ДПС пише на Брюксел: Не щем националисти и ксенофоби във властта!

От движението пак искат оставка на Валери Симеонов или на целия кабинет
Обновена: 27 окт 2017 16:35 | 27 окт 2017 13:08, Василия Пейчева
112
ДПС пише на Брюксел: Не щем националисти и ксенофоби във властта!
Снимка: архив "Булфото"

За пореден път от ДПС поискаха или оставката на вицепремиера Валери Симеонов, или на целия кабинет и се обявиха срещу участието на "Обединени патриоти" във властта.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ обвини и ГЕРБ, че не са изразили позиция досега за участието на "националисти и ксенофоби" в управлението и затова от ДПС са поставили въпроса в писмо пред европейските институции – Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент, председателите на европейските партии.

Още по темата

"Докато в Европа системните партии избягват да не съставят коалиции с националисти, то в България те участват във властта и всички виждаме какво се случва в страната. В писмото призоваваме за общи действия срещу популизма, ксенофобията, национализмите и радикализмите", обясни Карадайъ.

Лидерът на движението цитира и медийни публикации, в които се твърди, че има незаконно строителство в Златоград от страна на телевизия СКАТ, собственост на Валери Симеонов.

"Докато медиите питат какъв е резултатът - заплаха към медиите от сайта на Министерския съвет. Това ли е сигналът, който искаме да пращаме към обществото, това ли е спазването на закона еднакво към всички, това ли е правовата държава?", запита Карадайъ.

"Кой работи против държавата? ГЕРБ работи против държавата с включването на националисти във властта, при наличието на всички тези факти, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес", продължи той.

Павел Шопов от "Обединени патриоти" пък определи нападките на ДПС като "нищо ново" и "претоплени манджи". Според него няма друга партия, която да осъществява политика на омразата, както прави ДПС.

Той обясни, че и острите реплики от страна на патриотите са ответна реакция.

"Това са ответни реакции, на езика на любовта ли да им говоря? Да ги обичам ли тия, които имат най-голям принос за загробването на България. На езика на любовта ли да говоря, когато говорим за управленията с участието на ДПС, когато говорим за кръговете от фирми, за корупцията, която е емблематична точно за ДПС. Приказките за ксенофобия са им останали като въоръжение. Те вървят стремглаво надолу, виждаме че са с най-ниския изборен резултат", заключи Шопов.
 
"Тази практика ДПС да прави непрекъснато доноси срещу България или срещу определени политици, е от много години насам. Това е практика на партия, която работи срещу българските национални интереси и се мъчи да окепази България пред европейските институции", коментира и Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти".

По думите му откакто формацията е във властта, патриотите не са направили нищо, което да дискриминира или да преследва някого на расов, религиозен или какъвто и да е принцип.


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Пак ще го напиша, след което ще ми спрат достъпа за още два три дни. Но етническите партии са националистически партии. Турците, евреите са в своите държави националисти. Едните милеят за османската си империя, другите споделят нарцистична идеология за народа си. В чуждите държави се броят за либерали, но пак са организирани на етнически принцип, т.е., моят народ над всичко.
94
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
До minava6t

Скато
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95

Държавата си се е казвала България, това име фигурира във всички чуждестранни карти не само през Средновековието, но и от времето, когато българските земи са били османска провинция - дори и тогава те са обозначени като България.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чалмата запали

Не пиши щуротии.
Никой народ не е виновен заради това, че водачите му са предприели нещо или са направили некоректно изказване.
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой по време на Византия ще ти разреши да дадеш име на Държава и тя да се казва България , а корабче минава ли?
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там долу са ту дали една Книга да прочетеш , в История на България не пише поне на български език щото е срамна и позорна Истината но на други езици пише точно и ясно
89
7
 
5
 
! Отговори
Чалмата запали преди 1 година
Смърт за турците!
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама никой не те е питал , слвянизирани/хриатиянизирани по Византия днес българи , повече сам прочети нататък:
Османо-римска империя, българи и тюрки
Автор: Стоян Динков
Дата на издаване:Април 2012
ISBN:978-954-28-0915-9
Страници:160
Корична цена:10 лв.
87
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
И аз не ща потурчени хидроинженери и пр.специалисти.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
залага си и жената.И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
85
1
 
3
 
! Отговори
имперския синдром преди 1 година
Срещал съм италиански депутати,които се превъзнасяха,че са членове на Римския сенат!Не италиански,а Римски!Престарели съветски генерали,в мирно време станали "Герой на Съветския съюз",които ръмжат срещу Путин,че до сега не е смачкал САЩ и Европа!И нашенски перекендета,сричащи на развален турски,дето дива тъга тъгуват по Османската империя!Какво да кажеш на такива хора!?
84
3
 
6
 
! Отговори
альо Брюксел преди 1 година
Карадай настоява за касиране на изборите в Австрия
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агенти на ДС един дол дренки ДпС и НФСБ.
82
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Анонимен
Явно не помниш всичко. Но нищо ще имаш много поводи да си припомниш.
81
2
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 1 година
Значи си мислиш, че и в Турция един ден ще се гласуват закони на български така ли? И турският парламент няма да е турски, ами ще е на всички? Ти от лудницата ли пишеш?
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя няма ли да го пратят на един опреснителен курс по български език, че не му се разбира?
79
5
 
7
 
! Отговори
minava6t преди 1 година
До Анонимен77; Вие доброволно хванахте пътя към терминал № 2 ; Прав ви път и да не се завръщатае никога. Не си пътувал в монтанско,врачанско, пазарджишко,смолянско,габровско,сливенско...за да видиш трагедията на изоставените къщи и села. България не е София. Погледни и в друга посока. НЕ ТРЪГВАМЕ ЗА НИКЪДЕ. ТУК СМЕ НА 111.000 КВ.КМ.
78
8
 
4
 
! Отговори
minava6t преди 1 година
До Умник до 64; Не, не съм съгласен. Парламента не е български, той е на всички граждани на Република България. Скоро там ще се гласуват и закони на други езици. Ако не там, ще се гласуват на друго място но обезателно в рамките на наличните 111.000 кв.км. Повярвай ми ,че така ще бъде. Знам, чета, пиша и говоря български. Също така чета,пиша и говоря руски, френски, английски и родния турски език. Езикът е богатство. За " СТЯГАНЕ НА КУФАРИТЕ И ЗАМИНАВАНЕТО" вече се изказахме-ще ви боли и то много
77
3
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 1 година
Не са никакви Патриоти а Озлобени от векове насила Славянизирани/християнизирани роми(Сиви гълаби) , повече информация:
Османо-римска империя, българи и тюрки
Автор: Стоян Динков
Дата на издаване:Април 2012
ISBN:978-954-28-0915-9
Страници:160
Корична цена:10 лв.
76
6
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 1 година
Не, от ДПС говорят за родолюбието като цяло, а не конкретно за т.нар. "патриотичен фронт", които са толкова патриоти, колкото аз китаец. На ДПС родолюбието им пречи, защото те не се чувстват българи, техните лидери се крият в турските посолства, срещат се тайно с турски представители, агитират на турски език и използват език на омразата срещу българите. ДПС е партия, която работи за унищожението на България. Що се отнася до ЕС - никой не ни е питал дали искаме да сме част от него.