Ламбо преди Конгреса: С войните дотук или ние ще сме дотук!

Актьорът излезе с отворено писмо до критиците на Корнелия Нинова
27 окт 2017 14:21,
102
Ламбо преди Конгреса: С войните дотук или ние ще сме дотук!
Снимка: архив "Булфото"

Стефан Данаилов, актьорът-любимец и емблема на БСП, излезе с отворено писмо до критиците на Корнелия Нинова ден преди конгреса на социалистите.

На най-висшия си форум утре червените ще обсъждат как да бъдат алтернатива на ГЕРБ. Очаква се обаче недоволните от политиката на Корнелия Нинова да я подложат на сериозни критики.

В писмото си Ламбо ги призова да спрат войните или те ще свършат работата на опонентите, която те не успяват да свършат.

"Не мога да си обясня каква е тази мания, всеки от "нас" да си мисли, че нашата столетница не може без всеки от "нас", че ако не сме "ние" - другите са само грешници, че можем да служим на хората и Партията, само ако сме в нейното ръководство... и никъде другаде...", пише актьорът-социалист.

Още по темата

Той пита какво ли мислят за това хората, които дори не са членове на БСП, но от години вярват безапелационно на партията.

"Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа инициатива, че няма визия за развитието на Партията в перспектива, че няма опозиционно поведение - Вие, другари, имате ли идея, какво всъщност значи това? Мислите ли, че само вот на недоверие, поискан от парламентарната група е достатъчен да олицетвори опозиционно поведение, ако не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?", пише още Данаилов.

Той напомня битките на соцлидерката и пита къде са били критиците й тогава. Ламбо изброява издигането на Румен Радев за президент, въвеждането на мандатност за лидера и депутатите от БСП, многото законодателни инициативи, борбата за Бузлуджа, за телевизия на БСП, за Бюджет 2018.

"Отдавна си задавам въпроса - кога и защо рутината се настани сред нас? Забравихме призива на писателите до 49-тия Конгрес да оставим в миналото задкулисните игри, компроматите и компромисите с политическото ни кредо", пише още Стефан Данаилов.

Той допълва и че не пести критики и към Нинова, които споделял и със самата нея.

"Тя е самоотвержен биткаджия, но готовността й за поемане на отговорност от името на цялата партия не винаги е най-доброто поведение за един водач. Препоръчвал съм й, че има нужда понякога да изчака и опипа пулса на общото мнение. Да си пръв сред равни не значи първи да поемаш всички тежки удари", пише актьорът и допълва: "Подкрепям Корнелия, вярвам й, нейният хъс за победа над нашите опоненти има истински притегателен заряд и не бих се лишил от радостта от сърце да й помагам".

Ламбо подкрепя и тезата, че може би е време младите да поведат редиците, а възрастните да ги следват.

"Войните помежду ни трябва да свършат тук и сега или те ще довършат онова, което не се отдава засега дори на опонентите ни! Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме  за работа!", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкичкия Ламбо. Явно си няма роднини да си го приберат, да не става за смях на хората
64
4
 
20
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
63
1
 
10
 
! Отговори
Същността на преди 6 години
НЕЩАТА от 1917 до сега с 5 изречения е ОПИСАЛ 72! ЧЕТЕТЕ!Точно това ни обясни лекторът през есента на 1989( всички в България имахме "ПАРТИЙНА Учебна година" в работно време!!?? Още тогава партията разбра, че НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА.
62
3
 
11
 
! Отговори
И още; преди 6 години
Никаква услуга не сте направили на Радев да стане президент, НАПРОТИВ;хората с отврат си спомнят 45 години БКП и сега като гледа, че най-богатите са пак от БКП/БСП, бивши от ДС, съвсем разбира какво ви ВЛЕЧЕ към "вечната дружба"( Путин-същия). И със същото подозрение наблюдава политиката на Радев( защото чуха, че "няма да му е простено ако се отклони от политиката на БСП").Сега сме в ЕС, не сме в СИВ да си ИЗМИСЛЯМЕ КОЛКО е "наПред социкономиката начело със СССР??!"Пари трябват( ама не за ВАС!
61
3
 
