Нинова от Конгреса: Проектът за бюджет е заявка за управление!

Конгресът не е извънредно свикан, отсече соцлидерката
Обновена: 28 окт 2017 11:54 | 28 окт 2017 11:47,
33
Нинова от Конгреса: Проектът за бюджет е заявка за управление!
Снимка: архив Bulphoto

Няма нищо извънредно в заседанието на Конгреса, той е постоянно действащ орган. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП.

Лидерът на БСП приветства делегатите и поясни, че заседанието не е извънредно, а е свикано за да обсъди актуални политическите въпроси.

Още по темата

"Има ли толкова важни и актуални политически въпроси, които да се нуждаят от обсъждане във върховния ни орган. Да, за пръв път България е председател на Съвета на ЕС. Това е възможност страната ни да бъде не само домакин, но и активен участник във вземането на решение за бъдещето на Европа. Ние декларирахме, че ще подкрепим правителството за председателството при едно условие, че приоритетите на това председателство бъдат изготвени в парламента от всички парламетарно представени партии и в национално съгласие. Г-н Борисов прие това условие и разбира се, не го изпълни. Обществото ни не беше ангажирано в смислен дебат как да се развива ЕС. Правителството сведе председателството до техническа подготовка“, коментира Нинова.

Според нея трябва да се чуе мнението на цялата партия и да се ангажират българските граждани по този така важен за България и за живота на всеки един от българите въпрос. „Втората тема е Бюджет 2018“, каза Нинова.

По думите й вярно е, че бюджет се прави от правителството, но е работа на опозицията да представи своята алтернатива.

"Ние сме поемали ангажименти и сме длъжни пред онези почти 1 млн. българи, които ни подкрепиха да спазваме обещанията си“, заяви лидерът на БСП. По думите й това е тест за тяхната политическа зрялост или политическото им високомерие.

"Упрекват ни, че БСП все още не е опозицията, още не е алтернативата, че не е готова за предсрочни избори. Каква по-ясна заявка за бъдещо управление от проекта за бюджет, който включва и конкретни политики, посочи Нинова в словото си.

"Бюджет се прави от правителството, но е работа на опозицията да предлага алтернативи", смята соцлидерката.

Тя обаче подчерта, че БСП трябва да бъде не просто алтернатива, а и да бъде активен участник в управлението.

"Ние сме поемали ангажименти пред избирателите си и трябва да ги изпълним. Тест за политическата зрялост на управляващите ще е дали ще и приемат или отхвърлят само, защото са предлагани от опозицията", каза тя.

"Да освободим държавата и народа си от веригите на една партия", призова тя.

"Нека народът бъде свободен да избере кого си иска - може да не е нас, но да бъде свободен", каза соцлидерката. И предупреди, че недоволството на хората рано или късно ще изригне.

"Чрез политическо инженерство управляващите създават фалшиви алтернативи на партии, които обират общественото недоволство, а след това работят с тях. Елемент от този модел е заличаването на опозицията, предупреди Нинова. Това минава пред опита тя да бъде приобщена и нахранена. Но ако не се предава, се минава към разбиването и обезличаването й", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха, ха, ха! От миналата година по това време сънуваха, че ще спечелят изборите и си повярваха на съня! Не могат преглътна разминаването. Особено вожда им, която с всеки изминал ден губи управленски шансове, защото безпощадно одъртява и безнадеждно оглупява!
27
2
 
8
 
! Отговори
Закрийте я преди 6 години
тази БКП/БСП- сеяч на раздори, измислени КОНФЛИКТИ.Да има като в САЩ само ДЕМОКРАТИЧНА и РЕПУБЛИКАНСКА партии.Въпросът е да има конкуренция.НЕНАПРАЗНО в САЩ ЗАБРАНИХА соцком партията!!!Какво повече може да даде ТЯ?Само кавги и ЗЛОСЛОВИЕ. ВИДЯХМЕ.
26
1
 
13
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Курнелка един президент не може да управлява като света, а тръгнала да се точи да управлява страната. Дядо викаше: - Като взема едно дърво ...
25
1
 
