БСП отвръща на ГЕРБ: Силна опозиция сме и това ви изнервя!

А кой искаше Деница Златева да остане министър и в кабинета на ГЕРБ?
76
БСП отвръща на ГЕРБ: Силна опозиция сме и това ви изнервя!
Снимка: БСП

Битката между БСП и ГЕРБ продължава да се изостря. Днес за пореден път политици от двете партии си размениха обидни нападки.

Ръководството на ГЕРБ излезе с позиция, в която отново напомни, че партията не иска да управлява с БСП, а пък социалистите ги контраатакуваха като припомниха офертите на Борисов към тях.  Управляващите припомниха и думите на Кирил Добрев,че ако БСП е първа сила, може да покани ГЕРБ във властта. Те цитираха и интервю на Нинова от миналата година, в което тя лансира същата идея.

Още по темата

"Имаше проведени парламентарни избори. БСП спечели почти 1 млн. гласа. Отредиха ни мястото на силна опозиция и явно това изключително много изнервя управляващите", отсече днес зам.-шефката на червените Деница Златева.

Тя припомни, че в последните дни доста често управляващите цитират интервю на соцлидерката Корнелия Нинова от 4 май 2016 г., в което казва, че би могла да работи с ГЕРБ, ако БСП е първа политическа сила.  Според нея актуалният сезон на фалшивите новини обаче е основна мантра за ГЕРБ.

"Поредното гръмко заглавие от преди час: "ГЕРБ вкара Кирил Добрев във фалшивите новини. Позицията е желязна, невъзможно и неприемливо е да управляваме с БСП". Аз обаче бих искала да попитам колегите от ГЕРБ фалшива новина ли е фактът, че лично премиерът Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на поста в правителството му? Фалшива новина ли е фактът, че имахме и личен разговор с него по този въпрос и след обсъждане на заседание на Изпълнителното бюро препотвърдихме решението си, взето и на заседание на Националния съвет, че няма да влизаме в никакви коалиции и няма да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция? Фалшива новина ли е фактът, че служебният премиер проф. Огнян Герджиков, по молба на Бойко Борисов проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос? Третият въпрос е - фалшива новина ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание под претекст, че по този начин ще се формира дневният ред на парламента?", попита Златева.

Колегата й Атанас Зафиров също коментира интервюто на Корнелия Нинова и посочи ,че едно изречение е извадено от контекста.

"В интервюто се говори за нещо друго, че БСП много правилно по никакъв начин не е влязла в коалиция с ГЕРБ. Това е квинтесенцията на интервюто. Практиката да се вадят изречения от контекст и от това да се прави политика е много грешна и неправилна", отсече той.

Според него предложението Деница Златева да бъде вицепремиер в кабинета "Борисов 3" е било на практика предложение за коалиция от страна на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
8
 
! Отговори
По-силния преди 6 години
Той у лево е по-силен от каката до него. Тея двамата са оплюскали суджуците - личи си.
6
4
 
15
 
! Отговори
istinata преди 6 години
*** SI *** MAICHINA
5
6
 
18
 
! Отговори
BBQ преди 6 години
До МилинкитеТова са предишните крадци, поохарчени и поохранени от чакането да дойдат отново на власт!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия се самозабравиха алооо елате на менеси
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
2
6
 
22
 
! Отговори
Милинките преди 6 години
Какви са тия глигани на снимката....Ако БСП е алтернатива на ГЕРБ, по-добре да закриват държавата...
1
4
 
11
 
! Отговори
BBQ преди 6 години
Аааахо..ахо...ахо...ахо...хоахохахах.. оа...