Пак раздор в дясното обединение: Без СДС то било ОФ

Лукарски против съюз със споделящи хомо съжителството
26 окт 2017 10:34,
22
Пак раздор в дясното обединение: Без СДС то било ОФ
Снимка: архив "Булфото"

Поредният опит за дясно обединение у нас отново започва с противопоставяне между участниците в него.

Преди седмица СДС покани ДСБ на разговори за общи действия, а преди дни ДСБ покани десни формации на форум без СДС. Причината – че още не били излезли от управлението на ГЕРБ. Днес лидерът на сините Божидар Лукарски нарече сбирката на тъмносините събрание на Отечествения фронт (ОФ).

"По принцип смятаме, че трябва да се проведат разговори за някакво обединение в дясно извън ГЕРБ, извън парламента, но те трябва да са не про- и анти- дадени личности, не на парче, а на идейна и политическа основа", обясни Лукарски пред bTV.

Той допълни и че най-големият политически фантазьор не може д аси представи три от партиите, поканени от ДСБ, като десни – "Да, България" ДЕОС и "Зелените".

Още по темата

"Това малко ми прилича на събиране от типа на Отечествения фронт от преди 9 септември, малко като едно ново ОФ, защото не виждам ясно изразени дясно-консервативни ценности, като говорим за дясно, нито при ДЕОС, нито при "Зелените", нито при "Да, България", каза още лидерът на СДС.

Той обясни, че партията му е отправила покана към ДСБ, защото те са най-близки до техните виждания за дясно-консервативни ценности.

"Лидерът на ДСБ заяви, че няма да се водят разговори със СДС, изобщо с формации, които не са напуснали управлението "Борисов 2". БЗНС защо са там? Нямам спомени Николай Ненчев да е напускал правителството до края", каза още Лукарски и допълни: "Малко логиката се губи и малко пак ОФ – за едни може, за други не може".

Той обясни и че в подобен ОФ не би участвал.  "Ние не споделяме ценности, които те споделят във връзка с хомосексуалното съжителство, например. Учудвам се какво е общото във виждането за данъчна политика между ДСБ и останалите. Явно ги събират каузи анти определени личности", заключи Лукарски.

Той не отговори категорично за отношението на СДС към третия кабинет на Борисов. "В никакъв случай не мога да кажа, че го подкрепяме или че сме против (...) ние сме опозиция на определени политики, имаме определени забележки и конструктивни критики", каза той.

Лукарски не хареса бюджета за догодина и го нарече социалистически, "проБСП бюджет". Според него държавата налива пари в доста нереформирани сектори. "Бюджет на запушване на дупките – който е по-гласовит, той получава", обобщи го лидерът на сините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе този плати ли си наема на партийната централа, напусна ли я вече?
13
4
 
11
 
! Отговори
десен преди 6 години
Който, се е докоснал до ДСБ, му се случва същото, каквото се случва на докосналите се до ДПС. СДС + ДБГ+ССД+БНД+НДСВ и други ще бъдат много повече от тези.
12
3
 
8
 
! Отговори
Гого преди 6 години
е, то ясно, че всички десни партии у нас са една голяма смешка, за съжаление. ни една не става за нищо.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пипонестия и Изцъкления са новите сини лъвчета-емблема
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те въпросните формации ли организации не заслужават и коментар даже :))) Направо са си за търговския регистър да ви каже :)))
9
1
 
13
 
! Отговори
u4en преди 6 години
За да си успешен политик.трябва да имаш хариз. -излъчване. А тази карикатура - и си го избраха пак. СДС-абсолютно недалновидни аматьори. Повече никой няма да ги иска в коалиция !
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лукарски събра 150 преференции в цяла Пловдивска област!!! Даже партията му не е гласувала за него - хахахаха
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде лесни за да са десни! В новините влизат само с глупавите си скандали Кой е по-по-най! Но оттекоха в канала май.
6
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тоя Лукарски , като му видя мазната физиономия , ми се прихожда до тоалетната !
5
0
 
36
 
! Отговори
биби преди 6 години
Тоя Лукарски е много неприятна личност...
4
1
 
22
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
"Десни"??!! От породисти, чистокръвни комунисти не можеш да очакваш друго освен заклеймяване.
3
1
 
20
 
! Отговори
калашников преди 6 години
абе с две думи сборища от дружинки...
2
2
 
15
 
! Отговори
прошку прошкув преди 6 години
файтоните пак се нареждат надъхани - да не идват избори, има ги ръси костовия Раданчо пак "бай-туй, бай-онуй" уверен в космическата си победа, нема се диша из форумите сред пушилката и от останалите чуждестранни агитки по опорни точки
1
5
 
28
 
! Отговори
ПОСЛЕДНИЯ Г.ЛУПАК преди 6 години
Тарикатите като КОСТОФФ и СНАХАТА отдавна се спасиха и си броят пачките. ТОЯ още не успял достатъчно дълго да е министър за да спести поне 10 МЛН. От закуски. НАШИТЕ ЗАКУСКИ