Финансовият министър: Висшето образование уврежда децата!

Той поясни, че приоритет на държавата е средното образование
Обновена: 28 окт 2017 18:14 | 28 окт 2017 17:36,
229
Финансовият министър: Висшето образование уврежда децата!
Снимка: архив, Булфото

Висшето образование в България в момента "уврежда българските деца", смята финансовият министър Владислав Горанов, който коментира пред "Дарик" бюджета за образование през следващата година. Той заяви, че средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, където децата влизат да учат атрактивни като наименование специалности, но съвсем ненужни на пазара на труда. 

"Обществото трябва да си прецени приоритетите. В момента по-важно ни е средното образование. Ректори и висши училища трябва с доза самокритика да погледнат към висшето образование. То в момента уврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из образователната инфраструктура, безспорно с мълчаливото свидетелство от страна на държавата и квази разбраната автономия. Влизат децата да учат изключително атрактивни като наименование и съвсем ненужни на пазара на труда специалности", посочи Горанов.

"Академичната общност самодоволно проспаха процесите в икономиката. И сега ще трябва да платят цената, връщайки се към структурата на висше образование и към качеството, което е съществувало 90-те години", поясни финансовият министър.

Той коментира още и хартиените данъчни декларации, като прогнозира, че те ще отпаднат до 2020 г. 

По думите му, бонусът за хората, които подават декларацията си по електронен път, отпада от тази година с идеята, че до година-две електронното деклариране трябва да стане задължителна и единствена опция.

"Вече е много по-лесно да декларираш доходите си електронно, отколкото да го правиш по конвенционалните методи. Тук е ролята на държавата да направи следващата стъпка и да задължим хората да го правят само по този начин. Затова отпада и стимулът", обясни министърът.

"Надяваме се хартиените данъчни декларации по естествен път да отпаднат в следващите една-две години. Ако зависи от мен, през 2020 г. няма да има хартиени декларации", заяви Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
11
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 6 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧЕ ПОСТАВИХА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ПРИОРИТЕТ!
97
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След издънка на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ се появява Цвъки Ушето . Сега след глупостта ,че метеоролозите пускат много дъжд и развалят рахътлъка на управниците ,изречено от главен метеоролог Цв.Цв. идва ред на този да разбира от образование . Абе Боко , върни ФИДОСОВА в правосъдието , Атанасова и Москов в здравеопазването , Кунева навсякъде ..... Смеха ни не е пълен БОРИСОВ ПЪРВИ ВТОРИ ТРЕТИ !
96
0
 
18
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Някой път е по-добре да мълчиш. Иначе хората разберат, че си увреден :)
95
0
 
28
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Той май и министърът на финансите е увреден от това висше образование. Какво да говорим за образование в България,погледнете на какво ниво са моралните ценности в бългаското общество-пълно разложение...
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министъра на финансите си самоопредели познанията си по финанси.Това е правилното заглавие на материала.
93
0
 
15
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 6 години
Говори като демократ, не като социалист, по социализма неграмотни нямаше, а при демокрацията след някоя и друга година неграмотните ще станат мнозинство! Но-о-о-о, нали най-важното е ''демокрация да става'', майната му на всичко друго!
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕ СЪЩЕСТВУВАЛО ПРЕЗ 90-ТЕ ГОДИНИ, ТОЕСТ В МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА? ДНЕШНОТО КАЧЕСТВО Е НЕСРАВНИМО ПО-ВИСОКО.
91
1
 
5
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Е откъде да ем при това къщата му е до р о м с к а т а махала.
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Petrovлеле, ама наистина ли е от там?
89
0
 
20
 
! Отговори
за нищо не стават преди 6 години
С констатациите на Горанов може да се даде реална оценка на бойковите министри.
88
3
 
15
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Гаден долнодъбнишки *** е Горанов.
87
1
 
20
 
! Отговори
до 97 от славянин преди 6 години
Абе май точно по демокрацията, а не по соц-а искат да превърнат младите не в полуграмотни, а в напълно неграмотни *** и демократите го правят много успешно - най-неграмотната нация в Европа според статистиката! Днес само който не е поискал не е записал висше и не го е завършил!
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова въдичка ни подава ТОЗИ . Ще клъвнем ли зависи от това колко сме задръстени . А , нямало пари за пътищата в Бургаско . Къде са им милиардите на герберасчетата ? Измислените милиарди .
85
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дянков имаше интелект и самочувствие, а Горанов се оказва че има предимно самочувствие. Много е лошо да те издигнат по партийна линия и да се самозабравиш.
84
0
 
6
 
! Отговори
ЗА 101 преди 6 години
До АнонименДа защото "бизнеса" ни е управляват от милиционери без една своя мисъл в главите си в голямото мнозинство. И освен да копират, плагиатстват и опорочават идеите друго не могат.
83
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОРАНОВ, С ТЕЗИ ПРИКАЗКИ СИ ЗА БСП НАПРАВО. САМО СОЦИАЛИСТИТЕ ИСКАХА НАРОДА ДА Е *** И НЕГРАМОТЕН.
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно на биснеса са нужни бачкатори непретенциозни, а не младежи които измислят конкурентен бизнес и им крадат работната ръка с високи заплати.Иначе за ниското ниво на средното образование няма спор.А и в висшето малко е по-напред но не много.
81
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Който не възпитава своя интелигенция го управлява чужда.
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
говори като социалист
79
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненужни специалности имаше само през социализма - История на БКП и Научен Комунизъм и т.н. Такива "специалисти" са Георги Първанов и Сергей Станишев.