БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика

Партията ще да внесе искане за вот на недоверие към правителството
Обновена: 29 окт 2017 06:57 | 28 окт 2017 20:00,
171
БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на "БСП за България" да внесе искане за вот на недоверие към правителството по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика. Решението беше взето със 381 гласа "за" и 6 въздържали се.

Още по темата

С 398 гласа "за" най-висшият орган на БСП номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за следващ мандат. 

"Благодаря за доверието, което е много задължаващо и ще се постарая да го оправдая", заяви Станишев.

Делегатите на Конгреса приеха политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и предложението за алтернативен бюджет за 2018 г.

Социалистите открояват 10 приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС - запазване и развитие на Европейския социален модел, присъединяване на България към Шенгенското пространство, финансова стабилност и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност, Многогодишната финансова рамка - запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране, европейската перспектива пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - регион на сигурност и сътрудничество.

Конгресът възложи на депутатите от левицата да предизвикат дебат в парламента относно подготовката на България за членство Еврозоната.

Друго предложение е ПГ да инициира изслушване на министър-председателя и на външния министър относно подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

В алтернативния бюджет социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица. Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10%, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15%, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите, така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. Заложено е увеличение на данък дивидент от 5 на 10%. Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика".

В хода на дискусията депутатът Румен Гечев посочи, че е направена грешка с въвеждането на плоския данък и тя трябва да бъде поправена, но не трябва да предлагаме прогресивно облагане, което води до дефицит.

"Тук сме уязвими", призна той и допълни, че може да се предложи умерена скала, защото промяната не трябва да бъде стресираща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
7
 
! Отговори
Тпрутпрун преди 6 години
Сега ми стана ясно защо пилотите не искат да летят.Изтъргували са керосина за метлата на Корни.
153
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е , чак сега ще ида да гласувам за ГЕРБ.
152
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Samo minavamОстаряа ти е информацията, колега. Това бе процента при Борисов1.Сега достига до 50% , или се прощаваш с печелившия бизнес.
151
4
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Москва е наредила да се всее хаос в България навечерието на председателството ни на ЕС. Какво по-добро за Путин от дискредитирането на България като член на ЕС и НАТО. В тази акция включиха и военните летци, по сигнал на Румен Радев. БСП, ДПС и Радев изпълняват инструкциите от Москва. Това е очевадното заключение от събитията в последните 10 дни. Явно националните предатели не се свенят от отвратителните си действия. От нас се иска просто да ги накажем на следващите избори!
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Maleeeee taya ninova ne spira!!!! Tova e istinska jena za leglot... ama ot vsqkude da ja .....
149
1
 
10
 
! Отговори
.... преди 6 години
Това е някакъв нереален кръговрат! Първо едните ни "спасяват" после другите и никога нищо не се променя.Някой път си мидля, че дори нашия глупав, заспал и неадекватен народ заслужава малко повече! А може би греша, щом си ги избират пак и пак и пак...То си има определение за хора, които извършват едно и също действие и очакват различен резултат.Сещайте се...
148
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква алтернатива сте вие от БСП, като сте в пъти по алчни, крадливи и лицемерни от ГЕРБ?Че нали Нинова е един от основните играчи участвали в разграбването на България! Справка Техноимпекс , Булгартабак.
147
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Предлагат алтернатива на корупционната политика"XA XA XA XA XAAAAAAA!!!
146
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече два дни държат тази статия начело на сайта.
145
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм за алтернативна политика ,но нямам впредвид БСП ,защото и тяхната лакомия ни е позната ! Те на думи са много социални ,но като са във властта крадат и със задниците си !
144
2
 
17
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Ако госпожа-другарката смята,че на крилете на носталгията ще върне партията на власт-значи е неадекватна.Вярно,тогава България беше повече държава(добра или лоша),отколкото сега,но онова време безвъзвратно е минало!Ако смята да върви напред-да гледа какво правят китайските комунисти,а не кубинските(образно казано).Макар че идеологиите вече са отживелица-всичко е въпрос на ефективност,най-вече икономическа.
143
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Гюнтер"Никъф смисъл,нормалните няма за кого да гласуват!"Ами точно това е целта-да няма алтернатива и клептокрацията да остане безкрайно на власт,под едно или друго име(на партия).
142
5
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 6 години
Въпрос:Обществена таина е,че комисионната на ГЕРБ е 20%.На колко процента ще работите гладните ***.Корни,чакам отговор
141
5
 
25
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Другарко, не се напъвай отново! Народа вече се измори да ти доказва, че власт няма да ти даде повече. Просто свикни с реалността, че крадливи и лъжливи комунисти вече ще гледат само отстрани!
140
6
 
15
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Пределно ясно е,че ГЕРБ са крадци,използващи проевропейската си ориентация за индулгенция.Обаче що за алтернатива може да бъде БСП,а за ДПС хич да не говорим????
139
4
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Никъф смисъл.Нормалните нямат за кого да гласуват!
138
4
 
9
 
! Отговори
Ника преди 6 години
Има ли партия,или само администратори и избиратели?Освен да се грижи за спонсорите си,чиито роднини се НАСТАНЯВАТ на работа,има ли други дейности,вдъхващи вяра в БСП?Отговорът е ясен.Който може-нека ме опровергае.
137
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Кака Корни, разнебити крадливия и издухан Чичак от Банкя! Здраво му бръкна в дебелио и вмирисан г//з. България се срива в бедност, корупция, неспираща миграция, лошо и скъпо здравеопазване, разнебитено образование, залята от калинките на гробарите наслагани на възлови места. Армията е занулена и приземена, полицията е 100% импотентна. Съд и прокуратура купени от Суджук паша о Шайката. Икономика няма!! Инвестициите са драстично намаляли, народа бяга. Бъдеще няма!!Съд за Суджука и Шайката
136
9
 
31
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
135
8
 
21
 
! Отговори
БСП е обречена преди 6 години
БСП не са нито социалисти, нито комунисти, просто ръководството и е от децата и внуците на олигарсите от полит-бюро, от ЦК, ДКМС, докато симпатизантите и са от бедния българки народ. Така крадените, бедните и онеправданите се надяват на чудо червените милионери, т.е. техните палачи, да се смилят и да им дадат подаяние. Това няма как да стане никога! Затова тази партия е обречена, поне докато не се пречисти напълно и не стане истински представител на бедните слоеве от населението.