От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите

"Повече самочувствие", обърна се към българите бившият държавен глава
Обновена: 23 окт 2017 18:42 | 23 окт 2017 18:21,
141
От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Росен Плевнелиев призова да се разсеят надеждите, че председателството на Съвета на ЕС ще реши проблемите на България. В същото време той призова българите да имат повече самочувствие, а политиците – да се обединяват.

Надеждите на българите, че с председателството на Съвета на ЕС ще бъдат решени конкретни проблеми на страната, трябва да бъдат разсеяни, каза Плевнелиев. Бившият държавен глава участва в дискусия, посветена на българските идеи за Европа и диалога между НПО сектора и правителството.

"Председателството на Съвета на ЕС по никакъв начин не поставя тясно национални интереси на масата на ЕС", каза Плевнелиев, цитиран от "Дарик".  Според него очакванията на много хора еврошеството да реши някакви тяснонационални проблеми, трябва да бъдат разсеяни още от сега.

Още по темата

"От нас се очаква не да дълбаем по тяснонационални проблеми, а да допринесем за общото европейско бъдеще", каза Плевнелиев.

Експрезидентът призова българите за по-високо самочувствие, а политиците за единство.

"Нямаме поводи да имаме толкова ниско самочувствие колкото имаме", каза той. Плевнелиев допълни, че страната ни е прекрасна, че постигнахме немалко, че водихме успешен процес на присъединяване.

"Знам, че организационно ще се справим. Ще ми се и политически да се справим, затова моят апел към всички, включително и към президента Румен Радев, е да се обединим, за да може в следващите месеци да покажем най-доброто от България в рамките на това председателство", каза Плевнелиев.

Според министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, България не само не трябва да допусне гафове по време на своето председателство, но и да постигне конкретни резултати по приоритетите, които си е поставила.

Представителят на Националния форум от неправителствени организации за Българското председателство Милен Врабевски призова транспортен коридор №8 да бъде изграден възможно най-бързо и да бъде разширен до Днепър.

"Защо до Днепър? Защото в Бесарабия имаме българска диаспора от около половин милион. Защо тези хора да не са мост за бъдещата евроинтеграция, посланици на европейското мислене и хора, с които вече работим, но имаме нужда от истинската, реалната европейска намеса, която да доведе до реален транспортен коридор с магистрали и жп линии", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските *** са само изтръцкани пееее**ашчета.
90
9
 
3
 
! Отговори
до 91 Нато Фатмак преди 6 години
***, ама натовски. Това е повече от всички царски генерали - послушковци и пълни военни некадърници, загубили всички войни!
89
9
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Най-Успешния Президент на Република България е ?Г-н Първанов .
88
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 92 И аз. Кой беше тоя?
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ти не успя брачед !
86
2
 
22
 
! Отговори
БАХ МАМА МУ преди 6 години
Този е Безродник и Без Роднини , и без РОДИНА .
85
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ! Този Анимационен герой го бях забравил .
84
27
 
5
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До русофилската ***.Росен е най успешния ПРЕЗИДЕНТ. Това си личи от реакциите на ***.*** Радев като че ли са го избрали в Русия. Хукнал из цяла Европа да ходатайства за снемане санкциите на рашите. Всичките педателства в историята ни са от русофилите.Партенката Радев не е български президент. Търси начин как да ни предаде.
83
3
 
24
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Оставете човека на мира. Най-голямото отмъщение е ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕТО !
82
1
 
22
 
! Отговори
опааа преди 6 години
И прословутото "председателство" в *** ЕС си е въздух под налягане както и самия Мижитурко Плиевньокиев.Пращаме един герберски национален предател в ГЕЙ-Брюксел на пост "пепелник" с чисто представителни функции,после докато е жив му плащаме огромни пари от бюджета,като крадливата шматка Кунева-Пръмова.Другата "екстра" е ,че у нас ще идват корумпирани *** от Брюксел на банкети и манафски вечеринки,наричани "работни срещи" и "семинари" щедро профукани пак от същия ни бюджет.
81
2
 
24
 
! Отговори
ПАК преди 6 години
Точно спрях да плюя по Телевизора и Компютъра , пак се почва .
80
1
 
13
 
! Отговори
ПАК преди 6 години
Точно спрях да плюя по Телевизора и Компютъра , пак се почва .
79
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Прочетох заглавието пак. Нещо май сте объркали? Плевнелиев и реализъм????????2
78
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа кат къв съ явява ? Ае сек тер бе .
77
1
 
15
 
! Отговори
здравето е здраво преди 6 години
одобрявам всяко неодобрително действие проложено на Росенчу, което би довело до одобрителни възгласи на неодобряващите добрите действия бръз РоЗенка.Разпраа се че Фрау Президеншата му е копила еднопосочен билет за Суджукладия дека симитлийскио кмет има сауна и каца с мас
76
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
"Знам, че организационно ще се справим. Ще ми се и политически да се справим, затова моят апел към всички, включително и към президента Румен Радев, е да се обединим, за да може в следващите месеци да покажем най-доброто от България в рамките на това председателство"--------Ясно е че не си сигурен, не си убеден в нищо! Организационно и порлитически куцат работите! Реално се очаква провал на председателството! Подготовката е зле изглежда, та остават напъните с апелите! -:))
75
2
 
21
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Този няма ли за благодарност да го направят професор в някой третокласен американски колеж? Няма отърване от умните му приказки.
74
1
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Повече самочувствие-----------------------------Накъде повече бре /Глупостите на/ Плевньо! Този балон се самонадъхва, комай! пп. Росен като говори целият му вид и че все едно неспира да реве/плаче!
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук 4- 5 американски тоалетни хартии, яростно защитават предателя плевнелиев.И да се пените над 90% не одобряват клоуна плевнелиев.
72
2
 
16
 
! Отговори
PILOT преди 6 години
Този пак го изтърваха от л.удницата!!!Прибирайте го стига е говорил глупости , вече никой не го взима на сериозно !!!