Гърция - наш поддръжник за европредседателството

Шефът на гръцкия парламент: Ще бъдем рамо до рамо!
20 окт 2017 11:26,
4
Гърция - наш поддръжник за европредседателството
Снимка: БТА
Гърция обеща подкрепа на България по време на българското председателство на ЕС. Това стана ясно от обръщението на председателя на гръцкия парламент Николаос Вуцис към депутатите ни в Народното събрание.
 
"Гърция ще бъде рамо до рамо по време на председателството и ще предложи подкрепа. Ще разменим становища по европейската политика и общата политика на отбрана, които ще бъдат поставени по време на председателството", каза Вуцис.
 
Той заяви, че България и Гърция трябва да работят за утвърждаването на сигурността в Югоизточна Европа чрез преодоляване на националистическия подход, който действа възпиращо за прогреса. Също така трябва да си сътрудничат по общи проекти за развитие като икономиката и енергетиката.
 
По думите му двете държави трябва да работят конструктивно по мигрантския проблем, но съгласно принципа на европейската солидарност и уважение към правата на бежанците.
 
Николаос Вуцис каза, че като държави-членки на ЕС България и Гърция трябва да допринесат за приемането на съседите от Западните Балкани. 
 
"Както отбеляза вашият премиер Бойко Борисов, Българското председателство на Съвета на ЕС желае да действа като едно Балканско председателство. Тази идея бе топло приета от ръководителите на България, Сърбия, Румъния и Гърция", припомни председателят на Камарата на депутатите на Гърция.
 
Според него трябва да се работи и за това ЕС да не се превърне в общност на концентрични кръгове и неравенства.
 
"Сериозността и значението на тези теми предвещават една трудна роля на европредседателството. В тези усилия Гърция ще бъде ваш приятел и поддръжник", обеща Вуцис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ПЛАЩАМЕ 200 МИЛИОНААКО ГЪРЦИЯ НИ ДАДЕ 100 - ТОВА РАЗБИРАМ КАТО ПОДКРЕПО.ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
3
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
На думи всички ни поддържат и ние всички поддържаме. Но в еврозоната кой знае защо все не можем да влезем. А и чуждестранните инвестиции напоследък кой знае защо все намаляват.
2
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А българите от беломорието?Услужливо ги прескочи тоя...По-далече от гърците.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми гърците се надяват да ускорим разпадането на евросъюза затова се радват