Таксиджиите без изпит за удължаване на разрешителните

Депутатите решиха това единодушно на първо четене
26 окт 2017 14:05,
5
Таксиджиите без изпит за удължаване на разрешителните
Архив: Булфото

Удостоверенията на таксиметровите водачи ще се удължават, без да се полага наново изпит. Условието е заявлението за преиздаване да е подадено в 14-дневен срок преди изтичане на валидността на удостоверението.

Това решиха единодушно депутатите на първо четене с промените в Закона за автомобилните превози.

С промените ще бъдат улеснени около 70 000 водачи, които вече имат издадени удостоверения, да не се явяват отново на изпит и да не са длъжни да представят всички документи, които за изискват за издаването на разрешителните.

Георги Свиленски от БСП посочи, че промените, с които разрешителните на таксиметровите шофьори са щели да изтекат на 1 януари 2018 г., са приети преди две години от ГЕРБ и Реформаторския блок.

"Две години след този закон стигаме да отменянето на тези разпоредби за полагането отново на изпит. Още тогава казахме, че този закон ще изкара всички таксиметрови водачи да стачкуват, а сега Министерски съвет прави промените", напомни соцдепутатът.

"Няма как да ги караме през 5 години да минават изпит за таксиметров водач. Ние подкрепяме това предложение, но ще продължаваме да твърдим, че секторът таксиметров транспорт не е регулиран правилно", настоя Свиленски.

Той поиска парламентът да гласува промените и на второ четене още днес с мотив, че са важни за водачите, които чакат да си подновят разрешителните преди 1 януари. Предложението обаче не беше прието и в крайна сметка срокът между първо и второ четене ще бъде 3 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
НА преди 6 години
До ДА Цената от 1.30 на км.е определена от столична ощина с решение 311 от 2011 година преди да пишеш нещо се информирай.Това е стойноста на реалния таксиметров превоз .Всеки който вози пос тази цена е в сивия сектор и не плаща осигуровки с което са ощетени пенсионери,деца и тнТака че продължавайте да се радвате на картелите които ушким ви возят на ниски цени и не внасят един лев в държавата.А по принцип само вие си мислите че се возите евтино но бакшишите на са балами и ви спукват от помпане
3
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Браво,дупетати!Махнете всички изпити и проверки на таксиджиите!Страх ви е от протести,нали!?Те книжки нямат,не можахте с "помпите" да се справите,половината си слагат стикери "1.30 км" и това било законно-кой видял,видял след като се е качил и т.н и т.н.Страх лозе пази-нали,ББ!
2
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Че те половината са ***, които и името си не могат да напишат, а вие на изпити искате да ходят :) :) :)
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те за книжки не са държали изпит пък сега остава и на изпит да ги пратите.