325 лв. не стигат, Радев търси още помощи след потопа в Бургаско

Ще търси съдействие от кабинета, от общините, от НПО-тата
20
325 лв. не стигат, Радев търси още помощи след потопа в Бургаско
Снимка: Булфото, архив

Президентът Румен Радев се ангажира да търси допълнителна помощ за пострадалите от наводнението в Бургаско, защото 325 лева, които получават като еднократна помощ, са крайно недостатъчни, за да възстановят покъщнината си.

Още по темата

Държавният глава днес обиколи селата в община Бургас и Камено, като започна от Равнец, откъдето се намира и военното летище, откъдето той е започнал  кариерата си на пилот.

325 лв. еднократна социална помощ не е достатъчна за едно домакинство, ще разговарям с правителството, общините и неправителствените организации за отпускане на помощи, добави държавният глава, отсече той.

В Равнец Радев посети една от най-пострадалите къщи и лично се убеди в пораженията от потопа, след като видя необитаемите помещения, мокрите дрехи, повредената техника и прогизналия автомобил на семейството.

Румен Радев бе придружаван в наводнените села от кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков, които го запознаха с размерите на пораженията.

Бургаският кмет изрази задоволството си от голямата солидарност, която са проявили граждани от други общини.
Във възстановителните работи се включили и хора от Варна, Хасково, Димитровград и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Баба ми преди 6 години
Парите да дойдат на 50% от Националната лотария за бедствия и аварии.....и баба знае?!
14
5
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Иде месията...ей сега като пусне две три въдици и ще нарани бедните и гладни хора!
13
4
 
9
 
! Отговори
ПУЧДЕМОН преди 6 години
От днес нататък всяка критика към ГЕРБ е ПУЧ .Но тук става въпрос за Корупция във Високите Етажи на Властта .ГЕРБ в лицето на Борисов трябва да подаде оставка .Ако не ви стига - Делян Добрев , Министъра на Здравеопазването .Ако не ви стига - там са откраднати Десетки Милиони Евра от Бюджета , а са хванали само двама от ГЕРБ . Ако не ви стига - Кой от БСП са хванали да краде в близките 73 години и не е лежал в Затвора ???
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете на ГЕРБ да млъкнат поне за малко,защото президента не разпределя парите,но може да съдейства за увеличение на помощите.Тези хора не са виновни,че безхаберието на властта по отношение на опасните язовири за пореден път доведе до наводнения и жертви.След всеки потоп властта брои опасните язовири.Да престане да ги брои и да вземе да ги обезопаси.
11
2
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Папурчо едно време имаше ДЗИ /Държавен застраховатеен Институт/ и взаимоспомагателни каси ако си се застраховал няма как държавата да не ти изплати щетите. Cега хем не си се застраховал, хем държавата ти плаща. Аре отивай да береш ягоди в Испания ако ти е прокиснала къщaта демократче. Ако са се застрахомали при частен застраховател да си търсят парите от частника, а не от президента.
10
7
 
4
 
! Отговори
DANO преди 6 години
Президента Радев и БСП с Нинова трябва да станат Гаранти .Знаем че ГЕРБ са Крадливо Племе и ще открадната Парите .Има пуснат Номер за DMS от БЧК - там са се наредили Роднини на Бившия Министър на Здравеопазването и Роднините му , а Делян Добрев е направил Банкова Сметка в Хасково на името на Леля му .
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Радев , вече ставаш смешен и прозрачен. Аз предлагам по 3000 лв. на човек и ще говоря с правителството . Това показва , че много по зле даже и от Нинова / г-жа Лъжа /
8
12
 
8
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Тоя пак се вре където не му е работата. Ефтин пиар. Разбира се че няма да намери никакви пари. Вместо това би трябвало да призове гражданите, особенно в рискови зони (знае се кои са), да си правят застраховки за подобни случаи. Живееш под язовир - застраховай се за наводнение. Къщата ти дървена - застраховай се за пожар. И разбира се който има възможност ще помогне. Но не и на калпак - само наистина бедните и закъсали хора.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм викаш било па сега лоша демокрация, ЕЕЕ ЗАТОВА ТИЯ В СТРАЖИЦА ЖИВЯХА 30 ГОДИНИ ВЪВ ФУРГОНИ от хубавия комунизъм а сега веднага се дава гласност и се помага и никой не живее десетки години в конски фургон!!Много ти е елементарна сатирата и иронията каскет.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да помагам това е комунизъм, а той е забранен на който му е прокиснала къщата да ходи в ЕС така както е от времето на демокрацията.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***,ПАРТИЯТА КОЯТО ТЕ НАТРЕСЕ Е ПАРТИЯ НА МИЛИОНЕРИ ИСКАЙ ОТ ТЯХ,МОЖЕ И ОТ КРЕМЪЛ НАЛИ СА ВИ БРАТУШКИ А по селата живеят русолюбци,изкрънкайте някоя ПРЕВОДНА В ДОЛАРИ РУБЛА,МАРШ!!
4
1
 
11
 
! Отговори
az преди 6 години
за всичко питат народа за помощ , а пари при нужда за народа няма , тогава защо ми са управляващи след като сами си помагаме а министерството си мълчи и казва няма пари за увеличения ?
3
0
 
5
 
! Отговори
догодина и 2 кебапче преди 6 години
Нещо номер към БЧК няма ли, че тази Пета серия БМВ линейка не яде метан..
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИ НАУЧИХА ,ЧЕ ПАРИ ЗА НАС НЯМА И АКО НЕ ПУСНЕМ ПО ЕДИН ЕСМЕС ЗА БОЛНИТЕ ,ЗА БЕДСТВАЩИТЕ ТЕ ПРОСТО НЯМАТ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЯТ В ТАЗИ БАНДИТСКА ДЪРЖАВА !НАЛИ ЧУХТЕ МИЛИОН И ШЕСТОТИН ХИЛЯДИ ЛЕВА СА НИЩО И ГЕНЕРАЛ пЕТРОВ НЕ МОЖЕЛ ДА ПОЗВОЛИ ДА МУ СЕ ОПЕТНИ ИМЕТО ......
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как да не стигат бе ? та те българите свикнаха да са гладни и смирени в ъгъла и да се радват по на 3 % увеличение на пенсии ,на заплати ,докато на вас управляващите всяко увеличение тихомълком е по 50 % ,макар,че всичките ви глезотии са ви платени от същите тези на които им се полага по 325 лв.