БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика

Партията ще да внесе искане за вот на недоверие към правителството
Обновена: 29 окт 2017 06:57 | 28 окт 2017 20:00,
171
БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на "БСП за България" да внесе искане за вот на недоверие към правителството по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика. Решението беше взето със 381 гласа "за" и 6 въздържали се.

Още по темата

С 398 гласа "за" най-висшият орган на БСП номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за следващ мандат. 

"Благодаря за доверието, което е много задължаващо и ще се постарая да го оправдая", заяви Станишев.

Делегатите на Конгреса приеха политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и предложението за алтернативен бюджет за 2018 г.

Социалистите открояват 10 приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС - запазване и развитие на Европейския социален модел, присъединяване на България към Шенгенското пространство, финансова стабилност и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност, Многогодишната финансова рамка - запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране, европейската перспектива пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - регион на сигурност и сътрудничество.

Конгресът възложи на депутатите от левицата да предизвикат дебат в парламента относно подготовката на България за членство Еврозоната.

Друго предложение е ПГ да инициира изслушване на министър-председателя и на външния министър относно подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

В алтернативния бюджет социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица. Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10%, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15%, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите, така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. Заложено е увеличение на данък дивидент от 5 на 10%. Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика".

В хода на дискусията депутатът Румен Гечев посочи, че е направена грешка с въвеждането на плоския данък и тя трябва да бъде поправена, но не трябва да предлагаме прогресивно облагане, което води до дефицит.

"Тук сме уязвими", призна той и допълни, че може да се предложи умерена скала, защото промяната не трябва да бъде стресираща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
11
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Комунист - Неговата мисия е покорно да върши всякаква работа, която му се заръча (вж. сходна функция у хаитянските зомби, които също робуват и не притежават дар слово и собствена воля).
73
4
 
10
 
! Отговори
енциклопедия 2350 преди 6 години
До песнопоец --комунист про4етено на обратно -Мъртъв - строй
72
2
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Голем е същество, направено от нежива материя и одухотворено от човека, съгласно юдейския фолклор. Вдъхването на живот у голема става чрез изписването на магически думи върху хартия и поставянето ѝ в устата му (срв. Стена на плача), или изписването на магически символ на челото му. Неговата мисия е покорно да върши всякаква работа, която му се заръча (вж. сходна функция у хаитянските зомби, които също робуват и не притежават дар слово и собствена воля).
71
1
 
11
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Типично т*п комунист - иначе щеше да знаеш какво е ГОЛЕМ!
70
5
 
6
 
! Отговори
енциклопедия 2350 преди 6 години
Гербер 4овек про4ел една книга в животаси -- БСП ар от позитано 20 не про4ел НИТО ЕДНА книга в животаси потомствен некадърник с голямо самомнение
69
12
 
4
 
! Отговори
песнопоец преди 6 години
Мед ми капе,като ме наричат комунист.Това в превод от герберастите с партийни книжки означава антигерберист.Голем!
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EC ще отпусне над 4 милиарда евро на България през следващите четири години.Едва ли някой ще ги пусне БСП да управляват докато не се усвоят тези пари.
67
4
 
9
 
! Отговори
Б преди 6 години
*** - еврейка, членуваща в юдо-масонската банда на Соломон Паси. Тясно е свързана със така наречената "Световна Банка", подобно на предщественика си - еврейна Жан Виденов, който докара на България основната част от чудовищния ни 100 милярден дълг (от който и 5 милярда не влезнаха в България)
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то между бсп и герб разликата е нула различни са само "лидерите".
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП то с Нинова на г*з...упс ... на чело ... точат зъби по евромилионите.... ама чак ли ги те им текат! Обикалят като хи ени... вият и ***.
64
2
 
10
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Аз лично харесвам ***... ..задният й анфас е неотразим! Виж товарища Станишев... ...мцццц... ...изобщо не вървьой! Явно не ги разбирам евроценностите! Абе, да питам, тоя човек от номинация на номинация ли се прибира в София? Ако, разбира се, думата "прибира" е подходяща като се има в предвид произхода и месторождението му....
63
2
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
До Анонимен 61 дъжда -не пада -а вали бе комунист ув,реден
62
1
 
7
 
! Отговори
1 на ум преди 6 години
хората се борят да оцелеят от наводненията , те на конгреси си играят! а оня зарков -как се удряше у гърдите по бтв !!!???
61
2
 
14
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Освен собствена корупционна политика, имат и богат корупционен опит. Ще се радваме, ако го споделят :)
60
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасти ,колко кубични метра дъжд падат бе Винетувци ?!?!?
59
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова ще стане министър на България при едни спечелени избори от тях .Така ,че те твърдо са решили да се върнат във властта .Герб според мен се уплашиха от Корнелия защотото тя им изобличава кражбите лъжите далъверите итн
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименне, в грешка си. ГЕРБ не е нужно нищо да правят, БСП никога няма да бие ГЕРБ на избори, защото просто не е алтернатива, същите са като ГЕРБ бивши комунисти оядени днешни олигарси и нямат нищо общо със социализъм.
57
3
 
6
 
! Отговори
товарищ Шестакович преди 6 години
Запитвали ли сте се... ..защо Иван Костов, , Ахмед Доган и производните им политици, джурналя и социолози, неизменно играят по свирката на БСП-то?! И то доста добре координирано, независимо от противоположните им декларации... ...пред публиката....
56
1
 
5
 
! Отговори
енциклопедия 2350 преди 6 години
Тиква----ритуален легендарен предмет предизвикваш сковаваш ужас сред всеки комунист явил се на избори Нали4ието на този тотем води до крах всякакви леви идеологий -- Виж МАСОВОТО РИТУАЛНО САМОУБИСТВО НА ПОЗИТАНО 20 след 40 поредна загуба на избори в първата една трета от 180 годишното управление на ГЕРБ
55
1
 
6
 
! Отговори
Г-жо Нинова! преди 6 години
Имате две крила в партията си, едното което вярва в идеалите на социалната справедливост, другото е олигархично, което няма да ви позволи заявеното от Вас. За да има истинско ляво, трябва да се отървете от олигарсите. Съмнявам се, че двете покушения срещу Вас са от олигархични кръгове. Докато не вкарате в затвора усвоилите 1 милиард от Външнотърговските дружества, Дискът от Г-я - 500 милионера с ошфорни сметки, нестигнал до НАП и 70 фирми на изхода на Козлудуй, нямате щанс.Операция -Чисти ръце!