Според Каролев: Първият ден от болничните изобщо да не се плаща!

Така щяло да се сложи край на мнимите болни
25 окт 2017 10:41, Петя Славова
97
Според Каролев: Първият ден от болничните изобщо да не се плаща!
Снимка: архив, Булфото

"Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща, за да се сложи край на издаването на фалшиви болнични”. Такова мнение изрази пред Нова тв икономистът Владимир Каролев.

Още по темата


Предложението му е свързано с предположението, че хората масово си взимат болничен само за ден – обикновено в понеделник или петък, само за да удължат уикендите си.

Каролев сравни отсъствието от работа заради мними заболявания с кандидатстването за инвалидни пенсии – колкото повече пари е готова да плати държавата, толкова повече "болни” ще се появяват.

Общопрактикуващият лекар Гергана Николова пък обясни издаването на много болнични листове с някои законови разпоредби. Тя каза, че според правилата е длъжна да напише болничен например на шофьор, който вечерта се напива и на следващата сутрин е неработоспособен.


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А парите за здравни осигуровки си остава същите, нали? А, сетих се, вдигнахте ги.
85
0
 
14
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Според агент Камен,и тези като него,на българския работник изобщо не трябва да се плаща...
Как всеки ден тези на власт режат парите на обикновения човек...?
То не беше заплати при пенсиониране,то не беше прослужено време...сега спрете да плащате болнични!
И 460 лева заплата,повече не! Да живее като скот и да мисли само как да върже месеца!
Да видим това правителство колко дни ще изкара още...
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Работодателят" дава работа. А работникът какво дава насреща? Нищо. Работникът трябва да плаща на работодателя. Време е фалшивото определение "работодател" официално да се замени с правилното "работонаемател". Това трябва да изискват пред властта синдикатите.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшивите партийни субсидии няма ли да се спират? Партиите лъжат за разходите си и източват държавната хазна. Натрупват милиони в банкови сметки и започват да плащат на такива да им защитават интересите по медиите.
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си мисля, че се навъдиха много фалшиви политици като Каролев и трябва да спрем да им плащаме поне първите 20 години, докато докажат, че не са фалшиви политици.
81
0
 
19
 
! Отговори
Мечтата на каролев преди 1 година
Мечтата на българската мутра-бузнесмен - да не плащат на работниците си, а даже работниците да им плащат, че работят за тях.
80
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 1 година
И сега джипито има право да дава до 40 дена болнични.После е с комисия.
79
0
 
20
 
! Отговори
Рок енд рол преди 1 година
Непрекъснато дава за пример как немските работници имат по-голяма продуктивност от българските. Само не казва защо когато българин отиде да работи в Германия, работи и получава наравно с немеца, а понякога и повече.
78
0
 
25
 
! Отговори
Рок енд рол преди 1 година
"Каролев да се хване да поработи 3 месеца в производството. "
...
Хахаха! Да поработи, ама как? Преди няколко дена даде интервю, в което каза, че във Фермата за пръв път през живота си е готвил и е хванал тесла и пирон в ръка.
77
0
 
24
 
! Отговори
риторично преди 1 година
Каролев да се хване да поработи 3 месеца в производството. С непрекъснат производствен цикъл и норма. Или да поработи продавачка в магазин всеки ден от 6:30 до 22 часа и един почивен ден. Само 3 месеца! Не повече. После да дава "умни" съвети за болничните.
76
1
 
21
 
! Отговори
Superman преди 1 година
Абе този набеден икономист, защо не върне парите, които му дадоха в началото, а и хотелите от царя?
Защо не казва нищо за далаверите с неплатени данъци и как предлага да се притиснат контрабандистите от началото на прехода до днес? Защо се изхарчиха милиарди за саниране, КТБ, АЕЦ, кой е виновен за оборудването за АЕЦ? Какво предлага като мерки да се върнат всички тези пари и кой е виновен да се изхарчат? До кога ще се дава трибуна на клоуни?
75
0
 
13
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Умник Каролев! Вместо да се дава умни идеи, които са в ущърб на реалните болни, да даде акъл как да се проверяват и контролират издавани болнични. Да се направи система чрез която да се контролира, проверява и установява нарушение на лекаря и в слелдствие от това да се носи реална отговорност. От умните ни икономисти и политици държаа е в това положение.
74
0
 
7
 
! Отговори
Венета до 67 преди 1 година
Съгласна съм само с една част от поста ви. Чудесно е, че носите живот в себе си! Бъдете жива и здрава и да родите прекрасно и здраво дете, и да го възпитате като добър човек! А относно болничните, че трябва да бъдат ограничени както направленията; представете си, че именно когато имате нужда да ползвате болничен, джипито ви заявява, че отпуснатият лимит е достигнат, как бихте реагирали? В този смисъл считам, написаното относно лимитирането на болничните за недомислица!
73
0
 
14
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До Анонимен
Похвално е, че не ползваш болничен. Но има жени, които изкарват проблемна бременност, вършат тежка работа, на крака, с риск за детето и собственото си здраве. Тези жени не могат да са пълноценни на работа, а работодателите не винаги са снизходителни и толерантни към тях. Те какво да правят? Да напуснат работа? Кой ще ги назначи бременни на ново място, откъде ще получават майчинство?
Не може да се говори така- аз не вземам болничен и другите да не вземат. Няма знак за равенство.
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може заради няколко дори десетки или хиляди фалшиви болнични издавани от лични лекари или след негово направление на мнимия болен към свой колега по веригата специалисти да се лишават всички работещи и служещи в държавата с някакви нови разпоредби към трудовия кодекс от тези придобивки да им се надчисляват процентна сума от заплатите за здравно неразположение на работното место свързано с последващи неблагоприятни последици,щото виновноста е за такива отклонения е персонална или две,три лица.
71
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже този с пискливото гласче, който не е работил и един ден в живота си, освен ако кражбите от държавата не ги броите за работа, тръгнал да дава акъл.
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни занимават с този ***! Като е толкова голям икономист, да отива в САЩ - там да се вихри!
69
0
 
17
 
! Отговори
Жоро София преди 1 година
А според мен агент Камен трябваше отавна да е осъден с доживотна присъда за кражби в огромни размери и цялото му имущество да е конфискувано в полза на държавата.
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако питаме личния доктор на този икономист ще се установи че и той е вземал фалшиви болнични
67
0
 
17
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 година
Напоследък някой упорито ни навира в очите царския лакей, изявен некадърник и *** каролев. Сигурно ще го готвят за нов политик, чист и неопетнен...