КНСБ на протест: Иска увеличение на заплати в държавния и частен сектор

Да има ясен регламент как се определя цената на труда у нас, заявява икономист
26 окт 2017 11:03, Петя Славова
15

2321 гледания   |  Още видео
"Определено има израстване във визията на изпълнителната власт в това как трябва да изглежда един държавен бюджет и неговата преразпределителна функция към социалните дейности, но все още има редица сектори, които са недофинансирани", коментира икономическият анализатор на КНСБ Любослав Костов в студиото на "България сутрин".

Той заяви, че на 27 октомври ще се проведе протест на КНСБ. Недоволството на синдикалистите е към Бюджет 2018. Основно шествието ще е насочено към доходите и няма да има други искания или политически привкус.

"Знаете ли, че има професори в Селскостопанска академия на основна заплата от 800 лв.?", отсече синдикалистът пред Bulgaria ON AIR.

Костов смята, че ще има растеж в икономиката, но по думите му реформите се правят на парче. "Трябва да се направи дългосрочна стратегия за развитие", твърди той.

"Ние оценяваме това, което правителството дава тази година, но твърдим, че то е крайно недостатъчно и липсва дългосрочна визия за развитие на социалната сфера в България", коментира Бюджет 2018 икономистът.

С този протест синдикалистите изразяват гражданската си позиция. Според Костов КНСБ е задължено да се съгласи с мнението на членовете си, които са изразили готовност за протест. По първоначални данни на шествието ще има около 7-8 хил. души.

"Реформите имат технически характер, правят се на парче. Липсва ясна визия за борба с демографската криза, за дългосрочното развитие на социалната сфера. Искаме и ясен регламент как се определя цена на труда в България", категоричен е Костов.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пенсиите?
13
0
 
4
 
! Отговори
риторично преди 1 година
Протест, протест, ама на тоя протест няма да излязат ни учители, ни лекари, ни инженери, щото на тях им ОБЕЩАХА увеличения. Ще излязат само бачкатори, ако чорбаджията ги пусне. Щото за бачкатора- 50лв отгоре. За някои това са джобни пари за деня, за други- увеличение за МЕСЕЦА. Да ги харчи ли, в рамка ли да си ги сложи, или да ги внесе на влог, та после да пишат статии, че българина забогатял и имал много пари в банката.
12
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Посланието от държавата е следното,тези ,които наричате чорбаджии ги напълнихме с пари те съответно вече благодариха ,сега се опитайте да изкрънкате нещо от тях.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По света синдикатите не са израстък на властта и защитават правата на работниците!А тукашните са игнорирали истинските трудещи се и произвеждащи нещо че да има какво да ядат непроизвеждащите..и се занимават само със заплатите на чиновници..учители..милиционери..доктори и др.подобни!
10
0
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Не лъжи
Заплатите за човек с висше образование започваха от 175 лева, преди това от 155 лева, преди това с по-малко. През 80-те започваха от 155 и 175 лева. То и в САЩ преди много години един долар е бил колкото 100 или повече сегашни долара...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Заплатите пречат на бизнеса", това каза един гелосан.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплатите в България винаги са били ниски и затова имаше , има и ще има корупция . При Правешкия хитрец Тодор Живков заплатите почваха от 120 лв. за човек с висше образование. Колкото и да се увеличават никога няма да стигнем Западна Европа по заплати , а и по нищо .
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският Феотдал Трябва да разбере,че най ГОЛЕМИЯТ МУ АКТИВ В НЕГОВАТА ФИРМА Е БЪЛГАРСКИЯТ РАБОТНИК И СЛУЖИТЕЛ ПОРАДИ НИСКОТО ТРУДОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ БГ.РОБОВЛАДЕЛЕЦА ПЕЧЕЛИ ПАРИ ОСВЕН ОТ НЕГОВИЯТ ТРУД И ОТ НЕГОВОТО МИЗЕРНО ЗАПЛАЩАНЕ.И Във Всяка Държава има ясен регламент за Възнаграждението на своите Съграждани.Тука ма Бизнеса не са доволни че се вдига МРЗ Става 258€.Ми като не сте доволни както обичат да казват.Ми Напуснете Развивайте си Бизнеса в Друга Държава.Ма Там Няма такова ЗАПЛАЩАНЕ !
6
1
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
не визирам теб говоря по принцип ! иначе си прав на 100% .....но и за тва се иска акъл ...а от българина освен дървени философии и всенайковщина няма да видиш друго ......
5
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 1 година
До бг смешки 2 - защото предполагам, че визираш мен то да ти кажа: не е необходимо да разбираш. По просто и работещо е да вземеш на готово това което работи в по напредналите държави. Но не ни изнася, нали? Инак, да копаме според каквото лобито налага ни бива. Както и да се "подиграваме" на другите от "височината" на своята "компетентност". Хубав ден ти пожелавам.
4
8
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
ЦАРЕ СМЕ в играта - на българина всичко му е ясно и му разбира ч@турата от всичко ...за тва държавата му е пълен леш .... също така сме царе на дрънкането на глупости и измишлиотини ....... за твА И ХАЛА ни такъв ! но всеки народ си заслужава съдбата .....
3
3
 
7
 
! Отговори
икономикаИкономична преди 1 година
синдикалните философи като съберат членския си внос да назначат селскостопанския професор консултант на частно за 8 хиляди лева месечно
2
0
 
17
 
! Отговори
дядо Пенс преди 1 година
А тия,които построихме тая държава, да живеем с 200 лв ,а ?
1
0
 
21
 
! Отговори
Krom преди 1 година
То пък е много сложно. По Европа има минимална часова ставка за типове професии. Не можеш под това, а колко над него - няма ограничения. Но при нас всичко е сложно, тежко, невъзможно и така насетне. Царе сме в играта "101 защо ... да не свършим нещо". Апропо, КНСБ да не прави сезонно излъскване на позападналия си имидж, а да отиде по провинцията където всякакви феодални "бизнесмени" дерибействат над хора за по 200 - 300 лева месечно. Или ... да се застрелят.