НС дава 170 бона за тефтерчета, календарчета, картончета

Те били нужни за председателство на България на ЕС
Обновена: 20 окт 2017 10:13 | 20 окт 2017 10:09, Камелия Цветанова
29
НС дава 170 бона за тефтерчета, календарчета, картончета
Снимка: архив, Булфото

Тефтерчета, календарчета, картончета... За такива печатни материали парламентът ще похарчи близо 170 хиляди лева, защото били нужни за предстоящото председателство на България на ЕС.

Още по темата
Вече е пусната обществената поръчка, за да се намери фирма, която да се погрижи за доброто представяне на народните избраници пред колегите им от Европа, когато се срещат с тях на форуми и конференции.

Парите, които ще дойдат от бюджета на парламента по това перо, са 142 000 лева без ДДС. Отделно министерството за европредседателството ни е отпуснало 27 хиляди лева на Народното събрание за изработката и брандирането на промоционални материали.

Така че сумата за отпечатването изданията и материали достига 169 000 лева без ДДС, а фирмата, която ще спечели обществената поръчка, ще е тази, която предложи най-ниската цена.

Изискването на парламента е печатните материали да имат сходства в дизайна и еднотипност на визията, за да са лесно разпознаваеми и идентифициращи институцията.

В заданието е посочено,че не е целесъобразно материалите да бъдат с различно качество и с различна визия, а целта е всички крайни продукти да са професионално изработени.

Едното от изданията, нужно на Народното събрание, е четириезичен речник на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС за 2018 г. То ще е на български, английски, френски и немски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
аник преди 6 години
Сега се очаква да измислят нов данък за да покрият разходите.Горе главата Българино твоя гръб я як ще има и за тоалетната хартия.
23
1
 
6
 
! Отговори
Защо не им раздават преди 6 години
заедно с календарчетата и по някое и друго емоджи?Защо да се харчат за покупки от "Билла" по 15 лв, след като властта е у тях и могат да си уредят емоджитата безплатно, пардон, могат да си ги уредят за сметка на данъкоплатците?
22
1
 
6
 
! Отговори
Робин Худ преди 6 години
Много малки са им заплатите на народните БЕЗОБРАЗНИЦИ!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ашколсун
20
2
 
8
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
Добре за 170 хиляди лева, колко календарчета и тефтерчета ще направят ? На кой ще ги раздават тези хиляди бройки ? Малко сме абсурдни, вдигнахме си заплатките, купихме си най-новите s класи, защото е по-евтино за поддръжка, че старите станаха на 3 години. Май не знаят по каква работа трябва да са там. Да не говорим и кой колко е специалист на поста си.
19
2
 
6
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
А цветни ще бъдат?
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори да е вярно това дето един по-долу писа, че поне половината ще свият, не е ли ясно че това е железния кокал? Това са някакви 50тина бона... Само бедна мишка може да си мисли за толкова, като за богатство. Тези приказки са да не се виждат истинските пари.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами харчат защото са нашите пари!Скубят бедния народ а той тъне в мизерия!Тикволандия
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за дамски превръзки има ли,?
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
po dobre otkolko 2 miliona za diskove , flopita I drugi komp. prostotii
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А винетките по едно време ги печаташе метресата на Боко Тиквака! Винетгейт!
12
1
 
21
 
! Отговори
до надето преди 6 години
А дебелото ч-ерво Павлова беше казала,че не трябва да занимаваме еврочиновниците с нашите проблеми.Що за наглост!Поне да има полза като ще идват тук за безплатно п-люскане.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да запознаят европейците с тефтерчето на Левски! Надали! Защото там пише как е похарчил всеки грош народна пара! Изобщо, Герп до преди 5 дни говореха само за ремонт, консумативи, бира - скара и натрапената им от Меркел и Юнкер тема Западни балкони.Тогава някой от БСП каза, че европредседателството трябва да се използва за популяризиране на българската култура и на следващия ден Лили Павлова авторитетно изясни от екрана как ще изготвят културна програма за гостите. Много хитри, бе!
10
1
 
19
 
! Отговори
някой преди 6 години
"...да се намери фирма, която да се погрижи за доброто представяне на народните избраници пред колегите им от Европа, когато се срещат с тях на форуми и конференции..."Има ли нужда от коментар? Някой да се грижи за доброто им представяне когато отидат на конференции? Какво, да ги учи да не мляскат когато набиват аванта хайвер и скариди? Или да им казва че това което е сложено на шведската маса не е само за него и не е прилично да пълни две чинии и да си поръчва другото да им го занесат в къщи?
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаят, че поне половината пари няма да отидат по предназначение!
8
4
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Те повечето си имат картончета,от тези за принадлежност към ДС.Няма го обаче Тодоров да ги вади на показ ,след като другите не се интересуват
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харчат пари за глупости. В тази държава ако ти дадат да изпълниш една такава поръчка направо можеш да забогатееш.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тефтерчето ,,Златанов''?!
5
1
 
20
 
! Отговори
Морски преди 6 години
А на нас като се разболеем ще ни плащат по-малко болничния.Долу крадците ГЕРБ!!!