Кметът Хан: Лондон, Париж, София - да се учим един от друг

Българите в Лондон са трудолюбиви, плащат си данъците!
Обновена: 20 окт 2017 12:31 | 20 окт 2017 11:07, Елка Василева
57
Кметът Хан: Лондон, Париж, София - да се учим един от друг
Йорданка Фандъкова и Садик Хан. Снимка: Facebook

София и Лондон ще си сътрудничат в областта на чистотата на въздуха, транспорта, сигурността. За това се разбраха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Лондон Садик Хан на среща вчера в британската столица, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Садик Хан каза, че е впечатлен от успешното развитие на проекта за софийското метро, което се разширява през последните години, както и от действията на кмета Фандъкова за справяне с проблемите с чистотата на въздуха.

Сътрудничеството на кметовете е важно за партньорството между градовете, каза Садик Хан. По думите му Лондон, Париж, Берлин, София трябва да се учим един от друг. Той даде пример с поговорката "По-добре е да използваш нещо, което работи, отколкото да измислиш нещо, което не работи" и посочи, че и София има примери, които той с удоволствие би използвал.

През последните години София се развива много бързо и проучваме опита на големите европейски столици в различните области, посочи Йорданка Фандъкова и отбеляза, че ще се радва да си сътрудничим с Лондон. Кметът Садик Хан изрази готовност за експертна помощ в различни области.

В своите политики в областта на транспорта Садик Хан сподели като важно развитието на дела на градския транспорт и намирането на баланса между различните участници в движението - пешеходци, велосипедисти и автомобили. Във връзка с чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и санкции за автомобили, които замърсяват.

Кметът на Лондон сподели и идеята си за превръщането на "Оксфорд стрийт", която е най-дългата търговска улица в Европа, в пешеходна зона. За последната година преминаващите автобуси по улицата са намалели с 60 процента, уточни Садик Хан.

По време на срещата кметът на Лондон изказа благодарност на кмета на София и на българите в Лондон, които нарича лондончани и подчерта, че те са "част от нашата общност". Хан сподели, че българите в Лондон са трудолюбиви, коректни и си плащат данъците.

На срещата, състояла се в сградата на кметството в Лондон, присъстваха също Николай Стойнев, заместник-председател на Столичен общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации", Владимир Данаилов - изпълнителен директор на общинската агенция, както и посланикът на България във Великобритания Константин Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
14
 
! Отговори
Оставка. преди 6 години
Не само, че нищо не правите, а пиете сиромашка кръв от хората.До кога община Красно село ще продължава да рекетира хората с фишове за неправилно паркиране. Паркирате на едно место от 10 години и хоп днес налепили фишове на хората, а утре няма фишове. КОгато решат, че им трябват пари и тротоара става тротоар, а през останалото време е паркинг, защото няма един такъв построен от рекетьорите.
30
1
 
18
 
! Отговори
ФФГ преди 6 години
Дочуто от разговора между кмета на Лондон Хан и Йорданка Фандъкова: "Хайде Данче, да не пропуснеш да ме поканиш за отварянето на втората джамия е София, чух, че ще бъде най-голямата на Балканския Полуостров, Иншалла!"
29
4
 
5
 
! Отговори
Modernoto преди 6 години
Дано Фандъкова предаде опита си как оправя квартали като Модерно предградие. Ще трябва да се върнат в средновековието за да причинят толкова неудобства на гражданите си. Искаме измервателна станция в квартала от ноември до април.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е една от най-жалките биологични единици които съм виждал !
27
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кикофадъкова и цял Лондон - не, но теб как те боли, че по света считат мюсюлманите за хора.
26
3
 
17
 
! Отговори
Отвратена преди 6 години
Тази кметица от сега има връзки с бъдещия Халиф на Великобританистан! Интересно, Хан на джамия завел ли я е?! Опа... пардон, забравих, че мюсулманите смятат жените за *** и не ги допускат в джамиите, да не ги оскверняват! Или пък може би точно отваряне на втора джамия в София са обсъждали??..
25
3
 
18
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Защо Фандъкова се снима до ислямски фундаменталисти?! Кметът Кхан смята, че жената е с по-нисък статус от козата, камилата и всички останали типични за отглеждане и сексуален тормоз от мюсюлманите животни! Защо Фандъкова си причинява такова унижение?!
24
1
 
7
 
! Отговори
До консерва преди 6 години
Средна заплата за Лондон 35к паунда, след данъците 2.2к . 10 паунда през центъра + паркиране 7 паунда на час = 60 паунда по 20 работни дни = 1200 паунда. Сега се върни и прочети какво си написал...
23
1
 
3
 
! Отговори
цецо преди 6 години
Какво ли ще научат от нас? Да го заведат в Студ. град? такова нещо няма по света
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да извика махараджите от Индия да сменят кралския двор.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова и Хан Аспарух са големи приятели
20
8
 
4
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 6 години
Хан точно като имената на Хан Аспарух между другото Хан Аспарух също е бил *** с тамна кожа като кмета на Лондон но твърде малко се е писало за тези неша вероятно от срама и позора да не би да кажат че са роми
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажи му да вдигне билета с 60% ***, кажи му
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно за ром би минал, с тези комплименти на "метро". Впечатлен бил.
17
2
 
18
 
! Отговори
как мислиш? преди 6 години
Садик у нас би минал за ром от Ботунец но в Лондон си е Кмет , тука е разликазта
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шимпанзе
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметът на Лондон е ***! Боже, в какъв свят живеем.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като гледам, сте се научили вече как да прокарате селски *** за кмет. И от двете страни имаме успехи в това отношение.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Псевдобританците ще излизат от Европейския съюз, защото вече не приличали на европейци. Ще станат като Турция, която унищожи Византия и наследи сградите и града на великата империя.
12
4
 
10
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Кмет Хан,бъди сигурен,че тази вряла и кипяла кметица ще те научи на много неща.Като това да паркираш колата си на тротоара,защото даскалицата не е чувала,че в 21-ви век има паркинги и гаражи за тази цел.И въобще бързо ще влезеш в час как да превърнеш една европейска столица в турска тоалетна.Не,че сме наистина европейска столица,това е само на документи така...