От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите

"Повече самочувствие", обърна се към българите бившият държавен глава
Обновена: 23 окт 2017 18:42 | 23 окт 2017 18:21,
141
От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Росен Плевнелиев призова да се разсеят надеждите, че председателството на Съвета на ЕС ще реши проблемите на България. В същото време той призова българите да имат повече самочувствие, а политиците – да се обединяват.

Надеждите на българите, че с председателството на Съвета на ЕС ще бъдат решени конкретни проблеми на страната, трябва да бъдат разсеяни, каза Плевнелиев. Бившият държавен глава участва в дискусия, посветена на българските идеи за Европа и диалога между НПО сектора и правителството.

"Председателството на Съвета на ЕС по никакъв начин не поставя тясно национални интереси на масата на ЕС", каза Плевнелиев, цитиран от "Дарик".  Според него очакванията на много хора еврошеството да реши някакви тяснонационални проблеми, трябва да бъдат разсеяни още от сега.

Още по темата

"От нас се очаква не да дълбаем по тяснонационални проблеми, а да допринесем за общото европейско бъдеще", каза Плевнелиев.

Експрезидентът призова българите за по-високо самочувствие, а политиците за единство.

"Нямаме поводи да имаме толкова ниско самочувствие колкото имаме", каза той. Плевнелиев допълни, че страната ни е прекрасна, че постигнахме немалко, че водихме успешен процес на присъединяване.

"Знам, че организационно ще се справим. Ще ми се и политически да се справим, затова моят апел към всички, включително и към президента Румен Радев, е да се обединим, за да може в следващите месеци да покажем най-доброто от България в рамките на това председателство", каза Плевнелиев.

Според министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, България не само не трябва да допусне гафове по време на своето председателство, но и да постигне конкретни резултати по приоритетите, които си е поставила.

Представителят на Националния форум от неправителствени организации за Българското председателство Милен Врабевски призова транспортен коридор №8 да бъде изграден възможно най-бързо и да бъде разширен до Днепър.

"Защо до Днепър? Защото в Бесарабия имаме българска диаспора от около половин милион. Защо тези хора да не са мост за бъдещата евроинтеграция, посланици на европейското мислене и хора, с които вече работим, но имаме нужда от истинската, реалната европейска намеса, която да доведе до реален транспортен коридор с магистрали и жп линии", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Когато с плевнелиев сме комшии на Халкидики, тогава ще говорим за единна Европа.=============Няма проблем да сте комшии на Халкидики. Просто трябва да си умен и работлив колкото него. Е, имам лоша новина...............
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато с плевнелиев сме комшии на Халкидики, тогава ще говорим за единна Европа..Ами Плевнелиев ли не е съгласен да си купиш вила там?
49
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Плевнелиев се раздаде като президент! Не случайно г-н Борисов го остави в заслужен отдих. Но нищо, след кратката почивка, г-н Плевнелиев отново ще се влее в редиците на честните политици, с каквито слава Богу нашата страна е пълна!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато с плевнелиев сме комшии на Халкидики, тогава ще говорим за единна Европа.
47
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Това, че председателството няма да ни реши проблемите хората го знаят и без да е необходимо тоя п'лазмодий да им го казва. Ще бъде шоу за Бойко за да се прегръща с когото намери.
46
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудно е да имаш самочувствие с генералфатмак за президент.
45
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради такива успели политици, България заема достойно и престижно място в ЕС!
44
15
 
2
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Руските *** са с пяна на устата:))) Гъ3ове, Г-жа Радка Решетникова Нинова-Йотова е светлинни години назад!
43
2
 
11
 
! Отговори
Искайте пари от EC преди 6 години
Всеки месец Брюксел дава на Атина стотици милиарди евро за заплати,пенсии помощи за оцеляване.От БЪлгария краде годишно по над 2 000 000 000 живи лев аи допълнитело съдейства на нагли престъпници да ограбват по над 6 000 000 000 за тн европроекти/вижт е колко са точно/
42
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз па харесвам Цецка Цачева повече от г-н Плевнелиев! Някак си е по-улегнала и по-мъдра. Излъчва колосален интелект и вътрешна сила. А гласът и.... Гласът и добавя повече енергия в думите и, които винаги са на място. Непреклонен и безкомпромисен боец за демокрация! Добре, че такива хора ни управляват!!!
41
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин 37Къф "българин" си бре, влечуго руско?
40
1
 
19
 
! Отговори
Един преди 6 години
Как да бъдем с високо самочувствие, след като ти си ни бил президент?
39
0
 
15
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Повече самочувствие?!На какво отгоре? На заплата 400лв?! На 12 часов работен ден без почивни, празнични дни, без болничен, без клас прослужено време... Днепърската диаспора ли ще повиши самочувствието ни?!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДСЕДАТЕЛИ ТИКВЕ НИЦ И ,ТЕ ХОРАТА В ЕВРОПА НЕ ИСКАТ ДА ГИ ВЗИМАТ САМО ГИ ВЪРТЯТ НА ТАКИВА БАНДИТИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая държава колкото си по-известен, толкова по-голем едеот си!
36
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Това влечуго на снимката е за разстрел.
35
1
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
...даже не за милиони, а за милиарди българи!
34
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Пеевски е крупен бизнесмен и осигурява хляб за милиони българи.
33
0
 
8
 
! Отговори
риторично преди 6 години
От Днепърската диаспора хора ще водят.Тук хората не могат да задържат, от друго място ще докарат.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32, забрАви за портрета и на Пеевски да добавиш.