Борисов към детските лекари в "Пирогов": Дано нямате работа!

Ремонтираха отделенията за малчуганите за пръв път от 53 години
61

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обновените клиника и спешна детска хирургия на болница "Пирогов" бяха открити днес. Те не бяха ремонтирани, откакто са открити през 1964 г.

Средствата за обновяване са по линия на държавата и на инициативата "Малки герои" на фондация "Америка за България".

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на обновеното отделение заяви, че тук идват най-тревожните покрай децата си хора и е важна обстановката, апаратурата и компетентността на специалистите, за да бъдат хората по-спокойни.

"Когато и средата е лоша, и ти се е случило нещастие на детето, ти е виновен целият свят. А ние си бяхме виновни, защото, от както е построен "Пирогов“, тези клиники, не са пипани“, коментира той.

Борисов припомни, че откакто е построена болницата, отделението не е ремонтирано.

"Желая да нямате пациенти, да стоите без работа. Така че да работим да не идват тук. А ако се наложи, да си излизат живи, здрави и щастливи“, обърна се Борисов към лекарите.

Министърът на здравеопазването Николай Петров изтъкна ангажимента на правителството към обновяването и посочи, че с този жест се показва, че "Пирогов" е важен.

Над 8 хиляди души са направили дарения за ремонта, обновени са 65 стаи на три етажа и е направено пълно преустройство на над 2000 кв.м. болнична площ.

Освен това има изградена и нова детска площадка.

Общата сума на дарението по линия на инициативата е 400 хил.лв.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов отчете, че над 3000 деца на година минават през детските отделения.

Лекарите правят и над 1800 операции на малчугани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли заплаха към лекарите за уволнение? Ония двамата, с шегите си към журналистите, бяха подгонени като зайци от джурналя и сие.
8
1
 
12
 
! Отговори
;) преди 6 години
Ей за това Бойко предпочите да налива в манастири и църкви, за да няма нужда от болници, лекари, линейки ....както се казва най-доброто лечение е профилактиката....
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В половината окръжни градове, именно този вездесъщ борисов и престъпната му шайка, която е оплеле в пипалата си цялата държва, ЗАКРИ ОКРЪЖНИТЕ БОЛНИЦИ и обрече населението на болести и смърт. Много нагло и арогантно другарю борисов, много нагло.Все пак не всички живеем в София.
6
17
 
5
 
! Отговори
Циник до 3 преди 6 години
Кое е "просташкото" бе?Че нито правителствата на Виденов...Костов...Стани-шеф ...царя...не сколасаха от крадене да направят нещо ли?Не съм гласувал.от Костов насам...ама с всичките ви плюнки - само правителството на Борисов прави нещо... магистрали...саниране..Може и да краде - но прави нещо!А другите преди него САМО КРАДЯХА!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите: "Да ви се връща."
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният евтин ПР с чужда пита за сметка на болните дечица.Типично в стила на Еднокнижния Суджук.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами интересно пожелание, като се има в предвид, че нормалните болници останаха единици и главно в два три града в страната и всеки , в случай на нужда хуква към София и към Пирогов. Ако и по-малко населените места имаха нормално функциониращо здравеопазване, можеше и да не е така. Средата променя много в качеството на работата, в която и да е професия. Да са живи и здрави лекарите и персонала, успешна работа и много спасени детски мечти и за напред!
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното просташки изказване на *** номер 1 в Държавата.
1
2
 
11
 
! Отговори
dan преди 6 години
Да, то за населението е най-добре лекарите да няма работа, но в такъв случай самите лекари ще бъдат съкратени, като ненужни.