Цачева: Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупция!

Антикорупционният закон ще е приет до края на годината, каза тя
Обновена: 21 окт 2017 17:33 | 21 окт 2017 09:35, Петя Славова
127
Цачева: Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупция!
Снимка: БНТ

Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупцията. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред БНТ.

По думите й, това се постига с воля, правила и спазване на правилата. Цачева заяви, че до края на тази година антикорупционният закон ще бъде приет в парламента.

"Онова, което ме притеснява, че още от сега има едно провокирано от политиците мнение, че какъвто и закон да се приеме – няма да се преборим с корупцията. Аз съм убедена в обратното", подчерта тя.

На въпрос кое е толкова страшното в това президентът на България да назначава шефа на бъдещия антикорупционен орган, Цецка Цачева каза: "Разделението на политиците и до голяма степен успехът в противодействието и борбата с корупцията зависи от общата воля. Никога еднопартиен орган, какъвто се очертава алтернативният законопроект на нашите опоненти, не би могъл да се справи с подобно нещо. Обратно – той би се използвал за политическа репресия.

Не взимам повод от реплики, които са прескачали като искри помежду ни в дебати в различни студия, между привържениците и защитниците на отделните законопроекти, но дори когато под формата на афект се изпусне реплика от типа на „ако нашият закон бъде приет, всички тези факти (те не са факти, а просто голи твърдения понякога) биха се превърнали в инструмент за репресия. Това е много опасно и аз съм изключително впечатлена, че представителите на гражданското общество, политолози, социолози отчитат този аргумент в противодействието и битката с корупцията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
корупцията не може да се лекува защото не е болест а престъпление, но социализма може да се лекува защото е болест
57
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОСПОЖО ЦАЧЕВА, СОЦИАЛИСТИТЕ СА *** И НЕГРАМОТНИ КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТЯХ? ОСНОВА НА СОЦИАЛИЗМА Е НЕВЕЖЕСТВОТО, А НЕВЕЖЕСТВОТО Е ИЗТОЧНИК НА ВСЯКО ЗЛО.
56
0
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Аз като част от обществото ти казвам:НЕ ИСКАМ ДА МЕ ЛЕКУВАШ!!!!!!!!
55
1
 
27
 
! Отговори
:):) преди 6 години
клишета клишета ,високопарни и безмислени.Бла бла му казват, изказване тип първа страница на вестник Работническо дело от 75 та година.
54
0
 
21
 
! Отговори
хххл преди 6 години
Ах бабе бабе и ти ще се пенсионираш и ще подадеш документи за пенсия но да не се учудиш , че ще ти правят удръжка за храна , че навремето не си оставяла и капка от да изтече така че сега се прави на девица и но има господ който всичко помни
53
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомням си я пияна, пееща на банкета на Герб как обиди всички българи, като ги нарече овце... Каква арогантна наглост и глупост демонстрира винаги това подобие на човек.
52
0
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Е, как да лекуват, като тези *** и *** от "Шайката" са заразните вируси.
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го казва само.... Още от ученическите си години е изввстна с това, а после и спускането й с паралута по всички възможни постове, които е заемала, да не говорим за " дипломите " й, ниската й култура и липси на компетенция... Мъжът й, синът й отделно....То в селото й никой не я харесва, защото я знаят каква е... Чак и за майка на нацията претендира. ...
50
0
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Толкома умна ,толкова мъдра е тази жена ,че самата тя не си разбира какво казва.
49
0
 
11
 
! Отговори
Оплашин Ипониц преди 6 години
Годзиляяяя....
48
0
 
21
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
"Корупцията не бива да се лекува" - трябва да бъде обезглавявана.
47
0
 
17
 
! Отговори
43014 преди 6 години
И аз съм съгласен с провокираното от политиците ти мнение че какъвто и закон да приемете с корупцията няма да се преборите. Има една сентенция "крадеца вика дръжте крадеца". Предполагам че това имат в предвид колегите ти. Корупция се премахва с революция, но тук няма кой да я направи и така ще си я караме до края на света. Носителите на корупция да не се притесняват.
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Цецка, хем крaсива, хем образована, хем умна! Браво, не стана Майка на нацията, но ще стане докторицата която ще излекува корупцията. Лекувай Цецке, лекувай! Само не забравяй Бате Бочко и Шайката му, от тях почни.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още от сега има едно провокирано от политиците от бсп мнение, че какъвто и закон да се приеме няма да се преборим с корупцията...ЗНАЧИ ЩЕ СМАЧКАМЕ КОРУПЦИЯТА И СОЦИАЛИЗМА НАВЕДНЪЖ
44
1
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Ако от ГЕРБ престанете да крадете и корупцията е свършена !!!
43
0
 
17
 
! Отговори
Аз съм ид иот преди 6 години
А аз мечтая да живея в нормална държава...
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как се лекува "корупция". По българско в последните дни ни казват, че е нелечимо заболяване. Но знам как лекуват КОРУМПИРАНИ политици. Някъде ги лекуват със затвор, в Китай си ги разстрелват.
41
0
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
Днешната тоалетна хартия е пълна с карциногенни материали .Тази хартия може да ти докара рак на дебелото черво . Съвет - Миете си дупетата .
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но днес сме член на ЕС и имаме в изобилие тоалетна хартия и банани.
39
0
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
От 28 години слушаме тази мантра в различни варианти...и докато я припяват - политици като Нинова , Гергов, Велчев, Царя, Борисов, Доган....за по-кратко ВСИЧКИ си пълнят джобовете като за последно!Корупцията у нас - е ЕДИНСТВЕНАТА ФОРМА НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ!