БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика

Партията ще да внесе искане за вот на недоверие към правителството
Обновена: 29 окт 2017 06:57 | 28 окт 2017 20:00,
171
БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на "БСП за България" да внесе искане за вот на недоверие към правителството по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика. Решението беше взето със 381 гласа "за" и 6 въздържали се.

Още по темата

С 398 гласа "за" най-висшият орган на БСП номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за следващ мандат. 

"Благодаря за доверието, което е много задължаващо и ще се постарая да го оправдая", заяви Станишев.

Делегатите на Конгреса приеха политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и предложението за алтернативен бюджет за 2018 г.

Социалистите открояват 10 приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС - запазване и развитие на Европейския социален модел, присъединяване на България към Шенгенското пространство, финансова стабилност и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност, Многогодишната финансова рамка - запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране, европейската перспектива пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - регион на сигурност и сътрудничество.

Конгресът възложи на депутатите от левицата да предизвикат дебат в парламента относно подготовката на България за членство Еврозоната.

Друго предложение е ПГ да инициира изслушване на министър-председателя и на външния министър относно подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

В алтернативния бюджет социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица. Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10%, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15%, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите, така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. Заложено е увеличение на данък дивидент от 5 на 10%. Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика".

В хода на дискусията депутатът Румен Гечев посочи, че е направена грешка с въвеждането на плоския данък и тя трябва да бъде поправена, но не трябва да предлагаме прогресивно облагане, което води до дефицит.

"Тук сме уязвими", призна той и допълни, че може да се предложи умерена скала, защото промяната не трябва да бъде стресираща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора аз имам някакви ясновидски способности или както всяка жена явно много силно развито шесто чувство,четейки новината за мераците на Корнела си помислих 'сега ще се обадят ДОСТ-ТАДЖИИТЕ НА МЕСТАН"И БАМ -ДОСТ СЪЩО ИСКА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ хахаха!Сега ще си кажа и мнението ДОСТ се смятат за заякнали и че ще отнемат от гласовете на ДПС,обаче ДПС на един евентуален вот ще гласуват "въздържал се"за да не се прецакат сами,марешковци също защото знаят че може да им е за последно!Язък за напъна!
93
5
 
15
 
! Отговори
Рая преди 6 години
С Радев ни излъга но до тук,не се надявай на власт Нинова,аз в тази игра с гласа си не участвамВласт на тези милионери пръкнали се на наш гръб,мафиоти и убийци на БГ не давам ако ще и кумбаци да ми правят все тая,власт през крив макарон ще гледате
92
4
 
16
 
! Отговори
маалии преди 6 години
Тия много са огладнели!..
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До многознайко се си джудже не може да се възвисяваш над Путин
90
3
 
5
 
! Отговори
многознайко преди 6 години
До Анонимен 88Ти си кумунис.Аз съм комувисок!
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С вота на недоверие партиите само подържат някакъв тонус сред избирателите си не, че нещо ще се промени.Трябва коренна и спешна промяна на политическата ни система.За сега президентско упралление е най доброто за България. Ненужни са 240 депутата с антуражът им, секретарки, съветници, охрана, ефтина и питейна храна за сметка на народа.
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава че при гласуването в парламента ще е Анти- България БСП със Турците против България... еми това е нищо нов от 27 години е така.... само липсват анти България, в лицето на либералните демократи...
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен ...Станишев умува как до края на века Африка да станат 5 милярда...Да заминава да ги опложда! Няма за какво да умува. Тъкмо ще се нароят много социалистчета!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мултипедия и ти си един Асав Антоас Кутеврешников -*** като комунис както е казал народа -- по4ти мъртава е бсп -- а голем си е -Мъртъв -ама еметем мъртъв --
85
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина не забравя, от 27 год. БСП са дупе и *** с малцинствата... Световния интернационал го изисква... Сега Станишев умува как до края на века Африка да станат 5 милярда...
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като се има предвит колко 4есто си 4упи врата по добре е Нинова нищо да не кара БУКВАЛНО
83
4
 
3
 
! Отговори
мултипедия преди 6 години
До енциклопедия 2350Не си Асаф Гаврон,а си чело-недочело.Почти мъртъв!Почти,а не съвсем.
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много пушек се вдига! Цялата дандания беше дрОгарката да покаже, че тя кара влака на бйе-сйе-пйе-ту. Понеже някои искаха главата и. трябваше да се успокои с "подкрепа" от овчедушните членове. Пушилката покрай "победата" с бъдещото "убийство" на ГЕРБ е прах в очите на слепите. Те и без това не виждат!
81
6
 
19
 
! Отговори
Петя преди 6 години
*** Нинова е отпразнила касата и ако не осигури лапаница за съпартийците в следващите 2-3 години ще я изритат от партията.
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП щяло да иска вот на недоверие към правителството по време на председателството,ТОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИ Е още повече кукумявката гл.секретар на ЦК НА БКП СЕ КЪЛНЕШЕ ЧЕ ПО ТОВА СЪЩОТО ВРЕМЕ НЯМА ДА ПРАВЯТ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ДОБРЕ,СЕГА КАКВО СТАНА,кой ви ПРИНУЖДАВА В ИСТЕРИЧНА ЗЛОБА И ОБЕЗУМЕЛИ ДА ИСКАТЕ ДРУГО??ГЕРБ, ВИЕ ПЪК РАЗОБЛИЧЕТЕ КРЕМЪЛСКАТА ПЕТА КОЛОНА ТОЧНО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО!!БКП Е РУСКА А НЕ БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ,ТАХТАБИ!!
79
1
 
3
 
! Отговори
енциклопедия 2350 преди 6 години
Про4етено на ГОЛЕМ зана4и -мъртъв - на иврит -ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ за Аутисти Покемони и Вишия кадър на БСП и други слабо интелиггентни тв.ар.и --4етесе от дясно на ляво
78
7
 
6
 
! Отговори
Б преди 6 години
До Анонимен"EC ще отпусне над 4 милиарда евро на България през следващите четири години."Неразумни юроде,наистина ли си мислиш че юдо-масонския кибук наречен Европейски Съюз ти дава пари !!!???За 10-те години членство бедна България е внесла 29 милярда Евро в касата не евреите ! 5 милярда чюенски внос16 милярда глоби и санкции наложени от европейската комисия и за още 8 милярда Европейската комисия ни съди в момента .събуди се зомбирано стадо и тръгни срещу еврейския заговор !
77
1
 
14
 
! Отговори
Хе,хе..смех.. преди 6 години
"Предлагат алтернатива на корупционната политика"...ха,ха,хаааааааааааааааааа.......И КАКВА ПО -ТОЧНО....."ОЩЕ ПО-КОРУПЦИОННА ЛИ"...????!!!!ЩОТО ВСИЧКИ ТЕХНИ "ПОЛИТИКИ" ГИ ЗНАЕМЕ ---ЯЛИ СМЕ ИМ ПОПАРАТА!!!!ОТ ТИЯТЕХНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОЛИТИКИ ----БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , СЕ ОКАЗА НАЙ-БЕДНИЯ И НАЙ-БЕЗДИМОТНИЯ В ЕВРОПА ....!!ЗАТОВА НАПУСКА БЪЛГАРИЯ --ЗАЩОТО ДОЙДАТ ЛИ ПАК КОМУНИСТИТЕ ПАК НА ВЛАСТ---Я ФАЛИТ НА НЕКОЯ от БАНКИТЕ ...Я, ФАЛИТ НА ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА!!!НЕ НАМ....НЕ ,НАМ.....ХА,ХА,ХАААААААААА
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем е същото,като животаси.Пише се голем,а не голям,защото в него има много ям.А не е хубаво да се плюска като каракачан,когато други гладуват.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем сериозно ПРИЗОВАВАМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ управляващо ни в момента и ТО СЛЕД САМО СЕДЕМ МЕСЕЦА СЛЕД ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ КОИТО БКП ОТНОВО ИЗГУБИ ДА СЕ ЗАЕМЕ СЪВСЕМ СЕРИОЗНО И НАЙ-СЕРИОЗНО И ОЩЕ ВЕДНЪЖ НАПЪЛНО ОТГОВОРНО ДА РАЗКРИЕ КОЙ ПЛАЩА НА КОМУНЯРИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДА ПРЕДИЗВИКВАТ КРИЗИ В БЪЛГАРИЯ!!МНого станаха"СЪВПАДЕНИЯТА"бунт на "ЛЬОТЧИЦИТЕ",истерията ПО МЕДИИТЕ,СЪВСЕМ ПОЛУДЯЛАТА ОТ ЗЛОБА ДРУГАРКА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА БКП и т.н.!ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!