Червените атаките само сплотявали ГЕРБ и патриотите

Десните пък се държали шизофренично, имали мания за свръх величие
52
Червените атаките само сплотявали ГЕРБ и патриотите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Колкото и да опитва опозицията да атакува властта, това не само не води до разделяне на управляващите, ами напротив сплотява ги, смята социологът Андрей Райчев.

Още по темата

Коментарът му идва след седмици на скандали, взаимни обвинения в шуробаджанащина и протести. БСП заговори и за предсрочни избори веднага след европредседателството. ДПС пък поиска оставка на цялото правителство заради вицепремиерът Валери Симеонов.

"Нормално е опозицията да заплашва с предсрочни избори. Дали ще има такива зависи от един фактор – дали коалицията ще се разпадне. Атаката на Корнелия Нинова, която очевидно ще продължи, не води до разделяне на управляващите, а напротив – притиска ГЕРБ и Патриотите един към друг", коментира социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия.

Според Георги Харизанов от Институт за дясна политика проблемът с атаките на Корнелия Нинова е, че липсва усещането за автентична кауза и за това защо БСП би била по-добра управляваща партия.

"Няма такова усещане. Извънпарламентарните партии може да нямат политическа тежест, но имат правдива кауза. Там има хора, които имат пълното основание да говорят за борба с корупцията. Докато Корнелия Нинова да говори за борба с корупцията е странно, тя влага някаква ирония или ехидност в това", смята Харизанов.

"Десните правеха две неща едновременно – Борисов ту беше мутрата, ту техният любимец, с който заедно ще победят комунизма. Това изяде главата на синьото. Това е шизофрения и се дължи на манията им за свръх величие. Сега обаче най-после отиват на стабилната позиция "Долу Борисов". Това е перспективно, но трябва да наберат сила", коментира още Андрей Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
15
 
! Отговори
don преди 6 години
Защо ни занимавате с глупости кажете какъв е стандарта на живот в странатанай ниски доходи - най високи ценикачеството на стоките под стандарта" политиците " да кажат защо 27 години вървим надолустанах ме роби на европейците95 % от работещите в чужбина за домашни прислужници или ниско платена работаи щом в момента се говори и се убеждава че Русия е враг а Турция приятелпросто България я унищожават така наречените европейски съюзницизакона джунглата силния изяжда слабияЛИКВИДИРАНИХАНИ
21
3
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат :" Все се каним как това ще е последното управление, онова ще е последното... И все същите озъбени мутри, ненаядоха се.Оня ден Борисов обяви как щял да даде половин милиард за Африка. Но, че народът му загива, че хората нямат пари за лекарства - чудо голямо. И си печелят избори и ни дерат по три кожи, и няма край."Браво колега!Ще свалят Борисов....и кого ще изберат милионерите от БСП ?? И те - ще ги оправят??? Ще...ще....да си купите повече лубриканти - защото комунистите ще бъдат груби!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е да добутат управлението още две години,когато ще спрат еврофондовете,дотогава кой каквото можал "усвоил",пък после други да му мислят.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сплотяват ги парите,а не атаките.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Червените атакиТЕ" - не знам за политиците, ама журналистите в Днес.бг .... Как може в заглавието да имате грешка!?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня пич, дето стреля във Вегас на концерта... Понякога си мечтая, че ги събират на един голям концерт, на една голяма софра всичките от началото на прехода. И ме изтърват някъде наблизо... Рая ще слезе на земята. Поне за мене.Наистина чувствам това, което пиша. И, мисля, не съм само аз така.
16
1
 
19
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
то ще им е последното управление на т. нар. патриоти:-)))
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам. Крадливия Гейнишев и Гоце Триперозния бяха свръхродолюбци в сравнение с тея там в цветарника. Дето ги торят с луканки и ги оцветяват с Калинки. Хейтър съм бил... Убиха родителите ми с тея здравни реформи и с тея евроатлантически Хелзингски неща, дето спокойно могат да бъдат причислени към бойните отровни вещества! Имаше моменти навремето, мислех, че няма да оцелея. Мислех да отида там вътре и да стрелям докато някой не ме улучи в главата... Писнало ми е от лицемери.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките тея там, в тая грозна сграда с някви павета отпреде там, изобщо не си дават сметка, че действията им сега отекват в бъдещето като неазнам какво. Последствията от действията на повечето от тях се равняват на геноцид с употребата на биологично и ядрено оръжие. За такива неща се разстрелват военопрестъпниците. Тея са от над 15 години в политиката и няма начин да не знаят какво причиняват на България. Това, което правят не е убийство по непредпазливост, а си е напълно умишлено!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина трябва да разбере само едно. Корупцията независимо от къде идва бърка и само единствено в неговият личен джоб, лишава го от нормално живеене в собствената му страна. Живота на тази земя е ограничен и не го забравяйте!
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво ги сполтява тея, ама ако патриотите са истински патриоти, ще вземат по един калаш и жив гербер няма да оставят. Щото сега главния цветар, след като прибра парсата от спирането на белене и Южен Поток във вид на магистрални комисионни, с треперещ(от мерак) глас говори за аеци и потоци. Ама ги спря. И това погреба шансовете за независима политика и качествен живот на още няколко ДЕСЕТКИ ПОКОЛЕНИЯ българи.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб и бсп са едно и също нещо?Всичко е димка зад която се крие едно добро сътруднчество за ограбване на държавата!Ако бсп бяха истински борци за справедливост и срещу корупцията имат хиляди начини като напускане на парламента които е с5% доверие организиране на протести срешу герб от които Бойчето се страхува блокиране на избора за ВСС докато не се изберат честни и независими кандидати?Но нищо от това не се случва и няма да се случи защото олигарсите и червените барони са доволни. А цирка е
10
5
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
ГЕРБ и лъжепатриотите са захапали дружно кокала и ще го пазят, докато по него има месце за лапане, после ще почнат да се ядат едни други.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е едно заглавие в днес.бг без 4-5 неправилно използвани тирета?!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не си преправите заглавието на следното, ***? Ще е още по-дразнещо така:Червените атаките - само сплотявали ГЕРБ - и патриотите
7
4
 
18
 
! Отговори
ЗВЕРОБОЙ преди 6 години
Цепим ТИКВИ всякакви. Малки, големи, кухи и пълни със семки. Специалистът по рязане на тръби от социализма ХАРИЗАНОВ от неговия измислен институт защо не е в ЗАТВОРА след като "изпревари" ц.то и изкопа стотици километри тръби от Напоителни системи. И кои са тези шефове в ТВ-то дето го канят него ПРЕСТЪПНИКА да дава акъл как да живеем
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените атаките. Що за глупости пишат? Вярно, че пийнах снощи...
5
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
псевдопатриотите ще крепят герб защото след нови избори няма да видят нста в името на кокала да крадем другари неуморно пьк после ще го мислим
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви се тези жаргони, които използвате? Атаки, нападения и прочие звучи много грозно. Ако изнесените данни са истина то тогава нещата са много лоши за нашата страна и не бива с подобни жаргони те да се обезличават. Разберете, че България е ПРОПИТА до дъното на костите си от корупция и така няма как да продължаваме и занапред. Сигурен съм, че във всяка страна корупция има но не и на такива нива като при нас. Данни за корупция не бива да се замитат независимо от къде идва информацията.