КНСБ си протестира, от НС: Правим каквото можем!

Социалният министър увери: Заложен е ръст на заплатите!
48
КНСБ си протестира, от НС: Правим каквото можем!
Снимка: БТА

На фона на протеста на КНСБ за по-високи доходи на работещите, социалният министър Бисер Петков увери, че правителството прави каквото може.

Самият той прие декларацията с исканията на синдиката и се срещна с тях.

"Казах им, че кабинетът прави възможното чрез инструмента, с който разполага - минималната работна заплата, да съдейства за скок на доходите. В бюджета за следващата година е заложен ръст от 460 на 510 лева на минималната работна заплата", обясни Петков в парламента.

Освен това той е потвърдил, че това е един от приоритетите на правителството.

Според социалния министър обаче не трябва да се увеличават заплатите "на калпак", както искат от КНСБ по 100 лева отгоре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Парадокс-менте преди 6 години
Всички страни около България и Западните Балкани извн ЕС имат вече почти двойно по-високи заплати и пенсии, таблиците са публикувани в медии! Така че големият ръст се дължи само на изключително долната политика за ниски доходи на българите, които продължават да се самонаказват
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...НС: Правим каквото можем! ". Ъ? Молим, значи нищо не можете!!! Най-важното - не можете да мислите, даже грабежът ви е тaп - всички ви разбират - шуробаджанаци, суджуци, саниране, концесии, заеми, обогатяване, всячески. И ... не можете да са честни! И не ни внушавайте със заклинанието "Вие ни избирате". Хитрушковци, НЕ-Е! Вие се самоизбирате, т.е. САМОНАЗНАЧАВАТЕ СЕ! И още в четвъртък от обяд духвате "в командировка" и по родните си места - "при ВАШИТЕ избиратели". И забравяте, че сте ОБЩИ!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и двойно да вдигнат минималната, пак сме с най мизерните заплати в ЕС, в македония и сърбия
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петков да живее тойн и семейството му с 510 лева... но не, те си повишиха заплатките с 1000 и горница, заради това, че много работят, но резултат за хората, никакъв
34
4
 
13
 
! Отговори
Re: Барбара 2 преди 6 години
Ще ви дам пример - една компания, или холдинг, която има 4 почивки по 15 мин. за служителите има по-високи резултати, от подобна със стресирани служители.Ако компанията или холдинга направят безплатна детска градина в холдинга, служителите са много по-продуктивни. Никога във фирмата си не съм искал стресирани служители, и съм се стремял да реша проблемите им. Японците казват: човекът не е робот, факторът човек е важен. Так че тепърва, ще учим БГ работодателят на отношение към служителите си!!!
33
2
 
13
 
! Отговори
Re: Барбара преди 6 години
Пари не се печелят със стрес. Защото на 50 г. ще сте емоционална, физическа и психическа развалина. Ще пиете по една шепа хапчета, накрая внуците и роднините Ви ще харчат парите и имотите ви. Затова проклятието на китайците е: "Живейте в интересни времена" - хората още в миналото са разбрали, че прекалената амбиция и стремеж към пари водят до анормалности. Погледнете германецът, той работи спокойно и методично, свършва повече работа от стресирания работник. Тепърва ще градим психология на БГ шеф
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми хубаво. И ние работим колкото можем.С други думи, всички си правим оглушки.И докъде мислите че ще стигнем така?
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение вече дали заплатите ще се вдигнат, той народа бяга и България си отива.Ще вдигнете заплатите с 10 лв. и какво?Народа много добре си дава вота за комунистическата ви "държава" като бяга като от Чума от тази "страна".
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея па едни синдикати, комунистическо образувание.
29
9
 
12
 
! Отговори
Циник до 32 преди 6 години
Взимам си думите обратно, и прося извинение!КНСБ за съжаление е като много други организации у нас!Сдружение на тарикати - намерили лесното!
28
2
 
14
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Протестира се за 100лв .........................мани безнаказаността, ако вземаме по 100лв повече ще се оправим........................Кооооооооооооооооооооооолко да сме прости.
27
4
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
докато не се намали БЕЗУМНАТА държавна администрация наполовина на тая малка държава с една шепа работещ народ пари все няма да има
26
17
 
9
 
! Отговори
Барбара преди 6 години
Ако не им харесва нещо, да идат в частния сектор да работят и да видят как се изкарват пари. Да, ама не. Виждал съм няколко как грохват на втората седмица от работа и стрес, защото те такова нещо не са виждали никога в живота си. Напускат и се връщат обратно на държавните си работи за по-малко пари. Една ми викаше "хубави са парите, ама работата е много, не всичко е пари". Е щом не всичко е пари и предпочитате спокойствие, защо мрънкате постоянно?! Пари има, но се вадят с яко труд и стрес.
25
12
 
1
 
! Отговори
От 24 преди 6 години
***, не съм имал намерение да те обиждам, напротив, соча те за пример, че вместо хленч трее зор. Иначе все ти е вътрешно! А такива митинги кат днешния си е чисто хленчене и просия.
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе маке, от тук пишещите едва ли някой е ходил на тоя кух митинг. Всеки някак си се е устроил. Ама им се чудя на тия тревопасни, че хем не им харесва, хем гласуват за статуквото, хем и верват на разни измислени герои като тоя дръвник от кнсб. Лyдo племе! Само тук таме нещо качествено.
23
3
 
21
 
! Отговори
Мисия Лондон преди 6 години
В тая държава НИКОГА няма да се оправи положението!
22
10
 
7
 
! Отговори
Циник до 24 преди 6 години
Шеметак...за 6 месеца - говорих поносим немски...сега перфектен!Ти не се коси за мен!Зор..мор...харесвам професията си...печеля добре (даже и за Германия) а комплексари могат да ме цу нкят изотзаде!
21
2
 
6
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 24 що мислиш че я не съм си решил проблема просто казвам каква е истината а она ич ама ич не е убава ай наздраве
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкакъв бизнес ? протестират държавните предприятия . И искат държавата да им увеличи доходите
19
7
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
КНСБ се "бори" за по-високи заплати на нищоправещите в държавната сфера!Огромната част от работещите "трябва да си натиска пар цалите" по разни фирми.При мен - вече повече от 7 години IG-METAL ми издейства - всяка година средно по 3 - 3,5% увеличение на заплатата...но това е профсъюз ...а не като КНСБ мафиотско сдружение по интереси