Ламбо преди Конгреса: С войните дотук или ние ще сме дотук!

Актьорът излезе с отворено писмо до критиците на Корнелия Нинова
27 окт 2017 14:21,
102
Ламбо преди Конгреса: С войните дотук или ние ще сме дотук!
Снимка: архив "Булфото"

Стефан Данаилов, актьорът-любимец и емблема на БСП, излезе с отворено писмо до критиците на Корнелия Нинова ден преди конгреса на социалистите.

На най-висшия си форум утре червените ще обсъждат как да бъдат алтернатива на ГЕРБ. Очаква се обаче недоволните от политиката на Корнелия Нинова да я подложат на сериозни критики.

В писмото си Ламбо ги призова да спрат войните или те ще свършат работата на опонентите, която те не успяват да свършат.

"Не мога да си обясня каква е тази мания, всеки от "нас" да си мисли, че нашата столетница не може без всеки от "нас", че ако не сме "ние" - другите са само грешници, че можем да служим на хората и Партията, само ако сме в нейното ръководство... и никъде другаде...", пише актьорът-социалист.

Още по темата

Той пита какво ли мислят за това хората, които дори не са членове на БСП, но от години вярват безапелационно на партията.

"Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа инициатива, че няма визия за развитието на Партията в перспектива, че няма опозиционно поведение - Вие, другари, имате ли идея, какво всъщност значи това? Мислите ли, че само вот на недоверие, поискан от парламентарната група е достатъчен да олицетвори опозиционно поведение, ако не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?", пише още Данаилов.

Той напомня битките на соцлидерката и пита къде са били критиците й тогава. Ламбо изброява издигането на Румен Радев за президент, въвеждането на мандатност за лидера и депутатите от БСП, многото законодателни инициативи, борбата за Бузлуджа, за телевизия на БСП, за Бюджет 2018.

"Отдавна си задавам въпроса - кога и защо рутината се настани сред нас? Забравихме призива на писателите до 49-тия Конгрес да оставим в миналото задкулисните игри, компроматите и компромисите с политическото ни кредо", пише още Стефан Данаилов.

Той допълва и че не пести критики и към Нинова, които споделял и със самата нея.

"Тя е самоотвержен биткаджия, но готовността й за поемане на отговорност от името на цялата партия не винаги е най-доброто поведение за един водач. Препоръчвал съм й, че има нужда понякога да изчака и опипа пулса на общото мнение. Да си пръв сред равни не значи първи да поемаш всички тежки удари", пише актьорът и допълва: "Подкрепям Корнелия, вярвам й, нейният хъс за победа над нашите опоненти има истински притегателен заряд и не бих се лишил от радостта от сърце да й помагам".

Ламбо подкрепя и тезата, че може би е време младите да поведат редиците, а възрастните да ги следват.

"Войните помежду ни трябва да свършат тук и сега или те ще довършат онова, което не се отдава засега дори на опонентите ни! Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме  за работа!", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
44
3
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Тези още си верват....
43
1
 
7
 
! Отговори
Партизан комунис преди 6 години
Язе фащам манлихерата и хуквам у Балкана.Тия за нищо ни бива.Сам шъ зема властъ.
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След конгреса да се качват на чинията и паехали към масква :)
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
червените ще обсъждат как да бъдат алтернатива на ГЕРБ.----тия па шебеци ква алтернатива ги тресе
40
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Проблемът с БСП е съвсем друг - БСП не е лява партия, а дясна партия и то най-дясната партия от значимите партии в България след 1989-та година. Това, че тврърдят, че са леви, а другите партии услужливо им пригласят, не ппроменя факта, че според действията си БСП е най-дясната партия. Липсва конкуренция между лявото, дясното и центъра - всички са десни, а леви и центристки партии няма. Това доведе до монопола на дясното в България и затова 30 години сме на дъното.
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре ще е ДА СТЕ ДОТУК ДРУГАРИ! На хората им се повръща от гнусотийте които извършихте, вършите и ще продължавате да вършите докато сте във властта. Тази банда трябва да бъде разформирована, ЗАРАДИ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За доброто на българската нация е най-добре комунистите да се дотук. Събирайте се като за последно и да слагаме надгробната плоча.
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И т.н. Ламбо е вече изкукал старец , ама лежи на стара слава . Какво и да прави БСП никога няма да върне доверието на хората .
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази партия вече никой не вярва! За съжаление с отвратителното си поведение партийците омаскариха и добрата идея. Вероятно го направиха съвсем съзнателно, за да запазят откраднатото от народа си за собствена употреба.
35
5
 
22
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Ха-ха, младите синове и внуци на комунистическата номенклатура да поведат редиците. Ами че те и сега ги водят, само че като червени олигарси и богаташи водят за носа бабичките и заблудените симпатизанти.
34
5
 
17
 
! Отговори
49984 преди 6 години
Ламбо, питай хората как им взимаха земите и умираха семействата им умираха от глад. Крадци мръсни, няколко пъти фалирахa България, то не беше зърнена криза, то не бяха кредитни милионери, то не бяха заменки, то не беше СИК, ВИЗ, КТБ ... Тази структура трябва да бъде на площада за народен съд.
33
3
 
5
 
! Отговори
AAA преди 6 години
Guten Morgen!
32
4
 
5
 
! Отговори
дфдф преди 6 години
4аст от тях играят с герб защото имат финансови интереси/?/ и са против корнито , която е против герб/уж?/ ! старите какво направиха??хората не ги искат!!
31
4
 
13
 
! Отговори
Киро Секирата преди 6 години
Как ще сме до тук , бе Ламби?! Нал бЕхме на всеки километър?!И така до края на света!!!
30
3
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
НА ПОЗИТАНО 20.След като сменим времето в неделя.
29
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Другарю" Ламбо да се беше обърнал към партийните си другари олигарси да върнат заграбеното от българския народ а не да ги будалкате с думите: ... какво ли мислят за това хората, които дори не са членове на БСП, но от години вярват безапелационно на партията...Самозаблуждаваш се,няма такива будали вече-измряха.Всички знаят, че сте крадци и съсипахте българския народ за да добрувате вие партийците.
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия не може да се справи и ментора се намеси. След Данаилов очакваме писмо и от Радев.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е погребението на столетницата?
26
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За БСП-то гласуват или старите комунисти/пенсионери които си гласуват за тях по навик или младите на които са им разправяли приказки за "онова" време. Нормалните хора не гласуваме за БСП.