ДПС пише на Брюксел: Не щем националисти и ксенофоби във властта!

От движението пак искат оставка на Валери Симеонов или на целия кабинет
Обновена: 27 окт 2017 16:35 | 27 окт 2017 13:08,
112
ДПС пише на Брюксел: Не щем националисти и ксенофоби във властта!
Снимка: архив "Булфото"

За пореден път от ДПС поискаха или оставката на вицепремиера Валери Симеонов, или на целия кабинет и се обявиха срещу участието на "Обединени патриоти" във властта.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ обвини и ГЕРБ, че не са изразили позиция досега за участието на "националисти и ксенофоби" в управлението и затова от ДПС са поставили въпроса в писмо пред европейските институции – Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент, председателите на европейските партии.

Още по темата

"Докато в Европа системните партии избягват да не съставят коалиции с националисти, то в България те участват във властта и всички виждаме какво се случва в страната. В писмото призоваваме за общи действия срещу популизма, ксенофобията, национализмите и радикализмите", обясни Карадайъ.

Лидерът на движението цитира и медийни публикации, в които се твърди, че има незаконно строителство в Златоград от страна на телевизия СКАТ, собственост на Валери Симеонов.

"Докато медиите питат какъв е резултатът - заплаха към медиите от сайта на Министерския съвет. Това ли е сигналът, който искаме да пращаме към обществото, това ли е спазването на закона еднакво към всички, това ли е правовата държава?", запита Карадайъ.

"Кой работи против държавата? ГЕРБ работи против държавата с включването на националисти във властта, при наличието на всички тези факти, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес", продължи той.

Павел Шопов от "Обединени патриоти" пък определи нападките на ДПС като "нищо ново" и "претоплени манджи". Според него няма друга партия, която да осъществява политика на омразата, както прави ДПС.

Той обясни, че и острите реплики от страна на патриотите са ответна реакция.

"Това са ответни реакции, на езика на любовта ли да им говоря? Да ги обичам ли тия, които имат най-голям принос за загробването на България. На езика на любовта ли да говоря, когато говорим за управленията с участието на ДПС, когато говорим за кръговете от фирми, за корупцията, която е емблематична точно за ДПС. Приказките за ксенофобия са им останали като въоръжение. Те вървят стремглаво надолу, виждаме че са с най-ниския изборен резултат", заключи Шопов.
 
"Тази практика ДПС да прави непрекъснато доноси срещу България или срещу определени политици, е от много години насам. Това е практика на партия, която работи срещу българските национални интереси и се мъчи да окепази България пред европейските институции", коментира и Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти".

По думите му откакто формацията е във властта, патриотите не са направили нищо, което да дискриминира или да преследва някого на расов, религиозен или какъвто и да е принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До minava6tСкато!
52
1
 
11
 
! Отговори
В друг сайт, преди 6 години
някой подробно цитира изказване на Саркози относно ромите. То на 100% покрива казаното от В.Симеонов в онова негово изявление, за което той получи присъда.Разликата е само една - Симеонов подчертава, че негативните характеристики, изброени от него, са присъщи само на ЧАСТ от ромите. Саркози твърди, че тези характеристики са присъщи за ВСИЧКИ роми.Защо БХК не съди Саркози? Ами защото няма кой да им плати за подобен съдебен процес, пък и ще са им нужни аргументи, за да оборят твърденията му!
51
7
 
4
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Zv.;ДПС е всъщност огледалото на България.Има турци, помаци,българи, македонци, роми като народни представители. В ГЕРБ ,БСП,ОП,Воля има ли таково широко представене. И престанете да ни гоните. Този път няма да хванем към южната граница. Този път ще ви се случи голяма случа и майките ви ще ревнат на умряло. По-добре е от сега да си подготвите шалварети и кърпите защото това единственно ще ви спаси. Умирате от яд и завист,че не можете да разигравате коня си както го правехте преди 1989 г.
50
4
 
11
 
! Отговори
АТАКА преди 6 години
Българските "националисти" са сред най-толерантните и безобидни патриоти в Европа. ДПС да се радват, че нямат все-още силен противник подобен на патриотичните партии в Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Дания, Швеция и други страни, застанали начело на държавите си или участващи с 25+% в коалиция с национал-консервативни партии. Няма място за противоконституционни партии и движения като ДПС и ДОСТ в една европейска държава !
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС да напусне парламента.
48
1
 
12
 
! Отговори
Има ли по-големи преди 6 години
нацисти и ксенофоби от част от членовете и симпатизантите на ДПС?Кой иска възстановяване на границите на някогашната Османска империя, изкуствено обединила под една власт над 50 различни народа и натрапила господството на онези, които са по-назад в цивилизационното си развитие?Кой пише по стените "Смърт на българите"?Депутатка и активистка на коя партия призоваваше ромките да раждат още повече с аргумента "Държавата ще ги гледа (децата им)"?Чии симпатизанти приемат радикален ислям и бурки?
47
0
 
15
 
! Отговори
българина преди 6 години
а ние нещем турски партии, пардон ислямски и то три в България.
46
2
 
15
 
! Отговори
Zv. преди 6 години
Като не искате-кръгом и у вас.Не можете да преживеете,че вече няма постове и яко плюскане за вас.Вие сте абсолютно извън закона партия,която има наглостта да има претенции.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искам ферари
44
3
 
19
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Ние пък българите не искаме да има етнически партии в парламента, защото се очаква, че всяка партия защитава интереса на народа като цяло, а не дели хората според това от кой етнос са и каква религия изповядват. ДПС - противоконституционна шайка от крадци.
43
3
 
15
 
! Отговори
сс преди 6 години
и ние Българите не искаме турски националисти във власта
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиновници ! нещо за езика на омразата няма ли да кажете ?
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не ви харесва управлението оставките и да ви няма.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия насаждат ксенофобия срещу патриотите, евтин популизъм цирк и клевети.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турски говорещи 155.000.000 и се увеличават много бързо!!! знаете защо нали??? 😂😂😂
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето кой пише доноси до Брюксел.
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез потурнаци и те не знаят какви са какво искат!И турците в турция ги гледат с отвращение и пренебрежение и българите в България също защото историята показва че не са нито турци нито българи а потурчени цгни!В турция им викат гяуриНито кон..нито магаре а катър!
36
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустафа Карадайъ и всички от ДПС които се припознават за турци да си ходят в Турция да си правят партия и да се конкурират с националиста Ердоган.Мястото им е там не в България където работят противинтересите на държавата ни.
35
7
 
8
 
! Отговори
Софиябад преди 6 години
Споко ефенди, скоро София ще има кмет родом от Кабул..
34
8
 
5
 
! Отговори
няма лошо преди 6 години
е....нека знаят европейските лидери, че им предстои да седят на една маса с лица, които днес искат да изметат роми и турци...пък утре може да поискат да изметат европейците...все пак и те не са "чисти аспарухови българи"