Заради оградата по границата с Турция: БСП иска оставки в кабинета!

Елена Йончева снимала филм и в него - отворени шахти, липса на контрол...
Обновена: 19 окт 2017 13:31 | 19 окт 2017 13:10,
67
Заради оградата по границата с Турция: БСП иска оставки в кабинета!
Снимка: архив "Булфото"

БСП остро разкритикува решението на Министерския съвет оградата по българо-турската граница да стане стратегически обект от значение на националната сигурност и поискаха оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

Според решението на кабинета така ще се допринесе за опазването на неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазването й. Опозицията разтълкува това като засекретяване на всичко, което касае оградата.

Още по темата

От левицата смятат, че решението на правителството е провокирано от филм на депутатката от БСП Елена Йончева, който не искат да бъде излъчен. Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини правителството в погазване свободата на словото.

"За нас причината точно вчера, е фактът, че от 3 месеца Елена Йончева снима кадри, говори със свидетели, събира документи, засне в реално време преминаване на организирани групи мигранти. Този филм показва паднала ограда, отворени шахти, преминаване безконтролно със стълби. За тези нейни действия депутат от същия район каза, че "Елена обикаля като лисица в клетка", каза шефката на социалистите Корнелия Нинова.

Тя допълни и че на Елена Йончева й е бил забранен достъпът до свободна територия на българската държава от гранична полиция и след решението на кабинета нейното посещение е едва ли не заплаха за националната сигурност.

"Това означава ли, че и ние, народните представители, не можем да поставяме въпроси, не можем да подлагаме на парламентарен контрол министрите, защото оградата е обект на национална сигурност? Заплаха ли е филмът на Би Би Си за корумпираните власти, които помагат на мигранти да преминат по пътя към Европа?", попита Нинова.

Според соцлидерката правителството заплашва свободата хората да питат, да показват истината и да говорят.

"Кое е заплаха за националната сигурност - корупцията или свободата да говориш, да мислиш, да питаш", запита Нинова.

Тя се закани и че ще поканят всички европейски посланици и ще им предоставят кадрите от този филм и документите, уличаващи правителството в корупция, за да се види как се харчат европейски средства и как се пази границата.

Нинова обеща и всички от парламентарната група да станат съавтори на филма на Елена Йончева и да го излъчат.

"Г-н Борисов, ще бъдете уведомен кога и къде ще бъде излъчен този филм  и очакваме да ни изпратите да ни арестуват, 80 депутати от БСП", обърна се червената лидерка към премиера.

БСП получи подкрепа от ДПС.

 

Йордан Цонев припомни случая с активистката на НФСБ Анелия Велева, която бе арестувана за трафик на мигранти на АМ "Тракия". Разбирате ли, че коалиционните ви партньори са в тази игра?, обърна се той към ГЕРБ.

"Затова от ДПС ще подкрепим всички усилия независимо дали на БСП или на когото и да е, да бъде разкрита тази истина и пред българсикте граждани и пред европейските ни партньори!", заяви Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ТАЗИ ОГРАДА БЕШЕ ЕДНА ОТ ПОРЕДИЦАТА МАНЕВРИ ПОДОБНО НА САНИРАНЕТО, КОИТО ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА ВЪРХУШКАТА НА ГЕРБ !!!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината или шега?Вълците сити ,овцете доволни!
29
2
 
11
 
! Отговори
Фашомян преди 6 години
Това нашите "патрииоти" не са патриоти ,а крадливи бургуджийски издънки .
28
13
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен 14 Аз също съм дал гласа си за Борисов 1,2 и 3 и изобщо нямам никакъв срам като сравнявам Корделка с Борисов. Борисов пред нея е титан..
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтговорЕ как нали вкараха някаква велика техника (за неоповестен брой млн) наречена "Туптящо сърце", или и това е била някаква фантасмагория скъпоструваща, ала откритията на НАСА..
26
0
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Фактолог На камионите с двойно дъно , второто дъно е на височината на страничните капаци. Изобща не личи.
25
2
 
7
 
! Отговори
БСП=ГЕРБ преди 6 години
Надушвам, че сме от една порода.
24
14
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Ми права е Корделка. За какво ни беше тази ограда , като мигрантите минават транзит през България и отиват в западна Европа.Вместо парите да бъдат дадени на електората на БСП т. е. Циг...те. Аз не познавам циг...ни да не е от бе-си ***.
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Срам за хората, кпито са дали глас за ГЕРБ!"Още по-голям срам за гласувалите за БСП, а пък гласувалите за Юруш....те хора ли са?
22
7
 
14
 
! Отговори
БСП вън! преди 6 години
На БСП хич не й дреме за оградата. БСП иска властта, за да започне пак да краде! Факт! Няма повече да позволим БСП да съсипва държавата с кражби и тъпо управление!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13С троен ксерокс.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чудя се как изобщо е за трети път във властта?"Странно е, че се чудиш, а не допускаш че алтернативата е по-ужасяваща! Или ти имаш по-добро предложение?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, надакването започна. Ще мирише много. Да видим това парче ограда по времето на кое правителство е строено!
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителства тип Борисов са еднодневки ,най-много два пъти.Чудя се как изобщо е за трети път във властта?
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: "Мулетата" събират "мизата", а босовете наблюдават от хеликоптера за стриктното изпълнение...нейде зад баиро сигурно чака микробуса на каналджията !
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ДАЛИ Е ЗАСНЕЛА ДУПКИТЕ В ОГРАДАТА, НА КОИТО СЕ СЪБИРА ВХОДНАТА ТАКСА ЗА МИГРАНТИТЕ И ГИ ЧАКА НЯКОЯ ВИДНА ПАТРИОТКА С БУСА, ЗА ДА ГИ ПРЕВОЗИ ДО СРЪБСКАТА ГРАНИЦА.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради ПРОБИТАТА граница с Турция задължително трябва да има оставки!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като секне бизнеса на Винкело с мигранти ко праиме сега . Да сте чули за заловени каналджии не сте ? Aма в църквата на падрето в Белене чак намериха и падрето се върна защо се върна след като хората го изгониха. Куче влачи диря няма.
13
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелийо, как не те задави тази злоба и жлъч и това твойто джавкане от сутрин до вечер!
12
3
 
25
 
! Отговори
Инжинеро преди 6 години
Добре че турците спряха имигрантите на нашата граница и сирийската граница с 900 километрова двойна бетонна стена и стражеви кули .При това с асфалтов път и по евтина от нашата мрежа.Иначе тая мрежа с една кука и една ръчна лебедка ще се махне за 5 минутки точно.