Каракачанов: Не приемам приказки за стачки. Армията не е детска градина!

Опитваме се да решим проблемите на армията, заяви той
24 окт 2017 18:15, Петя Славова
124
Каракачанов: Не приемам приказки за стачки. Армията не е детска градина!
Снимка: архив, Булфото

"Не приемам приказки за стачки и бунтове, армията не е детска градина и никой нито в авиацията, нито в другите видове въоръжени сили не си е помислил за подобно действие. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод тренировъчните полети на авиобаза "Граф Игнатиево", предаде "Фокус".

Още по темата

"Беше ни зададен въпрос от командира на авиобазата за двигателите, които са доставени. Има договор, който е сключен от предишното ръководство на министерството. В него са описани изискванията към тези двигатели. Ние не можем да нарушим този договор, не можем да подписваме допълнителни споразумения или протоколи.

Искаме договорът да се спази – да се спази точно, защото основната наша грижа е животът на летците", допълни министър Каракачанов. "Не можем да рискуваме да приемем едни двигатели без всичко по договора да е изпълнено точно и след което да се случи нещо непоправимо. Грижата за човешкия живот е на първо място и човекът е най-голямата ценност в армията“, подчерта той.

"В тези 6 месеца аз като министър и правителството, в което участвам се опитваме да решим проблемите на армията в трите вида въоръжени сили. Заделени са 100 млн. лв. за увеличаване на заплатите на военнослужещите, заплати, които не са вдигани от 2013 година. Нашият стремеж е да мотивираме личния състав и чрез достойно заплащане и условия на труд, и чрез нова техника, на която да получават умения и да се повишават отбранителните способности на Българската армия", заяви министър Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
1
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Човекът е прав- я се вземете у ръце,това не ви е червената армия за да кръшкате и да правите гадни номера: това е Българската армия!!!
68
2
 
0
 
! Отговори
54 годишен преди 6 години
От моето поколение военни станаха само тези дето на друго място не ги приеха.На времето въпрос на чест беше да станеш инженер,учител,лекар,но е и военен.Елита от моето поколение е в чужбина и АЕЦ Козлодуй,а не в казармите.Там останаха тройкаджиите!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов, не приказвай и ти а действай!Трябва да хвърчат глави!Давай им по една молба за напускане и да изчезват!
66
8
 
5
 
! Отговори
Бог да пази България преди 6 години
Руските слуги готвят преврат
65
8
 
0
 
! Отговори
ами льотчика? преди 6 години
Тези договори не ги ли подписа Румен Радев когато беше в министерството?Тези пилоти да не са се вдигнали срещу президента?
64
7
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Има ли пилот в самолета?Това трябва да се разследва и виновните да се накажатНе прави чест на Президента да действа по този начин.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ДОБРЕ ЗА ПИЛОТИТЕ Е ДА СИ ТРЪГНАТ ВСИЧКИТЕ ВЕДНАГА, ПЪК ТОГАВА ДА НАКАРАТ ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ДА КАРАТ САМОЛЕТИТЕ, НАЛИ ВСИЧКИ ДРУГИ СА ВСЕ ПРОСТИ, ПЪК ТЕ СА ГЕНИАЛНИ, ПРЕЛИВАТ ОТ УМ
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пилоти винаги могат да си намерят високоплатена работа, всяка световна компания ще ги вземе.Ама Прасимир Каракачанов за нищо не става и затова отчаяно се държи за шлифера на еднокнижника.
61
10
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Презедента оня ден летя на парада нищо им нямаше сега изведнъж се счупиха всичките самолети наведнъж как пък не се счупи един, а отворко не било бунт Съд, затвор и неустойка за неспазване на договорите и ще се научат да летят.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия подари на Сърбия 9 самолета МиГ 29. безвъзмездно.САЩ що не се бръкнат да ни подарят и те, дори и бракми да са, ами искат да ни оскубят, както ни скубят с централите
59
6
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Цялата ГЕРБерска св.олоч се е впрегнала да плюе пилотите. А министърът се държи безочливо и де.белашки. Абсолютно деструктивна позиция! С тропане по масата и заплахи нищо не се постига!
58
3
 
9
 
! Отговори
50 КИЛА СЛАНИНА. преди 6 години
КАРАКАЧАНОВ СТАВА ВСЕ ПО-МОНУМЕНТАЛЕН.ЗА .КОЛЕДА ЩЕ СТИГНЕ 150 КИЛА.И БОКО НАТАМ СЕ Е ЗАПЪТИЛ.СЛЕДВАТ ПРИМЕРА НА ПЕЕВСКИ, НЕ ИСКАТ ДА МУ ПОЗВОЛЯТ ДА ГИ ИЗПРЕВАРИ
57
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ПИЛОТИ КОИТО ПРАВЯТ ЦИРКОВЕ ВЪН ОТ АРМИЯТА. И НИКАКВИ 20 ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. ДА БАЧКАТ КАТО ОБИКНОВЕНИ БЪЛГАРИ.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 56ще излетите извън армията със скъсани пагони
55
8
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Ще летят такива като тебе, щом твърдиш че имаме нужда от пилоти трябва и да го докажеш. Я сегa обясни колко самолета имаме и ако дадем няколко млрд за 4-5 самолета с тия пилоти и такава бройка самолети не можем да победим дори Македония. Сърбите свалиха 2 Ф-16 с гранатомети и ракети с топлинно насочване някога и янките разбраха, че не мгат се оправят със сърбите и вкараха пушечно месо сини каски. Плащай самолетите от джоба си също и горивото им и се запиши пилот щом много ги схващаш нещата.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСПОКО, СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА СЪВМЕСТНА ОХРАНА СЪС САЩ РАБОТИ, КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА КАРАТЕ САМОЛЕТИТЕ - РАЗЖАЛВАНЕ И ЩЕ КАРАТЕ ТАКСИТА И АКО ИСКАЙТЕ БУТАЙТЕ НИНОВА .
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов, ми качи се ти на отремонтираните самолети, що караш другите да си жертват живота?... докажи, че летят безпроблемно
52
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тоя какво образование има, отговаря ли му на длъжността военен министър? Да внимава с изказванията , защото повече в НС ще влезе, ама през крив макарон...
51
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито пилотите такива и самолетите и нови бараки да им купят стане ли напечено ще пуснат вътре по един ръждив болт и ще кажат, ей на изпадна от двигателя летете си сами аз на туй корито не се качвам. Закривай.
50
10
 
5
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Хайде малко сериозно. Всичко е въпрос на политика и пари. Много пари в нечии джобове. Освен посмешището МиГ 29 нашите "ВВС" имат и Су-24/25. Това желязо , извоювало си безспорното първото място по най-много аварии и катастрофи е "фронтови бомбардировач". Та питам аз: За къФ ч.е п ни са тези таралясници??? На чий фронт ще бомбардираме?? На гръцки, турски, румънски, сръбски, македонски..........???? Иде реч за парички. ЗА мнооооооого парички. Безсмислена поддръжка на едни мъртавци.