ДПС: ГЕРБ делят обществото, патриотите са техен инструмент

Аргумент: за пръв път се организират два празника на Кърджали
21
ДПС: ГЕРБ делят обществото, патриотите са техен инструмент
Снимка: архив, Булфото

Тежки обвинения отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към управляващите, но този път не само към националистите, които винаги са били прицел за атаки, ами и към големия коалиционен партньор ГЕРБ.

От движението няколко пъти поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който е и лидер на НФСБ, заради езика на омразата и разделянето на обществото, а днес Карадайъ намекна, че ГЕРБ стои зад тази политика, пък националистите са само техен инструмент.

"Има много лоши симптоми, опасни при това, в момента, ако кажем, че някои хора се опитват да ползват държавата за разделение и противопоставяне, няма да е пресилено. Разделението и противопоставянето вече може би някой се опитва да го прави като официална държавна политика", скочи лидерът на ДПС.

Още по темата
Като пример той посочи, че за пръв път се организира в два дни празникът на Кърджали – днес и утре. Всяка година досега това е било работа на кмета, който насрочва тържествата за 21 октомври, но днес и областният управител Никола Чанев от ГЕРБ е организирал празници.

"Там ще присъства и председателят на НС, и министърът на отбраната. Институциите на държавата се използват за противопоставяне, това не води до нищо добро, това са опасни симптоми и по този начин не може да продължава", отсече Карадайъ.

"Разделението и противопоставянето в тази власт досега считахме, че е идеология на националистите, но тази организация на един местен празник, което е в компетенцията на местната власт, да се организира партийно от ГЕРБ, чрез ползването на държавните институции, по–скоро бихме се замислили върху ситуацията да не би това да е политика на ГЕРБ, а националистите да са само инструмент в техните ръце", обясни лидерът на ДПС.

Карадайъ коментира и искането на главния прокурор Сотир Цацаров за прекратяване на дейността на фондацията "Асоциация Бату платформ", чрез която незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ.

Лидерът на ДПС припомни, че от движението са сигнализирали още по време на кампанията, че има нарушения, но пък тогава едни "компетентни органи казаха, че първо отиват на почивка, а след това ще проверяват".

А за законовите предложения на военния министър Красимир Каракачанов за ограничаване на радикания ислям, той отсече, че тепърва ще се запознава с тях, но пък от движението винаги са искали държавата да се грижи за евроизповеданията, включително и за тяхното финансиране, за да бъдат независими от чужди влияния.
 


21
Още от
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Живена преди 9 месеца
Пълни глупости,няма такова нещо,изобщо не сме разделени.Имам приятелки мюсолманки,украинки,рускини всички се разбираме прекрасно и всички живеят тук в България.Това което говори Карадайа е простотия,никой нигого не разделя,само вие алчните за власт си го мечтаете.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
PYK DPS NI OBEDINQVA OTVSQKYDE Q SE SKRIITE
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
има ли Суджуци и имамбаялдъ беее мушмулии питам
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДОСЕГА ВИНАГИ ПРАВИТЕЛСТВАТА ГИ Е СВАЛЯЛО ДПС.
НЕ СА РЕКЛИ, НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ.
9
3
 
9
 
! Отговори
Гюнтер преди 9 месеца
Читак,научи български бе. .Да,ядеш сланина да ядеш!
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ГОВОРИ, ЩОТО ТАКА МУ Е УГОДНО ДА ОПРАВДАВА ПАРИТЕ ОТ КРЕМЪЛ.
ОБЩЕСТВОТО Е РАЗДЕЛЕНО УМИШЛЕНО ОТ ВРЕМЕТО НА РУСКИ ЦАРИЗАМ. И ТАКА Е ДО ДНЕС.
Едни плачат за МОСКВА И НЕЗАЧИТАТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕИСКА ДЪРЖАВА ОТ НЕЙНОТО СЪЗДАВАНЕ 681ГОДИНА.
И Е В ГРАНИЦИТЕ НА ВЕЛИКАТА СВЕЩЕННА РИМСКА ИМПЕРИЯ. С ЩАБ ШВЕЙЦАРИЯ.
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дпс сега ли го видяха? Понеже Патриотите са им трън в очите? Много лошо. Герб делят обществото от три мандата насам. Никога в обществото не е имало толкова омраза. Това го наложиха Борисов и Плевнениев.
6
3
 
9
 
! Отговори
Состин преди 9 месеца
На тези празници, само фесове ли могат да присъстват бе Кара...не знам си кой?
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Акъл от турска партия не искам.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А то па ДпС не ги дели...
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС - незаконна етническа партия. да се забрани.
ГЕРБ = крадлива мафия
Няма на кого да вярваш в тая колониална държава!!!
2
10
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Обеството беше разделяно от твоите приятели от БъСъПъ...
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бившият здравен министър Евгений Жeлев загина в катастрофа в село Яздач.

Бог до го прости.