Евродиректива спира неизправните автомобили от движение

Това ще стане факт още в началото на идната годината
34
Евродиректива спира неизправните автомобили от движение
Снимка: архив, Булфото

Евродиректива, която беше транспонирана от депутатите в Закона за движението по пътищата, ще удари собствениците на коли, които са в неизправност. Регистрацията за такива коли ще бъде прекратявана.

Още по темата
В промените в закона са записани степени на допустими неизправности и тези с най-сериозни ще бъдат спирани от движение, докато собственикът не ги отстрани.

Това ще стане факт още в началото на идната годината.

Досега регистрацията на автомобила се прекратяваше, ако липсва задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Заради това от движение са спрени над 850 хиляди автомобила.

Заради доста стария автопарк в страната ни, явно през следващата година, когато промените ще влязат в сила, спрените коли ще са доста повече.

От поправките обаче ще загуби и МВР.

"2,6 млн без ДДС ще са щетите на МВР от тези промени и това е становището на заместник-министър Красимир Ципов", отсече червеният депутат Георги Свиленски.

Причината – трябва да се бракуват и унищожат много поръчани, произведени и платени стикери за първоначален технически преглед, защото се въвеждат нови.

Отделно, шофьорите пък ще трябва да носят документ за преглед за техническа изправност на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отлично, от години искам да се возя с трамвай във Варна!като го пуснат ще съм сред първите!
8
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, собствениците на таралясници колко минуси са ми напраскали, не е истина.Боли ли ви от истината.Като не може да си съберете пари за свястна кола ще се возите с трамвая.Никой не е длъжен да ви диша отровите, които бълвате.
7
8
 
28
 
! Отговори
ddd преди 6 години
До Анонимен 2На запад (Австрия и Чехия например) има доста стари коли,но просто са поддържани и в добро състояние.Не е важно на колко години е колата а в какво състояние е .За това има технически преглед.Аман от разбирачи.
6
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано поне покрай Европредседателството спрат пушещите таралясници в Центъра на европейска София да не ни се смеят чужденците.Защото улиците на София, а също и тротоарите, приличат на Автоморга.
5
3
 
34
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Престанете с тези далавери и комисиони! Защо ми е този стикер?! Защо трябва да нося каквито и да е документи за преглед?! Пунктовете подават информацията в КАТ, а КАТ да си правят проверка където и както искат! Чудят се какви ли не документи да се печатат, за да може някой да върти бизнес, а друг да получава комисиони! А после - пестете хартията! А пък се и оплакват, че видиш ли, ще инкасират загуба!
4
11
 
17
 
! Отговори
Stefka преди 6 години
До Анонимен 1Казал селянина докато сладко похапва от на мама компота, доволен , че е успял да изплати 9-годишното си BMW.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано!
2
42
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички коли над 10 години трябва да се спрат от движение.Така е в цивилизована Европа.Нали се мерим с тях.
1
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, браво.Ганчовските селяни ще останат без коли и ще им се наложи да ползват градския транспорт.Дано не започнат масови самоубийства.