14
 
! Отговори
гневен преди 6 години
Какво казват тези и....и. Дайте ни властта, ние знаем как се управлява. Преди десетина години съсипахме една държава. Окрадохме им парите, изпразнихме им магазините, направихме им пенсиите 3 долара, преватизирахме им предприятията, изгонихме им децата в чужбина, другата част от работоспособни българи пратихме да слугуват в Гърция и Испания и сега сме милионери, ние и нашите деца са осигурени до 9 коляно. Повярвайте ни, ние знаем как.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пълни лъжи, че се вдигали пенсии с по 7 % всяка година, а Борисов не е вдигал тока с 10 %.Кого ще излъжеш, всеки път ГЕРБ ви бие на избори, защото никой не можете да излъжете освен склерозиралия ви електорат и такива тръртеи мързеливи като теб!
23
0
 
16
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Чудя се дали някой ще се губи да ви чете проекта :)
22
6
 
3
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Гледам тук сте заформили чуден дебат, фенове на БСП и ГЕРБ. Защо се джафкате? Та вие сте едно котило, лика-прелика, шайка бивши "комунисти", а всъщност безидейни и безцветни кариеристи, ползвали на времето БКП за лични облаги.Днес циркаджилъкът ви е отразен в пропадането на България. БСП, присвоила историята на българските комунисти и техните идеали с които няма нищо общо. ГЕРБ, партията на толкова морално пропадналите - комунистите убиха дядовците на комунистите.Няма нужда да се дърляте, бокл
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един малък но голям въпрос-какво зависи от опозицията освен да си взема това което вземат и управляващите във финикийски знаци ! И то ЕДНАКВО ! ТОГАВА-няма нужда от мислене ! Останалото е от ЛУКАВАГО ! Праднодумие и празнословие ! Важното е да сме горе и във ВЛАСТТА !!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18. Ама на теб ти изглежда така тази конспирация. Ти в ДАНС ли работиш, или в Мосад или ЦРУ?
19
3
 
20
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Каква алтернатива могат да бъдат червените кратуни с безумните си идеи. И колко пъти ще трябва да се пробват на избори, за да разберат, че няма да вземат властта? Защото ние добре помним какво се случва с обещанията за светло бъдеще и истината при червено управление.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, фактите говорят сами:- Орешарски беше издигнат от Местан- после Местан предложи Пеевски за шеф на ДАНС за да компрометира единствената алтернатива- след като си изигра ролята, Местан свали правителството на Орешарски за да върне ГЕРБ на власт (това че вие го предадохте и оставихте да го изритат от политиката си е ваш проблем, и показва само че даже и на своите не държите)
17
3
 
14
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До 16 червен анонимник. Що, преди ГЕРБ при управленията на БСП и ДПС България цъфтеше и течеше мед и масло ли? Я си спомни хубаво.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен че Орешарски беше план на ГЕРБ и ДПС, остава въпроса може ли 8 години провали на ГЕРБ, да се оправдават с 1 година уж друго управление???Даже се очудвам че не сте включили и 3 месечното служебно правителство на Герджиков - ето ви повод за оправдание поне за следващите 5 години
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно ли беше план на ГЕРБ или по-голяма тъпотия за да замазвате престъпленията на Орешарски не можете да измислите?
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Орешарски беше план на ГЕРБ и Местан за компрометиране на единствената опозиция, така че пак си беше тяхно управление...
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дето пропускаш,че между тези 9 години 1 година управляваше Орешарски, който докара България до най-тежката катастрофа в новата история!
12
1
 
13
 
! Отговори
Soc преди 6 години
Човек би помислил, че преди Нинова БСП е било умряло, а те само преди 3 г. управляваха при Станишев.
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 9 години управлява ГЕРБ, времето си минава, кервана си върви, а троловете обясняват ли, обясняват колко лоши са БСП?!?Народа беден, заплатите смешни, стандарта на живот плачевен, умните бягат навън... Ама троловете забравят тези 9 години, и обясняват за БСП...Както казва един приятел, ако българите знаеха как живеят хората в Полша, щяха да вдигнат въстание...Колко много време са 9 години? Някой от вас *** знае ли?
10
14
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Бях един от най - яростните антикомунисти, но при безумното управление на ГЕРБ - Група за Едновременно Разграбване на България - призовавам всички, които все още имат мозък да гласуват за БСП
9
2
 
10
 
! Отговори
до 7ми преди 6 години
в нормална страна крадливи комунисти няма бре червен ***