БСП отвръща на ГЕРБ: Силна опозиция сме и това ви изнервя!

А кой искаше Деница Златева да остане министър и в кабинета на ГЕРБ?
76
БСП отвръща на ГЕРБ: Силна опозиция сме и това ви изнервя!
Снимка: БСП

Битката между БСП и ГЕРБ продължава да се изостря. Днес за пореден път политици от двете партии си размениха обидни нападки.

Ръководството на ГЕРБ излезе с позиция, в която отново напомни, че партията не иска да управлява с БСП, а пък социалистите ги контраатакуваха като припомниха офертите на Борисов към тях.  Управляващите припомниха и думите на Кирил Добрев,че ако БСП е първа сила, може да покани ГЕРБ във властта. Те цитираха и интервю на Нинова от миналата година, в което тя лансира същата идея.

Още по темата

"Имаше проведени парламентарни избори. БСП спечели почти 1 млн. гласа. Отредиха ни мястото на силна опозиция и явно това изключително много изнервя управляващите", отсече днес зам.-шефката на червените Деница Златева.

Тя припомни, че в последните дни доста често управляващите цитират интервю на соцлидерката Корнелия Нинова от 4 май 2016 г., в което казва, че би могла да работи с ГЕРБ, ако БСП е първа политическа сила.  Според нея актуалният сезон на фалшивите новини обаче е основна мантра за ГЕРБ.

"Поредното гръмко заглавие от преди час: "ГЕРБ вкара Кирил Добрев във фалшивите новини. Позицията е желязна, невъзможно и неприемливо е да управляваме с БСП". Аз обаче бих искала да попитам колегите от ГЕРБ фалшива новина ли е фактът, че лично премиерът Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на поста в правителството му? Фалшива новина ли е фактът, че имахме и личен разговор с него по този въпрос и след обсъждане на заседание на Изпълнителното бюро препотвърдихме решението си, взето и на заседание на Националния съвет, че няма да влизаме в никакви коалиции и няма да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция? Фалшива новина ли е фактът, че служебният премиер проф. Огнян Герджиков, по молба на Бойко Борисов проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос? Третият въпрос е - фалшива новина ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание под претекст, че по този начин ще се формира дневният ред на парламента?", попита Златева.

Колегата й Атанас Зафиров също коментира интервюто на Корнелия Нинова и посочи ,че едно изречение е извадено от контекста.

"В интервюто се говори за нещо друго, че БСП много правилно по никакъв начин не е влязла в коалиция с ГЕРБ. Това е квинтесенцията на интервюто. Практиката да се вадят изречения от контекст и от това да се прави политика е много грешна и неправилна", отсече той.

Според него предложението Деница Златева да бъде вицепремиер в кабинета "Борисов 3" е било на практика предложение за коалиция от страна на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
20
 
! Отговори
Нираглъб преди 6 години
До БългаринКой изби преди 44-та 253 български ДЕЦА ? Велислава Дърева издирва документация по случая.Сред жертвите е дете на година и седем месеца-малкия Николай Чампоев от Русе,застрелян с 22 куршума!тАКА ЧЕ,ТЕРОРИЗМЪТ РАЖДА ТЕРОРИЗЪМ.
26
7
 
20
 
! Отговори
88 преди 6 години
Стига сте ни занимавали с тези т.паци. Освен БСП има и други партии.
25
5
 
19
 
! Отговори
гергов преди 6 години
ааааеа два шопара са избягали от свинефермата ми и дават интервю.а къде е ***
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамата се карат,ДуПяСе се спотайва и печели
23
0
 
15
 
! Отговори
Селска чест-Маскани преди 6 години
Мен пък ме дразнят разни Маринчовци,с които е пълна България.За съжаление инттелигентните хора нямат достъп до управление на държавата и това обрича населението на гибел и емиграция.
22
9
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Партия-наследник на терористична организация,убивала като животни българи.Няма място в Българиа.Каквото ни сториха комунистите и турците не можаха за 500 години.
21
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ква опозоция то партия няма, Нинова бърза за нови избори пред да ви е измрял електората по естествен път.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЕ ВИ ЛИ БОРИ СЪВЕСТТА ,АКО ИМАТЕ ТАКАВА ,ЧЕ И ГЕРБ СА ВАШИ ВЪЗПИТАНИЦИ ,ЧЕ И ТЯХНИЯТ МАНТАЛИТЕТ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ВАШИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ ЛАКОМИЯТА ИМ Е ТОЧНО КАТО ВАШАТА.
19
5
 
17
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Вие не сте силна опозиция- магарешкия рев и връзките с медиите са ви силни!
18
3
 
14
 
! Отговори
вие сте па мноо убав преди 6 години
Алтернативата в БГ се нарича Терминал 2, за безпаричните някоя тераса, за предпочитане от по-висок етаж и не пред хода, че плащите децата, сутрин като тръгват за училище.
17
5
 
20
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква алтернатива може да бъде БСП на ГЕРБ, като те са двете лица на една и съща фалшива монета
15
7
 
14
 
! Отговори
бай Ганю преди 6 години
И едните и другите са маскари!..Че и всичките!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трансджендър у БСП ?Че вие си нямате цял футболен отбор я?
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, какви са тия ГМО индивиди на снимката?! Приличат на охранени ....
12
3
 
12
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
11
2
 
8
 
! Отговори
Стига фалш преди 6 години
Фалшива новина !
10
6
 
18
 
! Отговори
нали! преди 6 години
БСП алтернативата вече я знаем - фалит на държавата и бекрайни кражби!
9
5
 
18
 
! Отговори
Трансджендър у БСП ? преди 6 години
Нинова е рошав мъж с шлифер. Сега стана ясно защо все иска да се разбира по "мъжки"...
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ква политика ква алтернатива то държава няма ще ми ръководите онаа работя кат пикая