БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
4
 
4
 
! Отговори
СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА преди 6 години
*** ХУЛЯТ *** ! Друго няма какво да обяснявам !
200
2
 
3
 
! Отговори
Езикът на омразата преди 6 години
Хора, обединете се!!!Пак започвате с партии....Нека на преден план съграждането, а не разрушението.Вие осъзнавате ли каква сила сме?! Лекари, мед. сестри, пенсионери, млади хора избягали от БГ - 2 милиона, работодатели, работници, прависти в пенсия ...., и не само.... Администрация във всички области, които виждат корупционните схеми, това са бащите, майките ни, децата ни.Събудете се.Искайте.Стига с тези глупави политически окраски.Всеки човек е гений, стига да го открием!!!
199
12
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТДа не би да смяташ европейците за толкова глупави, че да си хвърлят субсидиите напразно - на някакви крадци... - спомни си при кого спираха субсидиите и защо...
198
14
 
14
 
! Отговори
Помнещ преди 6 години
*** беше уволнена от Хамстеро, докато той се правеше на премиер заради корупция...А сега тръгнала да обвинява други в корупционни практики...Синьо- червена бозЪ е таз лелка, при това вкисната ...
197
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - ОБЕДИНЕНОТО ДЯСНО...Това дясно само си надроби попарата, дето сега я сърба! От много хитруване без малко да докара на власт мракобесните! Добре, че навреме се разбра това!
196
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2300000 пенсионери! Боже, те не осъзнават каква сила са!
195
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ъв народ бе. За геребастите гласува само 1 милион и то от тях 300000 платени ромеи
194
2
 
4
 
! Отговори
Бре ора преди 6 години
Вие тук се изподрахте от караници.Разберете докато лека и пациенти, полицаи, пожарникари и граждани, администрация и граждани не се обединим, загиваме като нация.Има честни хора в България, хайде веднъж да се обединим. Всички страдаме - работодатели от безумни изисквания, лекари от администрация, пациенти от безобразни закони, летци от некачествени машини, банкови служители - закони, престъпност битова.Обединете се бе хора, стига с това разделение и езика на омразата.Бога ми.. страдат всичк
193
4
 
7
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
Не ми се иска да си представя дори, какво ще стане по време на така нареченото председателство.Сто на сто армията ще излезе на улицата, затова променят сега законите.
192
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До още колко дни оставаОще много дни остават! Твоята няма да я бъде! Когато дойде време народът отново ще избере ГЕРБ, защото има сполука с него!
191
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Най голямото завоевание на Борисов е това, че успя да завербува Патриотите / помним как ги ухажваше Нинова/... - при следващите избори ще приемем и нашите естествени съратници от обединеното дясно, които съо ще играят съествена роля в новия Парламент... - ДПС вече няма да играе ролята на балансьор и ще бъде завинаги аут от властта - заедно със своите политически другари от БСП...
190
8
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Физкултурникът обвинява БСП в дивашка опозиция,а аз искам да го попитам каква опзиция бе Герб по времето на кабинета Орешарски,когато цяла година плащаха на протестъри,докато свалят кабинета,благодарение на това,че подкупиха по някакъв начин и ДПС. Може би ги излъгаха с бъдещо съвместно управление. Тогава Герб не бяха диваци,като изтървха кокала???
189
6
 
8
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Гладен Цецо просо сънува, с тебе само е.в.а.н. от луди може да се коалира, ама кметът на Симитли тия дни ходил до Kарлуково, че не се знае :)
188
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБЕДИНЕНОТО ДЯСНО Е КАТО НАПИ`КАНО МУШКАТО.ПЪК И ПАРИЧКИ НЯМА ВЕЧЕ, НАЛИ ГО ЛИШИХА ОТ СУБСИДИЯТА.
187
3
 
5
 
! Отговори
МАДЕ ИН БУЛГАРИ... преди 6 години
АПАРТАМЕНТИТЕ ---В КТБ...СА НА БЕЗЦЕНИЦА ЗА ДЪРТИ ***...ХА,ХА,ХААААААААААНАРОДА ПЛАЩАААААААААААААА......!!!!!!
186
7
 
15
 
! Отговори
още колко дни остава преди 6 години
Не бройте лъжите на Цецо! Бройте още колко дни остават на режима на пожарникаря!
185
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Следващите парламентарни избори ще станем свидетели на обединеното дясно, което ще се влее в сегашната коалиция и по този начин силата на БСП и ДПС ще спадне драстично... - така, че не плачете за нови избори дрОгарЕ - не са във ваша полза...
184
6
 
15
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Това, че дивака Цецо Лажецо, критикува диваците че са диваци, е все едно чернокожият Обама да критикува чернокожите, че са чернокожи!
183
5
 
12
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Цецо, айде стига с лакърдиите за магическите клечки! По-добре кажи, как вървят цените на апартаментите!
182
3
 
7
 
! Отговори
дивако ока Винетутьо преди 6 години
Интересен израз? дали е побегнал като го е изрекъл или си е сложил силиконенния суджук където требе за да га неонодат по Симитлийски диваците бесипиетуВсека тиква да си знае суджуко ! а не да одат и да дразнЪт да ги яхне некой възбуден дИвак и да потекат тиквоидните аNалниЯзовири