Горанов по повод БСП: България днес е по-добре от вчера

"Нинова да не говори за корупция заради приватизацията"
30 окт 2017 10:27,
76
Горанов по повод БСП: България днес е по-добре от вчера
Снимка: архив "Булфото"

Финансовият министър Владислав Горанов отвърна на критиките на БСП срещу управлението с констатацията, че България днес е по-добре от това, което е била вчера.

От два дни ГЕРБ и социалистите са в задочна схватка за успехите и провалите на властта. На съботния си конгрес столетницата поиска предсрочни избори и обвини управляващите в корупция. Ден по-късно ГЕРБ се събраха на извънредна среща и отвърнаха на критиките с обвинението, че БСП е дивашка опозиция и произвежда фалшиви новини.

"Винаги може да се търси кусур на управлението. Това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове", каза днес Горанов пред "Нова телевизия".

Още по темата

Според него социалистите вероятно били специалисти по корупция и затова темата им е интересна.  "Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите", каза финансовият министър без да уточни за кое дружество става дума. Имало обаче доказателства за това.

В същото време Горанов не отрече, че държавата има проблем с корупцията и призна, че има още какво да се направи в тази посока.

"Сигурно обаче е едно – България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище", каза финансовият министър.

Той коментира и одитния доклад, според който сегашният здравен министър е възложил обществени поръчки на свои близки като шеф на ВМА. Според Горанов в документа нямало изводи, че Николай Петров е извършил нещо незаконно.

"Свещени крави в правителството няма. Не може да закриляме подобни действия. Проявяваме особена чувствителност към тази тема. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви притеснения и нередности, няма как да подкрепим подобно поведение", каза той. В същото време според Горанов това може да е атака срещу Петров, който затягал много пробойни в системата.

За Бюджет 2018 г. финансовият министър заяви, че икономиката дава възможност той да реши много от натрупаните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
12
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Фалшива новина!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти си по- добре от вчера и тия на софрата ви. Я мръдни из селата и градчетата да видиш за какво оскотяване и сиганясване става дума! Важното е да се краде. Хората кучета ги яли, българите се топят.
12
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки прогамист в София взима 2500-3000лв. колко Свищака Горанов , всеки програмист има къща за 5милиона..
11
2
 
23
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Другаросвай Вожда си - треторазрядната мутра от развъдника за милиционери в Симеоново, който още си пази Партийния билет от БКП.Аз съм на 26 години и никога не съм членувал в никаква партия.Нямам намерение да го правя и за в бъдеще.Партиите са котила за некадърници - пример Владислав Горанов.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало Свищака , *** негодяйски , замълчи , че си смешен
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 7Др. червен домат в България няма нищо има само БСП , която се грижи за себе си и за краливите си другари . Друго не ни трябва .
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова им каза, че не търпят второ мнение вътре в партията, а ГЕРБ като истинска комунистическа шайка показаха, че не търпят което и да е мнение, защото права е всяка линия успоредна на партийната
7
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Др. червен суджуг , обидите и псувните към ГЕРБ няма да ти помогнат . След като имаш данни и документи ги занеси в прокуратурата да започнат разследване срещу г-н Горанов. Другото е клевета и затова може да те съдят .
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ъс сигурност за Владиславчо, който със заплатата си от 2 850 лв си построи палат в Бистрица за 4 800 000 лв, България днес е по-добра от вчера.Защото довчера беше разносвач на банички в детските градини в Младост-4,а днес е Министър.Нищо, че няма образование де, не е само той. Почти всички в партията на Суджуците са малограмотни, начело с Вожда.Това какво е, ако не КОРУПЦИЯ, бе по-моч-ко герберастки ?!?
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов спри с нар.коти.ците . Виж реалността. Никога не сме били така ограбвани, както при управлението на ГЕР.Б
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове"А защо ревете тогава, че БСП били диваци?Държат се като опозиция.А ГЕРБ са май по-големи комунисти от тях, защото при ГЕРБ няма опозиция, каквото каже Бай Бойко това става, никой не сме е да му опонира.Нямало изводи, че има нещо незаконно ... тоз сериозно ли?Към 1.5 млн. обществена поръчка на фирма без Булстат, при наличие на такова изискване и парите отиват във фирма на бащата на внук му. Добър опит за измъкване!
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г.рбераст *** и ***
2
1
 
32
 
! Отговори
Пуч трол преди 6 години
Утре ще е по-зле от днеска.
1
0
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
По-добре е само за тези, които имат достъп до суджука ;)