БСП скочи на увеличението на заплатите на зам.-министри

Това е "грабеж на народни пари", смятат социалистите
20 окт 2017 14:05,
46
БСП скочи на увеличението на заплатите на зам.-министри
Снимка: Bulgaria On Air

От БСП нарекоха увеличението на заплатите на заместник-министрите и началниците на кабинети "грабеж на народни пари".

"В сряда, на заседанието на Министерски съвет, със свое решение, прокарано тихомълком, Борисов вдигна драстично заплатите на всички заместник- министри и на най-доверените висши политически чиновници - началниците на политическите кабинети. Те вече ще получават месечно по около 3500-3600 лв., или с около 2000 лв. повече отколкото в момента. На нас, от ПГ на "БСП за България" това ни звучи като цинизъм, като безсрамие и грабеж на народни пари, събирани от данъци, такси и налози, плащани от целия български народ, за да бъдат хрантутени роднини, съпрузи, съпруги и деца, любовници, че даже и шофьори на властта", прочете Георги Гьоков в декларация от името на парламентарната група на левицата.

Още по темата
"Пари раздавате с лека ръка, защото не ги вадите от джоба си, а от бюджета, от парите на народа. А повечето от тези хора, които ще получават тези пари, не са на тези позиции, защото притежават някаква уникална експертиза или са ефективни, а защото са верни", продължи Гьоков.

Социалистът настоя, че в същото време България е на дъното на европейските статистики по доходи и бедността и неравенството са сред най-големите заплахи за националната сигурност.

"10% от българите, които можем да наречем "богати", печелят повече, отколкото половината от българския народ, които няма как да наречем по друг начин освен "бедни", отчете Гьоков.

Той обобщи, че 23% от българите живеят под прага на бедността.

"С пенсии под 310 лева са 60% от пенсионерите. Бедните деца са 32%. 20% нямат подходящи място за учене, 36% не могат да си купят два чифта обувки за година, 27% от децата не могат да си позволят ежедневно плод или зеленчук", цитира данни Гьоков

В отговор Станислав Иванов от ГЕРБ настоя социалистите да не казват на черното-бяло.

"Нямайте съмнение, че ще продължаваме да увеличаваме доходите на хората. 300 млн. лв. плащаме за заплати на учителите. Около 600 млн. лв. - за образователната инфраструктура, около 400 млн. лв. се раздават за здравеопазване", каза Иванов.

"Спрете с това противопоставяне и с тези ваши брътвежи. Нека да гледаме напред, нека да увеличим тези доходи на хората", настоя депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между 2 и 10 милиона прибира ВСЕКИ заместник министър на година. Според заслугите. Вие как мислите, дали ги интересува точно с колко са им увеличили заплатите?
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП скочи,а народа кога?
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е,че ГЕРБ спечелиха честно само изборите през 2009 г.Всичко останало е чудовищна фалшификация,манипулация,корпоративен вот и купени роми и цели избирателни секции.Ярък пример бяха последните избори,които ГЕРБ губеха и след 4 часа следобед бяха купени над 300 000 ромски гласа.Но и самите Борисов и Цветанов осъзнават,че следващия път и това няма да им помогне.Та сега ще започнат да крадат като за световно,дори и по техните стандарти.А и патреотете трябва да напълнят гуши,че малко остана.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хо-хо ти клозети ли миеш или чинии?
16
0
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА МАСОВ ПРОТЕСТ И ОСТАВАКА НА ББ-3 ЗА ВСИЧКИ СХЕМИ,КРАЖИ И ДАЛАВЕРИ. САМО КАТО СЕ СЕТЯ, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА НЯКОИ ОТ ТЯХ, ЧАК МИ СЕ ПОВРЪЩА.
15
2
 
4
 
! Отговори
пп преди 6 години
До 12 xo-xo : Вие *** ли сте? Как можете да напишете такова нещо? Направо съм потресен. Като се замисля, се сещам за българската поговорка " пази боже сляпо да прогледа"- за Вас е.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще мълчим???
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
12
0
 
11
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Всеки иска такова увеличение, което в пъти. Но само някои са Бойкопомазани.
11
0
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До Анонимен 11Така е
10
0
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До Анонимен (4)Ти вероятно си от онези "българи", които си избрал лесното и си избягал в някоя държава и си станал роб, да позная 1000 паунда, или 1200 евро ?Яд ме е на такива като теб, коментират сякаш не са от България, сякаш не изпращат всеки месец на майка си по някое евро ?По изказа ти личи, че си се предал/а, че бягството е по-лесния начин. Бягай, но не коментирай, или се върни и се бори, ама не по форумите !
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стамате,те ако са искали такъв живот,какъвто им предлагаш,нямаше да станат депутати.
8
0
 
21
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Депутати, министри и техните *** да живеят с по 500 лева на месец, да ползват градски транспорт, а не мерцедесите на НСО, да ги видим тогава какво ще правят !Не е нормално французите да ползват Пежо за държавни автомобили, холандците да си карат велосипедите, чехите Шкода, испанците Сеат, а нашите баровци да си купуват S-класи с парите на народа и после да се оправдават, че нямало пари за болници, лекари, учители, пожарникари, полицаи, пенсионери, деца !
7
1
 
14
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Или си някой от тези,които ще захлебят яко с това увеличение,или си много *** гербер,на който ако Баце му се изходи в паницата,като сладолед ще го излапа.Друго обяснение няма.
6
0
 
27
 
! Отговори
Пожарникаря преди 6 години
С 5 лв увеличаваме детските за 2 деца и с 2000лв заплатите на зам.министри ! Наглост, обир, подигравка, безнаказаност ???
5
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ДА ПРЕДАДЕ НА ДЪРЖАВАТА ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ И ИМОТИ!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на народа му харесва заплатата на зам.министър от 1800 лв.да стане 3600,а на пенсионера от 200 лв.на 205.Щом ви харесва,трайте си.Щом искате да сте стадо,бъдете.Затова сте и ще си останете най-бедната страна в Европа и не само.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само БСП скача.Народът къде е.Или на него му харесва да храни тия търтеи,а самият той да си брои стотинките.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всички са учители и на държавна храНилка
1
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква заплата взимат депутатите от БСП?