Евродиректива спира неизправните автомобили от движение

Това ще стане факт още в началото на идната годината
34
Евродиректива спира неизправните автомобили от движение
Снимка: архив, Булфото

Евродиректива, която беше транспонирана от депутатите в Закона за движението по пътищата, ще удари собствениците на коли, които са в неизправност. Регистрацията за такива коли ще бъде прекратявана.

Още по темата
В промените в закона са записани степени на допустими неизправности и тези с най-сериозни ще бъдат спирани от движение, докато собственикът не ги отстрани.

Това ще стане факт още в началото на идната годината.

Досега регистрацията на автомобила се прекратяваше, ако липсва задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Заради това от движение са спрени над 850 хиляди автомобила.

Заради доста стария автопарк в страната ни, явно през следващата година, когато промените ще влязат в сила, спрените коли ще са доста повече.

От поправките обаче ще загуби и МВР.

"2,6 млн без ДДС ще са щетите на МВР от тези промени и това е становището на заместник-министър Красимир Ципов", отсече червеният депутат Георги Свиленски.

Причината – трябва да се бракуват и унищожат много поръчани, произведени и платени стикери за първоначален технически преглед, защото се въвеждат нови.

Отделно, шофьорите пък ще трябва да носят документ за преглед за техническа изправност на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 6 години
До Ивчо 14:Аз пък искам метро на село?!?!?!
28
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ами те първо ще спрат служебни автомобили,бусове и камиони.Предимно те минават прегледи по втория начин.А да видим наистина ли ще спрат дараците.Или пак дядото с ладата.
27
3
 
4
 
! Отговори
корупция преди 6 години
Първо трябва да се спре корупцията на ниските етажи т.е. при ГТП, чрез стриктен контрол и адекватни наказания, както и отнемане на лицензията и след това можем да сме сигурни, че по пътищата има само изправни автомобили.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото разбрах има два вида спиране на регистрацията и два вида проверки - ГТП и крайпътни проверки, които са само за товарните автомобили. Проблемът е, че ако не минеш ГТП и те спрат примерно временно регистрацията, ще трябва да викаш Пътна помощ, за да ти кара колата докато я оправиш, както и накрая, след като я оправиш, за да ти закара колата до пункта за ГТП, а след това не е ясно дали трябва и до КАТ да ходиш. В общи линии засилват бюрокрацията и намаляват безопасността по пътищата.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има и директива за качеството на горивата, но някой смее ли да пипне енергийната мафия...
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България 510 коли на 1000 човека население, средно за ЕС 573 коли на 1000 човека население. Ау-у-у-у колко много са в България. Нали така Крайчо Манипулайчо...
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ще ми е интересно кой и как ще определя колата, таралясника ли е или не!!! Защо нема директива за повишаване на заплатите и пенсиите? Има за всичко друго но не и за стандарта на живот. Изисквания, забрани и глоби, нищо съществено. Важното е плебса да е в напрежение, да не гледа как и колко св краде от Суджуклиите. Започнат ли да мачкат хората с изисквания, които са за страни с висок стандарт, краят на Съджук паша в блузо. Цялата страна се тресе от протести! Пътищата и горивата са трагични.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как па няма директива за спиране от движение на депутатските коли...
21
2
 
14
 
! Отговори
Краси преди 6 години
До Анонимен Дааа, обърнахме си поговорката "Рибата се вмирисва откъм главата". Откъм тялото я вмирисахме ние, загубен български народе, та затуй и главата вмирисана.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам като в западна Европа, годишните прегледи да важат 2 години
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Купихме си нова кола- Браво, честито- На колко години е- Ами почти нова - на 14Единствено в България можеш да чуеш подобен смешен диалог.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охоооо, някой отпечатал 2.6 милиона лепенки за КАТ! Я всичко електронно!!!
17
11
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
До тук 2-3 баламурняци държат да си карат неизправните баракуди и да тровят народа и задръстват града.
16
7
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Събирам желаещи да съдим държавата за това че допуска до движение неизправни коли и по този начин застрашава живота ми и да съдим Столична община за това че въобще не смята да прилага закона и да освободи тротоарите от коли. Фандъкова не иска да налага ред - иска само да раздава обществени поръчки.
15
11
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
Амин дай боже. Българите имат повече коли на 1000 души от датчани, финланци, унгарци, словаци, хървати. А вижте къде са тези страни по БВП на човек пък къде сме ние. Държавата ни разреши по улиците да се търкаля откровена скрап. Няма една върната кола от преглед - всички били изрядни. Резултата е задръстени улици и бавно удушаване в дим. Българите са повече прости отколкото бедни
14
4
 
30
 
! Отговори
:):) преди 6 години
някой е решил да си направи бг ТUV и да цоца парички...
13
1
 
16
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
ако може теамвай и в Плевен :)
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9: Я си дай критериите за "свястна" кола, моля!
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай ***, като повечето в този форум на думи са за спазване на правилата и се възмущават от тези, които не ги спазват.Обаче, когато и те самите не спазват определени правила, започват да носят от десет извора вода за да докажат, че видите ли, то не само те ги нарушавали, а имало и други.Докато това не се изкорени, все ще сме си на дъното.Който и да ни управлява.
10
7
 
19
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ахаа нова хранилка измислихме, че и основание прегледите да поскъпнат.