЯТО ДУШАТА УЖ СИ ДАДОХТЕ. МЪЧНО, ТРУДНО, НО ПОСТЕПЕННО, СИГУРНО И ЗАВИНАГИ.
47
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте *** и неграмотни - червените ***. Баба *** да ви закара на курс по правопис
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОПРЕ КРАДЛИВАТА ПРОДАЖНА ШАЙКА ОТ ПАРТИЯ ГРОБ ВИНАГИ Е КРАЖБА,ДАЛАВЕРА ОСВОЯВАНЕ-ПРИСВОЯВАНЕ И ПОСЛЕДВАЩ ПРОВАЛ.ТАКА СТАНА С ГЕРБАВИТЕ МАГИСТРАЛИ,С ГЕРБАВОТО САНИРАНЕ И СЕГА С ГЕРБАВАТА ОГРАДА НА ГРАНИЦАТА ,ЗА КОЯТО СЕ ДАДОХА МНОГО МИЛИОНИ .ВИНАГИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРОБ Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ,НО БЛАГОДАРЕНИЕ НЕ МЕТИОДИТЕ НА ЦВЪК ДА ФАЛШИФИЦИРА И МАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЕ ГРОДБ УСПЯВАТ ДА ДОКОПАТ ОТНОВО ВЛАСТТА
45
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кое е заплаха за националната сигурност - корупцията или свободата да говориш, да мислиш, да питаш", запита Нинова.я разкажи що те уволни заради корупция Станишев *** кифло
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
43
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ треска ги тресе, защото наистина става въпрос за границата на ЕС, а и парички взеха оттам за построяването на оградата, и като им прожектират на какво прилича ... Мале, мале!
42
23
 
9
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
41
20
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
40
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е сбирщина от хора, които на няколко пъти фалираха България. Ей това сте вие комунистите. А за тези думи преди 25 години щях да лежа в някой лагер, хвалете ми още комунизма.Вие протестирате срещу една ограда, аз протестирам срещу:- фалити на България-зернената криза - кредитните милионери-създаване на СИК и ВИЗ -силово застраховане-Пеевски-заменките за милиони срещу дере в гората Още трябва ли ви? Да живее демокрацията!!!
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време да отидеш до Петрич се искаше открит лист,та камо ли до браздата! Тези се чудят само как да се заяждат!
38
2
 
13
 
! Отговори
граничар преди 6 години
Бе Вихъре те мигрантите преди бъде публикувана снимката вече имаше успешно преминаване Тази телена ограда е срам за майстора няма нещо което да представлява тайна дали материала или пък изработката те и в професионалните гимназии в по горните класове в часовете по учебна практика изработват много по стойностни съоръжения отколкото тази ограда на стопански двор .
37
2
 
13
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Абе ония ще прегризат мрежата на Винкела и пак ще минат. Добре, че Султана ги пуска на малки дози и Координаторите се облажват. И Меркел е доволна.
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващите се оакват каквото и да захванат. Само усвояват паричките.
35
1
 
13
 
! Отговори
вихър преди 6 години
Видях една снимка, на която се вижда под оградата (мрежа за кокошки) огромен ров. Явно в някое дере е придошла вода в повече и е подкопала оградата струваща милиони на километър.Добре е да не се публикуват такива снимки и филми, че трафикантите ще се ориентират по-добре.
34
18
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Нинива и БСП ИСКАЛИ?! Абе тия само искат ли искат - досега нищичко не са ДАЛИ ?! Години наред гласувах за БКП,сега БСП и накрая какво ?! Едно голямо нищоооо ! Същите тия от БСП- кохортата й верни сподвижници така и не ни доведоха до края на тунела, където толкова години ни лъгаха,че имало някаква светлина ?! Ала-бала! Засрамете се, бре!Все другите ви виновни,а вие искате да сте чисти като рилските езера - да,ама не сте!Долна работа!
33
2
 
22
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Прахосаха се куп пари за тараба, само дето не е дървена. Крайно време е да има осъдени, на д-р. Борисов би му се отразило добре да поживее в общежитие Кремиковци Хилтън.
32
2
 
16
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Не може човек , който е бил "от другата страна" , сега да е морален стожер /титан/. Във всяко действие си личи престъпния уклон. Още в началото , когато оградата премина към общините стана ясно , че се прави с цел да се откраднат от нашите пари. И сега самото засекретявате е точно за това да не се разкрият далаверите , друго обяснение е перверзия. Така , че не ме интересува какво казва Корнелия, трябва да си сляп или зависим, за да не се видят ясно корупциионните схеми на ГЕРБ.