13
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
60
3
 
11
 
! Отговори
С.Данаилов, преди 6 години
след 45 години БЕЗПРАВИЕ на народа и угояване на одна партияБКП хората не искат да я чуят.Затова ПРОПАДНА социдеята и комунизма.Най-добре като САЩ да имаме две партии РЕПУБЛИКАНСКА и ДЕМОКРАТИЧНА, а такива БКП/БСП да са ЗАБРАНЕНИ!!!НИЩО не може да направи СЕГА БСП, след като 45 години УПРАВЛЯВА и претърпя РАЗРУХА изкуствената фалшива соц система.Утопия, Градът на слънцето от Кампанела, но това е от 1400г.Мечти винаги има, но не занимавайте гладните хора( като Путин) с фалшиви идеи.Виждате какв
59
4
 
9
 
! Отговори
Ст.Данаилов оглупя преди 6 години
Стефан Данаилов съвсем оглупя. Въпреки старческата му деменция, желанието му за власт все още е много силно. Все пак никога не е късно да станеш за резил...
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прелелите язовири са 7! Прелели, със скъсани стени. И седемте ли са на бИсИпето? Плоско и тъпо пропагандиране. Вместо НЕДОСЕГАЕМИТЕ особи да се стреснат, защото некомпетентността и алчността им буквално убиват!
57
2
 
8
 
! Отговори
столетник преди 6 години
опика са посере са и хайде на конгреса
56
4
 
11
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Ха ха ха и сега кой се оказа собственик на прелелия язовир ? Баджанаците от БСП син на кметица от БСП хо хо хо
55
2
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
Хора, ко-мун-истите се карат, защото НЕМА ПАРУНГИ, НЕМА ЛАПАЛОМА. ББ стегна цялата държава през НОИ, НАП и т.н., а червенушките не са свикнали на ред и евродисциплина. Краде им се, та 2 не виждат. Затова като са на власт, барат наедро, щото смятат, че им се полага, ама скоро няма да имат тая възможност. А и са лицемери - милионери, "закахърени" за бедните хорица. Пфу, отврат...
54
2
 
8
 
! Отговори
препоръки за равни преди 6 години
До Не се чудибезценните кадри Партията ги лекува в Германия или тихомълком в Израел, останалите пролетарии - с есемеси на надеждата към козметичните салони на Турция
53
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ще трябва да отваря конц. лагерите ....
52
5
 
11
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Ама този па_лячо като какъв се изживява - като сив кардинал, някакво гуру?
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе кога се излекува от левкемията та пак си на арената! хората загиват от болестта ти чак имав сили да лаеш ! кой те излекува доктора който вкара в парламента *** Михайлов нали! ти го направи депутат ! нехайници връзкари!
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz 58Другарю , ти да не си паднал от Марс . Като беше на власт БСП какво направи , нищо но от сърце . Повишиха пенсиите с 4.50 лв на МЕСЕЦ . За твое сведение 99 % от милионерите в България са от БСП. Корнелия Нинова от къде има милиони . Стига се гаврихте с бедните хора , че ще правите социална политика .
49
3
 
12
 
! Отговори
Не се чуди преди 6 години
До Анонимен 48другаря каскет Ламбо се захвана с политиката, за да може да се прережда за операции, транплантации и др. който здравната каса ще покрие за с/ка на щедрия български народ. Същия който си плаща всичко от джоба, когато тръгне по лекари + рекет тип "избор на екип" или "ако искате операцията да мине успешно"
48
4
 
14
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Другарят Данаилов пак се изживява в ролята на морален милиционер от времето на соца. Очаквайте посредствено представление на Цирк БСП този уикенд .
47
15
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
България, като най-бедната държава в ЕС, най-много от всички има нужда от социална политика. Добре е, че БСП иска да провежда такава политика. От ГЕРБ правят само имитация, от която разликата между бедни и богати все повече се увеличава.
46
1
 
5
 
! Отговори
до Берлин и назад преди 6 години
До Анонименнякои може и да се чудят какво прави ексминистър Ламбо на всеки километър в политиката до Варна, но той в никакъв случай не се съмнява в невъзможността на Партийното ръководство да съществува без него