Научна фантастика от Владислав Горанов в Бюджет 2018

Бюджетът е консервативен, смята Владимир Каролев
24 окт 2017 10:20, Боряна Павлова
20

5118 гледания   |  Още видео
В бюджета на Владислав Горанов има елементи на научна фантастика, отсече финансистът Мика Зайкова. Тя и икономистът Владимир Каролев обсъдиха адекватно ли са разпределени държавните пари за 2018 година.

"50% е ръстът на възнагражденията на зам.-министрите, 5% е ръстът при полицаите, 10% е ръстът при военните и 15% при учителите. Имаме 1 към 10 разлика между тези, които те пазят и т.нар. политически елит", обясни Мика Зайкова.

Още по темата

 
Тя посочи, че приходите тази година се увеличават с 605 млн., но разходите за последните 3 години възлизат на 3 млрд, докато приходът е 1 млрд лева.

По думите ѝ социалният министър Бисер Петков е един от двамата в това правителство, които си разбират от работата. Според нея той съвсем коректно е поканил социалните партньори да се договорят за минималната заплата и минималните осигурителни прагове, но работодателските организации са решили, че няма да отидат.

"Бюджетът е много консервативен. Цифрите са верни, наистина не звучи политически разумно да се увеличават заплати на администрацията с 50%. За десета поредна година бюджетът ще бъде на дефицит, чак 2020 г. се предвижда той да изчезне", обясни Владимир Каролев пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът отбеляза, че има по-значимо увеличение на доходите в здравеопазването, но по думите му "монополът НЗОК остава".

"Догодина пак ще има дефицит в тази бездънна яма. За образованието - трябва да се даде право на училищните настоятелства с директора да разпределят заплатите", уточни Каролев.

Той подчерта, че едни от най-богатите държави като Австрия и Швейцария нямат минимална работна заплата.

"Слава Богу, няма политическа воля за промяна на данъците в България", завърши Каролев.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владиславе,Горанов,за какво поохарчихте толкова бързо 16-те милиарда заем,които взехте,та искате да теглите още 1 милиард???>Защо дълга ни набъбна на 24 милиарда евро и кой ще го плаща?
15
0
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Без манипулации, Тиквоний не ще е на власт
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, дойдат експертите като Каролев. Той нали всичко знае.
13
1
 
8
 
! Отговори
Мама на двама преди 1 година
Ама абсурдно се управляват парите ни в тази държава. Раздути държавни щатове и тотален рекет на работещите. Ако се управляваше като частно търговко дружество до сега да сме се оправили. В администрацията 1 лев на обслужен клиент. В болницата процент от спестените пари да се дават като бонус. Да видим дали тогава ще купуват спринцовки по 10 лева и дали ще пием кафенце по цял ден докато изнервените граждани се чудят как да си свършат работата. Да не говорим, че нашите полицаи в 90% са мафиоти
12
12
 
5
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Страната е в подем!
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е яко в батака !
Яко !
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че нали държавните апаратчици заедно с манг... гласуват за Тиквата!Плаща им пак да гласуват а ние трябва да се гърбим от работа срещу мизерно заплащане да ги рантутим!Работещи бедни!Да еа държавата да ..
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8

Явно си безработен и необразован, защото пишеш само глупости. Като си такъв голям икономист , защо не си намериш работа , а стоиш цял де пред компа и се излагаш .
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина е по-капиталист от немеца с плоския си 10% данък. Ще си останете с продънени джобове, защото освен да крещите „комунисти” по форуми и площади за друго не ставате.
7
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6

Такива дървени философи като теб , които цял ден пишат глупости по сайтовете никъде не могат да работят и никой няма да ги наеме. Ти си знаеш защо другарю.
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само на зам. министри, полицаи, военни и учители да се увеличат заплатите??? Работещите в другите сфери не искат ли увеличение? Ска.пана държава, затова по добре да се насоча към Терминал 2
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4
Абсолютно точен коментар . Искам да попитам другарите необразовани, ако няма архитекти и строителни инжинери да проектират сграда как и къде ще носиш строителни материали като общ работник ? Знам , че не ти е приятно , но това ти образованието и моженето .
4
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СоциализЪма в главите на някои необразовани хора няма да свърши. Сега пречат заплатите на зам. министрите . Сигурно Мика Зайкова е свършила нещо полезно през живота си , освен да обикаля телевизиите и да говори глупости. Такива като нея икономисти при Тодор Живков даваха на висшистите по 130 лв. месечна заплата , а на хамалите и общите работници по 400 лв. Да ама не.
3
5
 
51
 
! Отговори
карина преди 1 година
Научна фантастика е оцеляването на българина в икономическите условия , създадени от тези автори.
2
20
 
15
 
! Отговори
Ку-ку преди 1 година
Абе сиромахомили,къде по света,зам-министър е с основна заплата ,колкото един журналист!Единият прави бюджети,другият клюкарства ,под формата уж на осведомяване!
1
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нашите хора с 50%, на другите ще ги залъжем, за да не скачат много след 01.01.2018г., че председателство ни чака, няма да се излагаме пред чужденците. Трябва да подхвърлим трохи на полицаи и военни, за да не създават ядове по време на председателството.