Финансовият министър: Висшето образование уврежда децата!

Той поясни, че приоритет на държавата е средното образование
Обновена: 28 окт 2017 18:14 | 28 окт 2017 17:36,
229
Финансовият министър: Висшето образование уврежда децата!
Снимка: архив, Булфото

Висшето образование в България в момента "уврежда българските деца", смята финансовият министър Владислав Горанов, който коментира пред "Дарик" бюджета за образование през следващата година. Той заяви, че средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, където децата влизат да учат атрактивни като наименование специалности, но съвсем ненужни на пазара на труда. 

"Обществото трябва да си прецени приоритетите. В момента по-важно ни е средното образование. Ректори и висши училища трябва с доза самокритика да погледнат към висшето образование. То в момента уврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из образователната инфраструктура, безспорно с мълчаливото свидетелство от страна на държавата и квази разбраната автономия. Влизат децата да учат изключително атрактивни като наименование и съвсем ненужни на пазара на труда специалности", посочи Горанов.

"Академичната общност самодоволно проспаха процесите в икономиката. И сега ще трябва да платят цената, връщайки се към структурата на висше образование и към качеството, което е съществувало 90-те години", поясни финансовият министър.

Той коментира още и хартиените данъчни декларации, като прогнозира, че те ще отпаднат до 2020 г. 

По думите му, бонусът за хората, които подават декларацията си по електронен път, отпада от тази година с идеята, че до година-две електронното деклариране трябва да стане задължителна и единствена опция.

"Вече е много по-лесно да декларираш доходите си електронно, отколкото да го правиш по конвенционалните методи. Тук е ролята на държавата да направи следващата стъпка и да задължим хората да го правят само по този начин. Затова отпада и стимулът", обясни министърът.

"Надяваме се хартиените данъчни декларации по естествен път да отпаднат в следващите една-две години. Ако зависи от мен, през 2020 г. няма да има хартиени декларации", заяви Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си търся работа в момента. Със съжаление мога да кажа, че 99% от от работодателите искат висшисти - дори това да са Черната Златка или Джулиана Гани. Искат диплома за висше, а не знания. Знанията без кетап - нямат стойност в България.
137
0
 
11
 
! Отговори
оня с коня преди 6 години
При гранов е доста силно изразено това увреждане glupostitevivijdam.blogspot.de/2017/10/blog-post_22.html
136
1
 
12
 
! Отговори
до 158 преди 6 години
от сгрешил. че висшистКогато аз кандидатствах и завърших, приема и приключването бяха трудни.Излезнахме сравнително подготвени и се вливахме с тези създаващи блага.Сега няма сериозна подготовка. няма и база за работа.Защо? Отговорът е от тези, които разсипаха България.
135
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владиславчо е състудент на Красьо Черничкия от Свищов. Заедно завършиха.С тази разлика че Красьо все пак успя да вземе диплома, а на Владиславчо му се наложи да си я купи, защото е прекалено т-ъ-п и не можа да вземе нито един изпит.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не важното къде учиш а какво има специалности които са промивка на мозък - икономика , политология, социология , психология - това не са науки , направо лъженауки.. Ай пъ чак нобелова награда за математика няма , а има за икономика..
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 158Аха, този понеже е Снежанка в страната на чудесата, не носи отговорност за човешки животи, а?
132
0
 
10
 
! Отговори
Брей преди 6 години
Голяв цирк и залагания ще настанат, когато само среднисти ще лекуват този и близките му
131
1
 
21
 
! Отговори
хумор и сатира преди 6 години
Необразованият човек лесно се манипулира.Умните хора, ерудираните започват да им пречат.По-учени и знаещи от Б да няма.
130
3
 
24
 
! Отговори
сгрешил,че е висшист преди 6 години
Елементарен изказ от страна на висшист при това министър.От ученето винаги има полза , друг е въпроса, че у нас няма икономика и релизация на завършолите
129
2
 
13
 
! Отговори
Невярно преди 6 години
До Един от СеверозападаНяма как да накарат някого да прави нещо - да работи, да ремонтира или да лекува, при условие, че му отнемат всичко с ниските доходи и скъпия живот, просто в един момент никой няма да прави абсолютно нищо
128
2
 
15
 
! Отговори
Никола преди 6 години
Този е перфектен пример за онези, които НЕ трябва да завършват каквото и да е образование, главатарят на неграмотната огромна армия на издръжка на глупавите засега образовани работещи
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венци, какво значи КВАЗИ, моето момиче.....????????
126
0
 
4
 
! Отговори
POPA преди 6 години
До 1 Жоро СофияNali vie gi izbirate. Ima li drug narod na tazi galaktika koqto si izbira Zaspalo i kradq6to pravitelstvo za vtori pat.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последното доказателство,че при Червеното котило ГЕРБ ,Су.льо и П..льо може да стане министър . Нещо като Д. Добрев със фалшивата диплома от АРТ колежа .,
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малка спретната къщурка в полите на Витоша .За 2-3 милиона . Гарантирлано от ГРАБ.
123
2
 
5
 
! Отговори
Космос за космонавти преди 6 години
Трамваят е нещо средно между каруца и ракетаЕм от желозо и ток арчи за да оди, а в същото време докато скърца цената на билетите олеква пътниците до безтегловно състояние и те скупчени на последната степен на трамвая започват да цвилят гледайки през илюмираното до мръсно сиво стъклп как се отдалечават от земната станция на спирката
122
2
 
17
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е.. преди 6 години
АКО ЩЕ Е "ВИСШЕ".....УЧИ ГО ЗАД ГРАНИЦА , ЗА ДА ЯДЕШ БАНИЦА...!У БЪЛГАРИЯ "ВИСШЕ" , НЕ ТИ ТРЕБВА-----ТУКА И ДЕПУТАТИТЕ СА СЪС КУПЕНИ И ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ...ИЛИ БЕЗ ТАКИВА ИЗОБЩО.....!!!ЗАТОВА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.....
121
1
 
6
 
! Отговори
Косопаса пада преди 6 години
между страниците на книгите му косми и пърхут на буквите пречат
120
2
 
14
 
! Отговори
вишо преди 6 години
Не е важно какво си завършил,а да имаш вуйчо владика Ананиев.
119
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министъра е завършил Свищака..