От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите

"Повече самочувствие", обърна се към българите бившият държавен глава
Обновена: 23 окт 2017 18:42 | 23 окт 2017 18:21,
141
От Плевнелиев с реализъм: Председателството няма да ни реши проблемите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Росен Плевнелиев призова да се разсеят надеждите, че председателството на Съвета на ЕС ще реши проблемите на България. В същото време той призова българите да имат повече самочувствие, а политиците – да се обединяват.

Надеждите на българите, че с председателството на Съвета на ЕС ще бъдат решени конкретни проблеми на страната, трябва да бъдат разсеяни, каза Плевнелиев. Бившият държавен глава участва в дискусия, посветена на българските идеи за Европа и диалога между НПО сектора и правителството.

"Председателството на Съвета на ЕС по никакъв начин не поставя тясно национални интереси на масата на ЕС", каза Плевнелиев, цитиран от "Дарик".  Според него очакванията на много хора еврошеството да реши някакви тяснонационални проблеми, трябва да бъдат разсеяни още от сега.

Още по темата

"От нас се очаква не да дълбаем по тяснонационални проблеми, а да допринесем за общото европейско бъдеще", каза Плевнелиев.

Експрезидентът призова българите за по-високо самочувствие, а политиците за единство.

"Нямаме поводи да имаме толкова ниско самочувствие колкото имаме", каза той. Плевнелиев допълни, че страната ни е прекрасна, че постигнахме немалко, че водихме успешен процес на присъединяване.

"Знам, че организационно ще се справим. Ще ми се и политически да се справим, затова моят апел към всички, включително и към президента Румен Радев, е да се обединим, за да може в следващите месеци да покажем най-доброто от България в рамките на това председателство", каза Плевнелиев.

Според министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, България не само не трябва да допусне гафове по време на своето председателство, но и да постигне конкретни резултати по приоритетите, които си е поставила.

Представителят на Националния форум от неправителствени организации за Българското председателство Милен Врабевски призова транспортен коридор №8 да бъде изграден възможно най-бързо и да бъде разширен до Днепър.

"Защо до Днепър? Защото в Бесарабия имаме българска диаспора от около половин милион. Защо тези хора да не са мост за бъдещата евроинтеграция, посланици на европейското мислене и хора, с които вече работим, но имаме нужда от истинската, реалната европейска намеса, която да доведе до реален транспортен коридор с магистрали и жп линии", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден България ще бъде велика сила и портретите на Плевнелиев и Борисов ще красят българските училища редом до портрети на Левски и Ботев.
30
7
 
0
 
! Отговори
измислена държава преди 6 години
До Анонимен 4Тука хората никога не са имали държава!Българите се опитали да направят държава,и като видели, че от тия тука нищо не става,са си заминали!Останало е само името им!
29
0
 
12
 
! Отговори
гост преди 6 години
Тоя някога мислел ли се е за президент.Само глупости ръси- боже пази България!
28
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко е, че не се кандидатира за още един мандат. Народа го обича и щеше да спечели още на първия тур.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя успя да обедини нацията срещу себе си нЕма друг такъв пла змодий.
26
22
 
1
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Браво на мършите -руските ***! От 26 коментара 25 техни:))
25
1
 
18
 
! Отговори
Хапят го щъркелите преди 6 години
Тоя самозванец не знае ли ,че си имаме президент май е пропуснал последните събития и продължава да ходи на ''работа.''
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-добър атестат от това, че го мразят неистово.
23
10
 
1
 
! Отговори
Ana преди 6 години
zlobni cherveni bokluci, gnusni ruski podlogi koito pluiat sreshtu edin ot malkoto dobri BG prezidenti. Zadavete se v zlobata si nishtojestva
22
1
 
7
 
! Отговори
колбасите на дедо преди 6 години
са ка се знае че ни Първа Дама, ни Първи Любовник си има треба да го вардиме оти теквиа едни суджуклий ледовници шетат из бегето да га некой суджуклия га не заварди код дуваро и да га изсуджучи по срамния орган
21
16
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Тъпанарчета, отвреме на време четете. президент е разбира се, и Първанов и Стоянов също. Това е казано още преди години ,но вие лапате мухи и не четете а само ви дай да плюете. Изобщо тука пишат от *** нагоре
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага премия и поне едно президенство на тоя, Губернатора на Крим да си подава оставката незабавно и там сламе Роско Педероско.
19
2
 
14
 
! Отговори
1-но промиле преди 6 години
Росен, да Росен, е Президентът който въведе в Президенството длъжността Първи Любовник!!за какво друго да го помним и обичаме? ааааа Щял да прави библиотека. Дал ще тури там снимката на Първия Лебовник?едно еднобитово президенско промиле е презошо Росен Плювналналивуев
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Развалихте ми вечерта отивам да повръщам.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В качеството си на какъв се изказва под път и над път. Аман от хора тип комсомолски секретар. Цялата държава се управлява от бездарници на комисионна.
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя подлизурко да не ни казва какво да правим за да не му кажем къде да иде. Ако ЕС не може да ни реши проблемите, не ни е нужен такъв ЕС. Да каже на евро-педeрунгелите да си подават оставките и там да идват хора, които могат да решават проблеми, а не да ги зъдълбочават.
15
2
 
32
 
! Отговори
От преди 6 години
Той само да каже, как и с чия помощ стана член на борда на Турската строителна компания, инвестираща в Младост3? За останалото не се кахърете..
14
1
 
31
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Недоразумение,помниш ли кой ти опъваше ухото?
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този вече е член на Световното правителство в сянка, ако не знаете. Явно ще драпа да го направят рептил.
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев и Реализъм?!?Какъв реализъм от това мекотело?Никой не ще да го гледа, камо ли да го слуша.Махнете тази *** и повече не ни я показвайте!