ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта

Движението не оценявало положително нито една политика на кабинета
Обновена: 29 окт 2017 11:43 | 29 окт 2017 11:43,
155
ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията на управлението. Ако това не стане, той даде да се разбере, че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството.

"И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим", каза Карадайъ в поздравление към активистите на ДПС в Монтана.

Призивът му идва ден след като БСП обявиха курс към предсрочни избори със сериозни критики към управлението на ГЕРБ. Заради тях днес Бойко Борисов свика целия актив на партията си, за да отвърне на обвиненията на Корнелия Нинова.

Още по темата

"За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната", казал още Карадайъ пред депесарите от Монтана. Той заръчал и за активност и мобилизация на партийните структури на ДПС.

"Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна", обяснил още лидерът на ДПС.

Той отново е насочил критиките си към партньорите на ГЕРБ в правителството. От седмици ДПС настоява за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомнил, че още при сформирането на сегашното правителството движението е предупредило, че основата и структурата му са грешни и е предложило обединение около програма за управление на страната. ГЕРБ обаче предпочели "грешната формула".

Включването на националистите във властта, според Карадайъ, е много опасно и се потвърждавало всеки ден.

"В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение", казал лидерът на ДПС.

Той допълнил, че заради това популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и много по-бързо могат да се развият в опасна посока.

Карадайъ обяснил пред актива в Монтана, че от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, за която ДПС да може да даде положителна оценка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май твърде много права им дадохме на тия!Като не им харесва това правителство,да си вървят в Турция.Никак няма да ни липсват.А народа да си помисли добре на евентуални избори за кого ще гласува.Дали за БСП и ДПС .За тях никога няма да гласувам.
112
3
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
И тоя ката Пуч Демон иска да разцепи дърдавата .Кво да праиш , про руска партия. Виж ДОСТ е друга бира. Те са партия на Ердоган.И двете нямат място в България.Едните за Русия , другите за Турция. А нас българите на кого ни оставяте бе, аркадаши?
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би в ДПС да няма вредни елементи. Във всичките на полит. партии ги има, но те са най удобните.
110
3
 
5
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
Еййй,дпс,дост,тук е България,какви права защитавате?нали това е работа на целия парламент?
109
7
 
16
 
! Отговори
страхил страшния преди 6 години
тук е България, ДПС и ДОСТ не важат тук, да отидат при Ердоган.
108
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството." Опасно изказване. Провокира лоши неща за България и българите. Незабавно прокуратурата да се сезира. Опасен, нагъл и да се вземат незабавни мерки. За такива изказвания няма и не може да има имунитет....За какво да се сезира? Всяка опозиционна партия води курс за сваляне на правителството и съставяне на ново с надеждата и тя да се включи в управлението.
107
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Преврат ли ще прави този?
106
0
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 6 години
Mnogo vi vqrvah I Sam zle na cqlataBG..predatel nqma da me napravite vie drugite okolo has me mogete s men se zanimavate bonusi se davat of to to to a me s bolesti I rabota.
105
2
 
14
 
! Отговори
нн преди 6 години
"че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството." Опасно изказване. Провокира лоши неща за България и българите. Незабавно прокуратурата да се сезира. Опасен, нагъл и да се вземат незабавни мерки. За такива изказвания няма и не може да има имунитет.
104
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карадайъ говори добре български.Дикцията му е малко по-оргинална,но това не е от незнаене на езика.Има прекрасно семейство за което се грижи и две очарователни дъщери.Не е сам като куче и не парльоти по френски,без да го знае.
103
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустафа ефенди, първо научи български език тогава се изказвай, или в с. Борино от където си.не си учил български.
102
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустава нямащ право на глаас !
101
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен11 преди 6 години
До Интересно ми е.....от турците не знам,дали ще се уплаши,но началника му от ЕС,ако му нареди,и това може да стане,хем агенти,хем расисти ,са винкела-черкезин,и агентииван-шишман-шкембев.
100
10
 
22
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Марш от парламента на всички криводзурлати мънгaлотyрци!!!!
99
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли прокуратура в тая държава да забрани ДПС и ДОСТ-етнически антиконституционни партии????
98
11
 
5
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
Е НА ЗОР!
97
10
 
7
 
! Отговори
служител преди 6 години
Аферим МашаалаКарадайлъза идеята Вън от парламента националистите начело с В алери Симеонов с прозвището Винкела .Не е пречка искания ВОТнаред с подготовката предстоящото председателство на ЕС .
96
12
 
11
 
! Отговори
КАТО КАЖАТ ОТ ДПС преди 6 години
ДОСЕГА ПРАВИТЕЛСТВАТА ГИ Е СВАЛЯЛО ВСЕ ДПСИНАЧЕ БОКО ДОБРОВОЛНО ПОДАВАШЕ ОСТАВКА, КАТО ЗАБЪРКА НЯКОЯ ВОНЯЩА КАША.НЕГОВИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ДОСЕГА НЕ СА ИЗКАРВАЛИ ЦЯЛ МАНДАТ-
95
1
 
9
 
! Отговори
местим преди 6 години
До Интересно ми е..... - ше си го премести, как иначе!
94
0
 
14
 
! Отговори
Борисв - Европа преди 6 години
не разбрахте ли, че Борисов - Боката, ако не подава оставката да ви финтира, никога не можете да го свалите, и заслугата е на дпс и червената лидерка!