ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта

Движението не оценявало положително нито една политика на кабинета
Обновена: 29 окт 2017 11:43 | 29 окт 2017 11:43,
155
ДПС: Вредните елементи вън от властта или ние ще махнем властта
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията на управлението. Ако това не стане, той даде да се разбере, че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството.

"И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим", каза Карадайъ в поздравление към активистите на ДПС в Монтана.

Призивът му идва ден след като БСП обявиха курс към предсрочни избори със сериозни критики към управлението на ГЕРБ. Заради тях днес Бойко Борисов свика целия актив на партията си, за да отвърне на обвиненията на Корнелия Нинова.

Още по темата

"За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната", казал още Карадайъ пред депесарите от Монтана. Той заръчал и за активност и мобилизация на партийните структури на ДПС.

"Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна", обяснил още лидерът на ДПС.

Той отново е насочил критиките си към партньорите на ГЕРБ в правителството. От седмици ДПС настоява за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомнил, че още при сформирането на сегашното правителството движението е предупредило, че основата и структурата му са грешни и е предложило обединение около програма за управление на страната. ГЕРБ обаче предпочели "грешната формула".

Включването на националистите във властта, според Карадайъ, е много опасно и се потвърждавало всеки ден.

"В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение", казал лидерът на ДПС.

Той допълнил, че заради това популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и много по-бързо могат да се развият в опасна посока.

Карадайъ обяснил пред актива в Монтана, че от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, за която ДПС да може да даде положителна оценка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
24
 
! Отговори
Кой иска да махне преди 6 години
правителството на България, назначено след законно спечелени избори?Етническа (тоест противоконституционна) партия, претендираща, че представлява интересите на едно малцинство (много от представителите на което припознават за своя родина съседна държава, имаща неоснователни териториални претенции спрямо България и която НЕ Е ЗАПЛАТИЛА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, за 5-вековни поразии).Напоследък се старае да кооптира още едно малцинство, над 90% от членовете на което пара+зи+тир+ат на гърба на данъкоплатците!
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57Малии .и.и по полека бе другарю , че ще получиш изкривяване на шията като твоята любима г-жа Лъжа . На нея и сложиха шина , но на тебе няма да ти обърнат и внимание и ще си ходиш с крив врат от злоба .
51
3
 
14
 
! Отговори
ф преди 6 години
Тоз е като Пучдемон .Сепаратист.
50
2
 
24
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Тоя за тракторист става ,но за оратор не...
49
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вредните елементи са извън властта.Вие не сте във властта.
48
9
 
23
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
До кога ще се търпят партии създадени от дете убийци,мародери, и крадци обирджии .Няма ли съд за тях.Визирам БКП сега БСП и ДПС. ДО КОГАААААААААААААА
47
4
 
8
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 6 години
До Анонимен 47 : Ти си предател и *** !
46
17
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
На следващите Избори ще гласувам за ДПС . ГЕРБ са МАФИЯ - Добрев е ПАК ДЕПУТАТ и пак КРАДЕ ЕВРОФОНДОВЕ .
45
5
 
21
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Време е държавата да забрани двете незаконни етнически партии у нас!
44
3
 
20
 
! Отговори
ист преди 6 години
Този не заслужава да го коментирам.
43
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гара Буново беше дело на ДС. Агенти на ДС са тези, които извършват атентата. Вече са разсекретени архивите.
42
9
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Пак ли ще взривяват влак край гара Буново ? Това го могат тия детеубийци !!!
41
5
 
14
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Няколкото отрицателни гласа срещу човека от Коментар 30 показват,че членовете на ДПС смятат своята партия за етническа което подкрепя общоБългарското мнение,че тя трябва да бъде забранена.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако резултатите от изборите, които създадоха настоящата управленска и опозиционна конфугурация са нелегитимни, то тогава и ДПС и БСП и която и да било друга партия следва да посочат как очакват да се постига консенсус в обществото занапред : с ултиматуми, със заплахи, с принципа " реших, че си вреден за страната т.е измитай се", на принципа всеки според процентите си е във властта , опозиция няма или нещо друго ? Обществото очаква предложения, че да ги обсъдим и видим.....
39
8
 
11
 
! Отговори
ха преди 6 години
Турските провокации вървят на една кракчка след руските... ..но ритъмът е съгласуван!
38
5
 
13
 
! Отговори
black57 преди 6 години
Още страдаме от "промяната" на ДПС в тройната коалиция....тоя пак ще ни оправя....наглеци!!!!!!!!!
37
2
 
9
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Ей няма да знаете много на мойта партия ДПС! Не разбрахте ли още, че Доган е назначен от моето КГБ и против интересите на Русия не са гласували и няма как да гласуват
36
3
 
3
 
! Отговори
deja vu преди 6 години
До Анонимен 39измислени?! Да бе! Ще се наложи да си припомняш какво си писал много скоро...
35
7
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Още една съвместна акция на БСП и ДПС инспирирана от Москва. уникалния Руски институт за стратегически изследвания (РИСИ) при администрацията на президента на Русия. Можете да си представите, на какво ниво се изучават препоръките на анализаторите от този институт Началник на РИСИ е ген. Решетников. От там идва идеята БСП да издигне Румен Радев за кандидат за президент. Сега от Москва е наредено да се всее хаос преди председателството ни на ЕС.
34
5
 
13
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До хммм"Нашите" депесари за Турция не стават,много им е ниско интелектуалното ниво,а там си имат достатъчно про*стаци!Безобразията им минават само в българската галимация,само тук са нещо,другаде не виреят.